ΜΟΥΣΙΚΗ

Eurovision 2020: Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Το τραγούδι και η «συνταγή»

instagram.com/stefania_

Είναι πια επίσημο. Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα πάει στην Eurovision 2020. SUPERG!RL είναι ο τίτλος του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει για την Ελλάδα η Stefania.

Τη μουσική υπογράφουν Δημήτρης Κοντόπουλος και Arcade και τους στίχους Δημήτρης Κοντόπουλος, Arcade και Sharon Vaughn. Creative director της ελληνικής συμμετοχής θα είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός. Επί της ουσίας μιλάμε για βετεράνους της Eurovision που ξέρουν πολύ καλά τη «συνταγή» της επιτυχίας.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί φέτος στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τις 12 έως τις 16 Μαΐου. Η Ελλάδα κληρώθηκε στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovison στις 14 Μαΐου, ενώ η Κύπρος θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της 12ης Μαΐου.

Απευθείας στον τελικό

Παραδοσιακά, στον τελικό περνά απευθείας η διοργανώτρια χώρα (περσινή νικήτρια) η οποία φέτος είναι η Ολλανδία αλλά και οι Big 5 (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία). Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου.

Ποια είναι η Στεφανία Λυμπερακάκη

Γεννήθηκε το 2002 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και κατάγεται από ελληνική οικογένεια.

Κάνει καριέρα με το μικρό της όνομα, Stefania.

Η Stefania ως πρώην μέλος των “Kisses”, εκπροσώπησε την Ολλανδία στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2016 και κατέλαβαν την 8η θέση.

Στην ηλικία των 9 ετών συμμετείχε στο The Voice Kids της Ολλανδίας.Έχει κυκλοφορήσει 4 singles.

Έχει παίξει σε πολλές σειρές και ταινίες στην Ολλανδία.

Η Stefania έγινε γνωστή στην Ελλάδα από την εμφάνιση της μαζί με την Κόνι Μεταξά και την Ιλένια Ουίλιαμς στα MAD Video Music Awards 2019.