ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κώστας Κωστόπουλος: Ελεύθερος με έναν όρο μετά την απολογία για βιασμό

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του για βιασμό ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος, υπό τον όρο ότι θα απέχει υποχρεωτικά από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα. Ο σκηνοθέτης, είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάιο την παραίτησή του από τη σκηνοθεσία της τηλεοπτικής σειράς Σασμός, αφού πραγματοποιήθηκε καταγγελία εναντίον του για βιασμό.

Ο βιασμός που κατήγγειλε η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου με μήνυσή της τον Απρίλιο και δημόσια τον Μάιο του 2022 -χωρίς, ωστόσο, να κατονομάσει στην δημόσια τοποθέτησή της τον σκηνοθέτη- φέρεται να τελέστηκε το 2010. Όπως ισχυρίστηκε ο Κώστας Κωστόπουλος και η ίδια είχαν δειπνήσει μαζί λόγω των φιλικών τους σχέσεων και στην συνέχεια ο σκηνοθέτης την οδήγησε με το αυτοκίνητό του σε απόμενο μέρος όπου σύμφωνα με την καταγγελία της τη βίασε.

H ηθοποιός είχε εμφανιστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Είχε μιλήσει για ένα «άγριο περιστατικό» και δήλωνε ότι «πενθεί για το κορίτσι που ήταν τότε». Η ηθοποιός υποστήριξε ότι ο σκηνοθέτης την είχε βιάσει όταν ήταν 21 ετών και όπως είπε, βρήκε το κουράγιο να μιλήσει τώρα για τα βιώματά της αντλώντας δύναμη από το κίνημα #MeToo. Ο Κώστας Κωστόπουλος έδωσε τη δική του εκδοχή μέσα από την ανάρτηση με την οποία ανακοίνωσε και την παραίτησή του από τη σειρά Σασμός.

Μετά την καταγγελία της ηθοποιού, είχε γίνει εισαγγελική έρευνα και τον περασμένο Οκτώβριο απαγγέλθηκε κατηγορία σε βάρος του σκηνοθέτη. Ο Κώστας Κωστόπουλος σε απάντηση της μήνυσης της ηθοποιού, είχε καταθέσει κι εκείνος μήνυση εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ στην ανάρτηση με την οποία μίλησε πρώτη φορά για την καταγγελία της, έκανε λόγο για ψεύδη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο σκοπός της είναι η δημοσιότητα. Το ίδιο υποστήριξε σύμφωνα με το NEWS24/7 και ενώπιον του Ανακριτή.

«Ο Κώστας Κωστόπουλος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία ισχυριζόμενος ότι με το φερόμενο θύμα είχε μία περιστασιακή γνωριμία η οποία ουδέποτε εξελίχθηκε σε κάτι άλλο», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάιο του 2022, αμέσως μετά την δημόσια καταγγελία της Έλενας Αθανασοπούλου μέσα από ανάρτησή της, η ηθοποιός Άννα Τσουκαλά, που πλέον ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη, είχε καταγγείλει μέσα από ανάρτησή της στο Facebook, το ίδιο πρόσωπο για σεξουαλική παρενόχληση που υποστηρίζει ότι είχε δεχτεί στον χώρο του αυτοκινήτου του.