CELEBRITIES

Εύα Καϊλή: Η εμφάνιση στην Ελλάδα μετά από μήνες και η αποκάλυψη για τη σχέση της με τον Francesco Giorgi

PAPADAKIS PRESS/VLADISLAV KARANAGAEV

Σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις της στην Ελλάδα, εντόπισε ο φακός της κάμερα της εκπομπής Πρωινό, την Εύα Καϊλή. 18 μήνες μετά το QatarGate που οδήγησε στη σύλληψη και την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, η πρώην ευρωβουλεύτρια ζει στην Ιταλία μακριά από τις Βρυξέλλες και την ευρωβουλή. Πώς αλλιώς άλλωστε να συνέβαινε καθώς η βελγική δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο.

Η Εύα Καϊλή εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, όπου ο ρεπόρτερ της εκπομπής Πρωινό τη συνάντησε προσπαθώντας να αποσπάσει (μάταια) μία δήλωσή της. Η Εύα Καϊλή χαιρέτισε τον ρεπόρτερ και συνέχισε να προσπαθεί να μιλήσει στο τηλέφωνο όσο την ακολουθούσε η κάμερα. Στο studio ο σχολιασμός αφορούσε το status της σχέσης της με τον Francesco Giorgi.

Τα ρεπορτάζ ήθελαν την Εύα Καϊλή και τον Francesco Giorgi, να ζουν στο ίδιο κτίριο αλλά σε ξεχωριστά διαμερίσματα και να έχουν χωρίσει, ενώ ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωνε στα μέσα του Ιουνίου στην εκπομπή Super Κατερίνα ότι η εντολέας του επιθυμεί να προβεί στη λύση του συμφώνου συμβίωσης που είχαν κάνει, κάνοντας λόγο για μία «τυπική συνύπαρξη», για χάρη της κόρης τους, Αριάδνης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η Εύα Καϊλή επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα «αλλά με καθαρό πρόσωπο». Κρίνοντας από τους ρυθμούς στους οποίους λειτουργεί η βελγική δικαιοσύνη, η πρώην βουλεύτρια και εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο QatarGate, θα πρέπει να περιμένει αρκετά γι’ αυτό.

Στο στούντιο της εκπομπής Πρωινό του ΑΝΤ1, την Τρίτη 25 Ιουνίου, οι πληροφορίες για την προσωπική ζωή ήταν διαφορετικές.

«Είναι με τον άντρα της κανονικά, δεν έχουν χωρίσει. Μένουν στην Ιταλία, δε μένουν στις Βρυξέλλες αφού η κα Καϊλή δεν είναι ευρωβουλευτής. Δεν ξέρω αν ο Giorgi ασχολείται ακόμα με το Ευρωκοινοβούλιο», ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας μετά την προβολή του βίντεο με τη σπάνια εμφάνιση της Εύας Καϊλή. Ο Τάσος Τεργιάκης αποκάλυψε στη συνέχεια ότι η πολιτικός και η οικογένειά της θα έρθουν για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα και ίσως εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα μας.

Όλα αυτά ενώ ο παρουσιαστής της εκπομπής δεν έπαψε να μιλάει για την ομορφιά της Εύας Καϊλή, για τον «καλλονό» σύντροφό της και για όλη την ομορφιά του κόσμου γενικά, που μάλλον λειτουργεί ως ιδιότητα μπροστά στην οποία σκάνδαλα και δικαστικές εκκρεμότητες περνούν στη λήθη. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το πώς σχολιάστηκαν από την εκπομπή χωρίς ποτέ να έχει μεσολαβήσει ένα σκάνδαλο, μία σύλληψη κι αμέτρητα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου για όλα αυτά.

Πάντως αντί για τις αντικρουόμενες πληροφορίες των τηλεοπτικών εκπομπών, εγώ θα σε αφήσω με όσα είχε πει η Εύα Καϊλή σε δική της συνέντευξη τον Απρίλιο του 2024.

«Μάλλον θα μετακομίσω στην Ιταλία», είχε πει στην Corriere della Serra η πολιτικός τονίζοντας ότι δεν πήρε αυτή την απόφαση λόγω του συντρόφου της, που μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι είναι πρώην. «Επειδή είναι μια χώρα που τη θεωρώ πατρίδα μου για διάφορους λόγους και επειδή στην Ιταλία υπάρχει μια όμορφη λέξη όπως “garantismo” που πρέπει να μεταφραστεί σε όλη την Ευρώπη. Στην Ιταλία υπάρχουν ορισμένα κόμματα που αντιτίθενται σε δίκες με πολιτικά κίνητρα και απαιτούν σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας ανεξάρτητα από το κόμμα του κατηγορουμένου», συμπλήρωνε η Εύα Καϊλή μιλώντας στην ίδια συνέντευξη.

Όσον αφορά το μέλλον της, είχε πει ότι επαγγελματικά σκοπεύει να αφοσιωθεί στη στήριξη γυναικών και παιδιών, που είναι θύματα των αποτυχιών του συστήματος, ενώ σε ό,τι αφορά την υπόθεσή της, θέλει να στραφεί νομικά κατά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «που παραβίασε το δικαίωμά μου να ακουστώ και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου».