ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταφύγιο ζώων στο Λαγονήσι: Η θλίψη και η οργή της υπεύθυνης για την υποκρισία. «Θέλω να πεθάνω»

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Στάχτες και αποκαΐδια από σπίτια και οχήματα και πάνω από 30.000 στρέμματα καμένης γης συγκαταλέγονται ανάμεσα στις απώλειες της φωτιάς που ξέσπασε στον Νέο Κουβαρά Αττικής και επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Εκτός από τις υλικές και τις περιβαλλοντικές ζημιές που σημειώθηκαν, η ολική καταστροφή του καταφυγίου ζώων στο Λαγονήσι προστίθεται στις τραγικές συνέπειες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, μόνο μία γάτα και 10 σκυλιά κατάφεραν να σωθούν από τις φλόγες που τύλιξαν το καταφύγιο ζώων, 14 ζώα κάηκαν ζωντανά ενώ η τύχη πολλών αδέσποτων αγνοείται, καθώς αφέθηκαν ελεύθερα.

Η οργή και η απόγνωση της υπεύθυνης του καταφυγίου ζώων για τον χαμό των ζώων και την υποκρισία

Το καταφύγιο Fazoo Farm στο Λαγονήσι, λοιπόν, αποτελεί παρελθόν καθώς κάηκε ολοσχερώς. Πολλά ζωάκια έχασαν τη ζωή τους με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Σε εμφανώς κακή ψυχολογική κατάσταση, η υπεύθυνη του καταφυγίου εξέφρασε την οργή, την απόγνωση, την αγανάκτηση και τη θλίψη για τον κόπο τόσων χρόνων που πήγε χαμένος. Για όλες εκείνες τις αθώες ψυχές που λάμβαναν αγάπη και περιποίηση μέχρι να  βρουν μια μόνιμη οικογένεια και τελικά έχασαν τη ζωή τους βιώνοντας τον απόλυτο τρόμο της πύρινης καταστροφής.

Η ίδια έσπευσε να κάνει μια σχετική ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook και μέσα σε λίγες γραμμές κατάφερε να εκφράσει, μεταξύ άλλων, τον θυμό της για την υποκρισία ορισμένων ΜΜΕ.

«Τοοοοοσα χρόνια παρακαλάμε υιοθεσίες και φιλοξενίες. Ε, τώρα δεν θα ξαναπαρακαλέσουμε… 10 έμειναν και δεν ξέρω πόσα έχουν φύγει στο δρόμο διότι ανοίξαμε πόρτες να φύγουν περίπου 14 κάηκαν και εκεί που δεν μας ήξερε ούτε η μάνα μας… ξαφνικά με καλούν όλα τα βοθροκαναλα να τους δώσω ζουμερή είδηση μετά από αυτήν την καταστροφή. Εγώ απλά τελείωσα. Σίγουρα αυτήν τη στιγμή θέλω να πεθάνω …. δεν θα το κάνω διότι επιβίωσαν κάποια.. Απλά εγώ και η φιλοζωία τελείωσε!!!!!», έγραψε χαρακτηριστικά η Μαριάνθη Ζαμπέτα.