ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτιές: Πώς μπορείς να βοηθήσεις τους πυρόπληκτους και τα ζώα

Πυρκαγιά στον Νέο Κουβαρά Αττικής, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023. ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Για ένα ακόμα καλοκαίρι γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. 4 μεγάλες δασικές πυρκαγιές μαίνονται τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 στη χώρα μας, 2 εκ των οποίων στην Αττική, στον Νέο Κουβαρά και τα Δερβενοχώρια και 2 ακόμα, στο Λουτράκι Κορινθίας και στο Καπαρέλι Βοιωτίας. Όπως κάθε φορά που παρακολουθούμε αυτό το τραγικό και επαναλαμβανόμενο καταστροφικό έργο που η φωτιά αφήνει στο διάβα της, έτσι και τώρα, οι ανάγκες για τους πυρόπληκτους και τα ζώα των περιοχών που πλήττονται από τη φωτιά, είναι άμεσες.

Ομάδες εθελοντών και φιλοζωικές οργανώσεις ενημερώνουν μέσω των social media για τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν ενώ η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη σε τόσα μέτωπα, στην Αττική, το Λουτράκι και το Καπαρέλι. Μεταξύ αυτών οι οργανώσεις Humanity Greece και Dog’s Voice, στις δημοσιεύσεις των οποίων στο Instagram μπορείς να δεις τις ανάγκες που έχουν προκύψει μέχρι αυτή την ώρα και τον τρόπο να βοηθήσεις.

«Καίγονται τα ζώα μας, τα σπίτια μας, περιουσίες, αναμνήσεις κι ελπίδες», γράφει η Humanity Greece, πριν προχωρήσει στην αναλυτική λίστα των αναγκών. Εξέφρασε μέσα σε λίγες λέξεις, τα συναισθήματα όλων μας όταν με τους πρώτους δυνατούς αέρηδες του καλοκαιριού, βλέπουμε τη χώρα μας, τόπους τόπους να πιάνει φωτιά.

Η Humanity Greece ζητά άμεσα

Ισοτονικά
Φυσιολογικούς ορούς σε αμπούλες ή μεγάλες συσκευασίες
Κολλύρια
Γυαλιά εργασίας για πυροσβέστες
Pulvo – Nebacitin Spray πούδρα
Bepanthol, κρέμες για εγκαύματα
Γάζες, επίδεσμοι
Betadine, Hibitane, παυσίπονα
Μπισκότα, Ρυζογκοφρέτες, Μπάρες δημητριακών, Crackers

Μπορείς να βοηθήσεις κάνοντας άμεσα δωρεά εδώ. Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο – Μυλλέρου 76, Μεταξουργείο. 24ωρη γραμμή επικοινωνίας 2105226379.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για απεγκλωβισμό ζώων μπορεί κανείς να επικοινωνήσει άμεσα με την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων στο 2131364020, όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση.

Πιο αναλυτικά γι’ αυτές τις ανάγκες, που αφορούν τα ζώα που απειλούνται από τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα, μιλά η ανάλογη ανάρτηση της Dog’s Voice.

«Ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων του Dogs’ Voice ενεργοποιείται σε συνεννόηση με την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, τα σώματα ασφαλείας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων στο λατομείο ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι θα ανοίξει σήμερα στις 18:00 για να υποδεχθεί ζώα σε ανάγκη», αναφέρει αρχικά η ανάρτηση της Dog’s Voice.

«ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ:

1. Συμπληρώστε τη φόρμα εθελοντών μεταφοράς για να συνδράμετε στην περισυλλογή ζώων σε ανάγκη και να ακολουθήσετε τις οδηγίες καταγραφής. Θα τη βρείτε εδώ.

2. Ελάτε να βοηθήσετε στο ΛΑΤΟ από τις 18:30 και μετά και παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις για ανάγκες.

3. Όσοι βρίσκεστε σε Καλύβια, Κερατέα, Λαγονήσι, Λουτράκι παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα και να είστε σε ετοιμότητα καθώς σήμερα θα υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για μεταφορές όλο το 24ωρο.

4. Έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχουν νεκρά ζώα σε καταφύγια και χώρους που δεν πρόλαβαν να εκκενωθούν», αναφέρει στη συνέχεια η φιλοζωική οργάνωση», αναφέρεται στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανάρτηση της Humanity Greece οι ανάγκες για τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων στο Γαλάτσι είναι: Γάντια – Σακούλες -Πολύμπριζα – Λεκάνες – Καθαριστικά -Σκέπαστρα – Ψυγειάκια – Πάγος.

Δυστυχώς, σύμφωνα με αναρτήσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες στα social media, φαίνεται πώς αρκετά ζώα έχασαν τη ζωή τους όταν καταστράφηκε από τη φωτιά καταφύγιο ζώων στο Λαγονήσι.