CELEBRITIES

Κλέλια Ρένεση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμά της που θα σε αγγίξει

Papadakis Press Εξωτερικός συνεργάτης

Ένα μακροσκελές post που γέμισε με σχόλια ευχαριστιών από τους διαδικτυακούς της φίλους, πραγματοποίησε η Κλέλια Ρένεση τη Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου. Η ηθοποιός γιόρτασε το Πάσχα με την κόρη της, Κοραλία, κι ήταν μία δική της φωτογραφία που συνόδευσε το κείμενο της Κλέλιας Ρένεση που έχει βάλει σκοπό να μας υπενθυμίζει τα «αληθινά σημαντικά» (όπως της έγραψε ένας follower) μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram.

Η Κοραλία, σκυμμένη κοιτάζει τη θάλασσα. Η Κλέλια Ρένεση φωτογραφίζει την πλάτη της κόρης της και μιλά για την αγάπη. Την αγάπη που είναι η μόνη Ανάσταση και Επανάσταση που αξίζει τον κόπο και πετυχαίνει τον σκοπό της. Η Κλέλια Ρένεση μάς μιλά για όλα εκείνα που ξεχάσαμε στην καθημερινότητά μας, μάς θυμίζει πόση δύναμη έχουμε μέσα μας για να αλλάξουμε την πλάση και τονίζει ότι η μόνη ουσιαστική αλλαγή είναι αυτή που συμβαίνει όταν αφηνόμαστε να γίνουμε αγάπη.

«Κουράστηκαν οι ημέρες μας να τρέχουν αγώνα δρόμου. Κουράστηκες κι εσύ το παιχνίδι των εντυπώσεων και των προσωπείων. Ακατάπαυστη η εμμονή της στάμπας της ύπαρξής σου. Πως σώνει και ντε πρέπει κάποιος να είσαι και κάπου να πας. Ανάμεσα σε υποχρεώσεις, ραντεβού, μοιράσματα και οργανώσεις, άγχος, οικονομικές ανασφάλειες, κάπου ξέχασες πώς να ανασάνεις», έγραψε αρχικά η Κλέλια Ρένεση.

«Είναι η άνοιξη που σε τραβάει απ’ τα αφτιά και ο νοτιάς που ξεσηκώνει θύελες του νου. Φέρνει πάντα αναμνήσεις ο νοτιάς. Τη σκόνη της ζωής μας πάλι να σκεπάσει τη λάμψη μας», συνέχισε με την ίδια ποιητική διάθεση η ηθοποιός. «Όλοι είμαστε εδώ. Στο ίδιο μέρος. Στην ίδια στάσιμη λίμνη. Στην λίμνη της λήθης. Ξεχάσαμε», πρόσθεσε.

Η Κλέλια Ρένεση εξήγησε στη συνέχεια ποια είναι εκείνα που έχουμε ξεχάσει. Το πολύτιμο δώρο της ανάσας μας και την επαφή μας με την καρδιά μας. Το γεγονός ότι με την ύπαρξή μας και μόνο σε αυτόν τον κόσμο είμαστε αρκετοί, είμαστε επαρκείς, είμαστε μικρά θαύματα που περπατούν ανάμεσα σε ισά, ίδια και διαφορετικά μαζί, μικρά θαύματα.

«Ξεχάσαμε την ίδια μας την ανάσα, την ίδια μας την καρδιά. Τα βάλαμε στα κουτάκια για να μη μας απασχολούν, γιατί είχαμε και δουλειές. Πάρε την καρδιά σου στα χέρια σου. Είναι η καρδιά του κόσμου. Η καρδιά της πλάσης. Άνοιξέ την να μπει όλο το φως και η βροχή, όλη η ερημιά και η βαβούρα, άνοιξέ την κι άπλωσέ την στην ταράτσα. Είσαι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι σ’ αυτήν τη ζωή. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο», έγραψε η ηθοποιός στη συνέχεια.

«Άκου την ανάσα σου», συμβούλεψε τους διαδικτυακούς της φίλους «να μπαινοβγαίνει στις λεωφόρους του σώματός σου και να δονεί όλα τα όνειρα. Κραδασμοί που σου ανήκουν και σε περιμένουν. Βγες ξυπόλητος στη λάσπη και μύρισε την άλλη πλευρά. Την καρδιά σου που ζει μέσα στο δέντρο, στο ποτάμι, στο γατί, στο σύννεφο. Δες με ανδρεία το ολόκληρο. Μόνο η αγάπη υπάρχει εκεί έξω. Όλα τ’ άλλα είναι τεχνάσματα του νου, βραχυκυκλώματα και μπουρδουκλώματα της ομίχλης», σημείωσε.

Η Κλέλια Ρένεση ξέρει τι είναι η ίδια, το παιδί της, εσύ, εγώ και όλοι μας. «Μόνο αγάπη είσαι και το ξέρεις. Γι’ αυτό και κουρνιάζεις δίπλα στο κούτσουρο που καίγεται με αγάπη και σε ζεσταίνει, γι’ αυτό ρίχνεις τη ζακέτα να αγκαλιάσεις την ωμοπλάτη σου που σηκώνει την ύπαρξή σου, γι’ αυτό τρέμει το χέρι σου όταν σε συγκινεί μία μικρή στιγμή, γι’ αυτό και αποκοιμιέσαι ήσυχος κάτω απ’ τη σκιά του δέντρου στον κήπο. Γιατί είσαι αγάπη και ξέρεις να δέχεσαι αγάπη», εξήγησε η ηθοποιός.

Η ίδια ζήτησε απ’ όποιον διαβάζει το κείμενό της γίνει «συνειδητός σε αυτό το παιχνίδι», να μάθει «τους κανόνες του». «Βγες με τα όλα σου και κέρδισε τα πάντα. Σβήσε φλυαρίες του νου και διδαχές των άλλων. Μόνο εσύ ξέρεις την αγάπη. Γιατί είσαι αυτή. Δεν υπάρχει άλλη Ανάσταση, ούτε Επανάσταση. Υπάρχει μόνο αυτή η Στάση. Η Στάση που στέκομαι και γίνομαι αγάπη. Και αγωνίζομαι για την αγάπη αυτή μέχρι τελευταίας σταγόνας αίματός μου», κατέληξε η Κλέλια Ρένεση.

«Σ΄ευχαριστούμε που μας υπενθυμίζεις τα αληθινά σημαντικά», «Χάθηκε η ουσία! Πόσο δίκιο έχεις», «Όμορφα, ζεστά, γεμάτα ανθρώπινα λόγια. Σε ευχαριστώ», «Ευχαριστούμε», «Με συγκινείς πολύ», «Σε ευχαριστούμε που μας δίνεις το φως σου», ήταν μερικά από τα σχόλια που ακολούθησαν προς την Κλέλια Ρένεση. Σε κάθε άνθρωπο που γράφει από την καρδιά του για την αγάπη σε έναν κόσμο και μία εποχή που εμμένει να ζει στον διχασμό, στην κόντρα και το μίσος, ευχαριστούμε.