ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακυρώθηκε η Eurovision 2020 λόγω κορονοϊού. Η ανακοίνωση της EBU

Ο περσινός νικητής Duncan Laurence που έφερε τον διαγωνισμό στην Ολλανδία. Τελικά εκεί τουλάχιστον φέτος δεν θα διεξαχθεί διαγωνισμός τραγουδιού. AP Photo Sebastian Scheiner

Όχι μόνο #ΜένουμεΣπίτι αυτές τις ημέρες, αλλά ακυρώνουμε ένα προς ένα τα σχέδια μας στο άμεσο μέλλον που προϋποθέτουν συνάθροιση πολλών ατόμων. Κάποιες συναυλίες ακυρώθηκαν η μία μετά την άλλη. Κάποια ιστορικά Gala επίσης και τώρα ήρθε ο καιρός να αποχαιρετίσουμε και τη Eurovision 2020. O Ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού επρόκειτο να διεξαχθεί τον Μάιο στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Ρόττερνταμ. O κορονοϊός ανέτρεψε τα σχέδια της EBU.

Τη δυσάρεστη ανακοίνωση έκανε πριν από λίγη ώρα η EBU με μία επίσημη δημοσίευση της στο Twitter. Η Eurovision 2020 είναι παρελθόν καθώς αυτό που προέχει είναι η υγεία των πολιτών της Ευρώπης και του κόσμου. Ο διαγωνισμός επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 12 έως τις 16 Μαΐου. Η Ελλάδα είχε κληρωθεί στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovison στις 14 Μαΐου, ενώ η Κύπρος θα διαγωνιζόταν στον πρώτο ημιτελικό της 12ης Μαΐου.

«Λυπούμαστε πολύ που αναγκαζόμαστε να μοιραστούμε αυτά τα άσχημα νέα σήμερα» ανέφερε η EBU στον λογαριασμό της στο Twitter. Σε αυτό το σημείο να σε ενημερώσω πώς αν και η Ελλάδα δεν λάμβανε κάθε χρόνο μέρος στη Eurovision, η διεξαγωγή της δεν διακόπηκε ποτέ τα τελευταία 64 χρόνια.

Η ανακοίνωση που γνωστοποιεί ότι η Eurovision 2020 ακυρώθηκε

«Με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε την ακύρωση του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού- Eurovision για το 2020 που θα λάμβανε χώρα στο Ρόττερνταμ», ξεκινά η ανακοίνωση της EBU.

«Κατά την διάρκεια των λίγων προηγούμενων εβδομάδων, μελετήσαμε πολλές εναλλακτικές προοπτικές που ίσως επέτρεπαν να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Ωστόσο, η αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού COVID-19 σε όλη την Ευρώπη -και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών που μεταδίδουν και συμμετέχουν στη Eurovision καθώς και οι Ολλανδικές αρχές- οδήγησαν την European Broadcasting Union (EBU) να πάρει τη δύσκολη απόφαση, ότι είναι αδύνατον να προχωρήσουμε με την ζωντανή εκδήλωση όπως είναι σχεδιασμένη», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Eurovision ενώνει το κοινό κάθε χρόνο, αδιάλειπτα, εδώ και 64 χρόνια και εμείς, όπως τα εκατομμύρια των fan ανά τον κόσμο, είμαστε πολύ λυπημένοι που δεν θα μπορέσει να διεξαχθεί τον Μάιο.

Οι EBU, NPO, NOS, AVROTROS και η πόλη του Ρόττερνταμ θα συνεχίσουν τις συζητήσεις σχετικά με την φιλοξενία του διαγωνισμού της Eurovision το 2021», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, δίνοντας μας κάποια στοιχεία για τον επόμενο διαγωνισμό.

Ζητούν υπομονή για να ξεκαθαρίσουν τις συνέπειες της απόφασης

«Ζητάμε την ανοχή των ανθρώπων όσο ξεκαθαρίζουμε τις περιπλοκές που δημιουργεί αυτή η χωρίς προηγούμενο απόφαση. Τους ζητάμε να περιμένουν υπομονετικά για οτιδήποτε νεότερο στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Θέλουμε να τιμήσουμε όλη την ομάδα μας στην Ολλανδία και τα 41 μέλη μας που εργάστηκαν καλά για να προετοιμάσουν την εκδήλωση και φέτος.

Είμαστε συντετριμμένοι όσο κι εκείνοι που η Eurovision δεν θα παρουσιαστεί τον Μάιο και θέλουμε να γίνει γνωστό ότι όλη η οικογένεια της Eurovision σε όλο τον κόσμο θα αλληλοϋποστηρίζεται και θα προσφέρει αγάπη στα μέλη της αυτή τη δύσκολη εποχή», κατέληγε η ανακοίνωση.

Να σου θυμίσω ότι εκπροσωπώντας την Ελλάδα φέτος θα διαγωνιζόταν η Στεφανία Λυμπερακάκη. Το τραγούδι της ήταν το SUPERG!RL. Τη μουσική υπογράφουν Δημήτρης Κοντόπουλος και Arcade και τους στίχους Δημήτρης Κοντόπουλος, Arcade και Sharon Vaughn. Creative director της ελληνικής συμμετοχής ήταν ο Φωκάς Ευαγγελινός.