ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Οι μαθητές του Δημοτικού ξεκινούν εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Unsplash

Κάθε μέρα μαθαίνουμε και μία νέα πληροφορία, που αφορά στις οδηγίες για κυκλοφορία αλλά και στην αναβολή της κανονικής σχολικής λειτουργίας. Εφόσον οι ενήλικες έχουν ήδη περάσει στην τηλεργασία, ήταν καιρός να βρεθεί μία λύση για τα παιδιά που μένουν σπίτι και των οποίων η μόρφωση έχει μείνει πίσω, χωρίς να ξέρουμε για πόσο καιρό ακόμα.

Με δεύτερη αναβολή στην ημερομηνία επιστροφής στα σχολεία, ήταν θέμα χρόνου να δοθεί στα παιδιά η δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι η τηλε-εκπαίδευση λειτουργεί ήδη σε 49 νομούς, όπου δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, λόγω των Πανελλαδικών, ενώ σήμερα Δευτέρα, θα ενταχθούν και οι τελευταίοι 5 νομοί.

Η ανακοίνωση για τους μαθητές του Δημοτικού

Η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μίλησε στην ΕΡΤ για τη νέα μορφή εκπαίδευσης που θα λάβουν τα παιδιά. Θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, ενώ θα είναι ασύγχρονη. Κάθε εκπαιδευτικός θα αναρτά το απαραίτητο ψηφιακό υλικό στη διαδικτυακή πλατφόρμα, στη συνέχεια ο κάθε μαθητής θα λύνει τις απαραίτητες ασκήσεις και θα αξιολογείται. Στη διάθεση των εκπαιδευτικών βρίσκονται δύο πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεπίδρασης του υπουργείου Παιδείας.

Οι μαθητές θα μπορούν να συνδέονται και τηλεφωνικά με τις πλατφόρμες ενώ η κα Ζαχαράκη ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό εξοπλισμού και διαδικτυακής κάλυψης. Έχει ήδη δοθεί deadline στους Διευθυντές των Σχολείων να αναφέρουν τι ανάγκες υπάρχουν σε υλικοτεχνικές υποδομές. Οι εκπαιδευτικοί έχουν λάβει τη σχετική επιμόρφωση ώστε να υλοποιηθεί αυτό το εγχείρημα.

Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές;

Σε περίπτωση που η αναστολή λειτουργίας των σχολείων παραταθεί, η υφυπουργός μίλησε για τις τρεις επιλογές που έχει το υπουργείο Παιδείας. Να αλλάξει η ημερομηνία των Πανελλαδικών, να γίνει περικοπή ύλης (ειδικά για τους μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές) ή να παραταθεί η σχολική χρονιά. «Στόχος είναι οι μαθητές να πάνε με τη μεγαλύτερη δυνατή ηρεμία στις εξετάσεις», τόνισε η υφυπουργός. Αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία του ιού και τις αποφάσεις των ειδικών.