ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταθέσεις για την πρώην συνεργάτιδά του στη δίκη Φιλιππίδη: «Της όρμησε και της έσκισε τη μπλούζα»

Papadakis Press Βαγγέλης Γκικόπουλος

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίστηκε την Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου στο Μικτό Ορκωτό Πρωτοδικείο της Αθήνας. Μετά την κατάθεση δημοσιογράφου και πρώην συνεργάτιδας του ηθοποιού και σκηνοθέτη που δικάζεται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού, πρώην συνάδελφοί της κατέθεσαν ενόρκως ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε επιτεθεί στο παρελθόν και σε εκείνη.

Οι δύο πρώην συνάδελφοί της, ισχυρίζονται ότι εκείνη τους εξομολογήθηκε ότι στην πρώτη τους διαπροσωπική επαφή, που συνέβη για επαγγελματικούς λόγους, ο Πέτρος Φιλιππίδης της «όρμησε και της έσκισε τη μπλούζα». Η πρώην στενή συνεργάτιδα του κατηγορουμένου έχει ισχυριστεί στην κατάθεσή της ότι απολύθηκε από εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, επειδή θα κατέθετε υπέρ του στη δίκη του (αργότερα υποστήριξε ότι εξαναγκάστηκε να αποχωρήσει οικειοθελώς).

«Δεν γνωρίζω προσωπικά τις καταγγέλλουσες», ανέφερε η πρώτη γυναίκα. Στη συνέχεια σημείωσε ότι ήταν υπεύθυνη για το site του περιοδικού στο οποίο εργαζόταν η πρώην στενή συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη, με την οποία διατηρούσε και φιλικές σχέσεις. «Μου έκανε εντύπωση ότι στην κατάθεση της, δεν θυμόταν το όνομά μου. Βέβαια μου έκανε εντύπωση που δεν θυμόταν και την πρώτη της γνωριμία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Οκτώβριο του 2005», ανέφερε μεταξύ άλλων και στη συνέχεια περιέγραψε όσα ισχυρίζεται πως η πρώην συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη της είχε πει για τη σεξουαλική επίθεση που είχε δεχτεί από εκείνον.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον τρόπο στα μάτια της», τόνισε. «Εκείνη την ημέρα την είδα αναστατωμένη, με τρόμο πέταξε τη τσάντα και έτρεξε κλαμμένη στο γραφείο της αδελφής μου, που ήταν η διευθύντρια του περιοδικού, λέγοντας: “Αφήστε με με τον ανώμαλο που με στείλατε”. Μου είπε πως το θέατρο ήταν άδειο και της είπε ο Φιλιππίδης να πάνε στο καμαρίνι για να κάνουν τη συνέντευξη. Της όρμησε και της έσκισε τη μπλούζα της, εκείνη έτρεξε και έφυγε», κατέθεσε μεταξύ άλλων η μία εκ των δύο συναδέλφων της πρώην συνεργάτιδας του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η ίδια σημείωσε ότι λίγα χρόνια αργότερα τη συνάντησε και τη ρώτησε, αν έχει σχέση μαζί της ο Πέτρος Φιλιππίδης. «Μου είπε ότι της φέρεται όμορφα και της παίρνει ακριβά δώρα.», επεσήμανε. «Το 2019 μου ζήτησε εάν μπορώ να χακάρω το λογαριασμό του στο Instagram, κάτι που αρνήθηκα να κάνω», πρόσθεσε.

Η δεύτερη πρώην συνεργάτιδα περιέγραψε το ίδιο περιστατικό και στη συνέχεια κατέθεσε ότι κάλεσε προσωπικά τον Πέτρο Φιλιππίδη μετά το περιστατικό.

«Εκείνη την ημέρα ανέθεσα στην πρώην στενή συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη να πάρει συνέντευξη στον Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο ήδη είχα συνεννοηθεί. Επέστρεψε τρομοκρατημένη. Μπήκε κλαίγοντας στο γραφείο μου και μου είπε πως πριν ξεκινήσουν τη συνέντευξη και χωρίς αφορμή της όρμησε και της έσκισε την μπλούζα. Εκείνη αντιστάθηκε και έφυγε. Έγινα έξω φρενών, ήταν η πιο μικρή ηλικιακά. Της πρότεινα να την πάω στην αστυνομία ή στους γονείς της.

Τσακώθηκα άγρια μαζί του και του είπα να μην ξανακάνει κάτι τέτοιο, μου μίλησε πολύ άσχημα και προσβλητικά. Αρνήθηκε ότι τα έκανε αυτά. Την χαρακτήρισε μυθομανή και τσακώθηκα άσχημα μαζί του. Και οι δύο υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους», σημείωσε.

«Προβληματίστηκα όταν έμαθα ότι μετά από ένα τέτοιο περιστατικό, μπορείς να γίνεις συνεργάτης αυτού του ηθοποιού», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε ότι η πρώην συνεργάτιδα του κατηγορούμενου «γνώριζε τα περιστατικά που δημιούργησε με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της δίκης παρουσιάστηκε επίσης απόσπασμα του προσωπικού ημερολογίου της τρίτης καταγγέλλουσας στο οποίο έχει αναγραφεί το ραντεβού της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, κατά τη διάρκεια του οποίου ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο αυτοκίνητό του. Επιπλέον, δεν αναφέρεται πουθενά σε αυτό, καμία προσωπική σχέση με τον κατηγορούμενο.

Επιπλέον παρουσιάστηκαν ένορκες καταθέσεις τρίτων προσώπων για την υπόθεση της πρώτης καταγγέλλουσας, σύμφωνα με τις οποίες ο Πέτρος Φιλιππίδης την ενοχλούσε με τηλεφωνικές κλήσεις στις οποίες η πρώτη καταγγέλλουσα του απαντούσε «Πρέπει να σε δει γιατρός».

Η δίκη συνεχίζεται, ενώ στο τέλος της ημέρας, θα αποφασιστεί αν θα αναγνωστούν στο δικαστήριο καταγγελίες που έχουν γίνει από ανθρώπους του θεάτρου στο ΣΕΗ εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς η υπεράσπισή του κατέθεσε ένσταση για τη μη αναγκαιότητα της ανάγνωσής τους για τις υποθέσεις οι οποίες δικάζονται.