ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλέλια Ρένεση: Έκανε το πιο αιχμηρό σχόλιο για την κατάσταση στη Μύκονο

Eurokinissi

Πριν από λίγες ημέρες η ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων δημοσιοποίησε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, δεκάδες εκπαιδευτικοί στη Μύκονο αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια όπου διαμένουν ενόψει της τουριστικής σεζόν, ενώ ο Δήμος Μυκόνου έχει μεριμνήσει όχι για τη δική τους στέγαση αλλά για αυτή 60 αστυνομικών. Την καταγγελία αυτή διάβασε και η Κλέλια Ρένεση η οποία πήρε θέση με ένα δημόσιο σχόλιό της στο Instagram για όσα συμβαίνουν στο Νησί των Ανέμων.

Ενόψει της τουριστικής σεζόν, 25 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στη Μύκονο, αναγκάζονται σταδιακά μέχρι τα μέσα Ιουνίου να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Η καταγγελία έκανε το γύρο του διαδικτύου. Όπως διαβάζουμε σε αυτή αναφέρουν πώς ο Δήμος Μυκόνου γνώριζε το πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών από τον Οκτώβριο του 2022, ενώ ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το ζήτημα με τρομακτική καθυστέρηση τον Απρίλιο του 2023. Ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικοί καταγγέλουν πώς ο Δήμος λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους επαγγελματίες που χρειάζονται στέγαση. Σε αυτά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά σε ό,τι αφορά την προετοιμασία των νησιών της Ελλάδας για την τουριστική περίοδο, αναφέρεται στο αιχμηρό της σχόλιο στο Instagram και η Κλέλια Ρένεση.

«Την ίδια στιγμή ο Δήμος Μυκόνου προέβλεψε για τη στέγαση 60 αστυνομικών και φρόντισε να μισθώσει ξενοδοχεία για να μείνουν δωρεάν όλοι οι αστυνομικοί που θα έρθουν στο νησί για να εργαστούν κατά την καλοκαιρινή σεζόν», γράφουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων. Αυτοί οι 60 αστυνομικοί είναι που αναφέρονται και στην αρχή της ανάρτησης που πραγματοποίησε πρόσφατα η Κλέλια Ρένεση.

«60 αστυνομικούς επιπλέον στη Μύκονο για να ενισχυθεί το νησί εν όψει καλοκαιρινής σεζόν. Όχι 60 γιατρούς, υγειονομικούς, όχι ασθενοφόρα, όχι 60 δημόσιους υπάλληλους να μεριμνήσουν για την ανακύκλωση στο νησί, όχι 60 σκουπιδιάρικα για τα χιλιάδες επιπλέον σκουπίδια, όχι 60 κλιμάκια της εφορίας για να πατάξουν την αισχροκέρδεια, όχι 60 εκπαιδευτικούς για καλοκαιρινά δημόσια camps παιδιών που οι γονείς δουλεύουν με τον τουρισμό», σχολίασε η Κλέλια Ρένεση αναρτώντας μία φωτογραφία με μία σκισμένη ομπρέλα θαλάσσης.

Η προετοιμασία για την τουριστική περίοδο θα μπορούσε να ξεκινά με τις προϋποθέσεις που εκείνη ανέφερε. Κάτι μας λέει ότι τότε η ομπρέλα θαλάσσης που θα συνόδευε συμβολικά τις καλοκαιρινές της φωτογραφίες θα ήταν γερή.

«60 αστυνομικούς να κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ οι χορηγοί τους και το πελατολόγιο», συμπλήρωσε η Κλέλια Ρένεση και πρόσθεσε το αυτονόητο, ή αυτό που θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο: «Για κάθε νησί που βουλιάζει από τουρίστες, οι κρατικές μέριμνες πρέπει να τριπλάσιάζονται σε όλους τους τομείς. Όλους!».