ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Jack Dorsey: O CEO του Twitter δίνει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τον κορονοϊό, δηλαδή τα πιο πολλά απ’ όλους

Francois Mori AP Images

Ο επικεφαλής του Twitter, Jack Dorsey θα διαθέσει το 28% της προσωπικής του περιουσίας, δηλαδή ένα δις δολάρια, για να χρηματοδοτήσει την έρευνα και την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Μ’ αυτήν του την κίνηση, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος μπαίνει πρώτος στη λίστα με τους ευεργέτες, πολύ πιο μπροστά από ευαισθητοποιημένους κροίσους, όπως ο Bill Gates και ο Jeff Bezos.

Η δωρεά μαμούθ ήρθε μέσω Twitter

Η δωρεά του 43χρονου γοητευτικού Dorsey είναι με διαφορά η μεγαλύτερη φιλανθρωπία που έχει γίνει μέχρι στιγμής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο συνιδρυτής του Twitter με tweet (φυσικά), μεταφέρει μετοχές 1 δις δολαρίων και ίσης αξίας με το 28% της προσωπικής του περιουσίας από την εταιρία Square- η οποία επίσης του ανήκει- προς το δικό του φιλανθρωπικό ταμείο Start Small, με στόχο ανακούφιση του πλανήτη από τον κορονοϊό και την ενίσχυση της έρευνας. «Αφού αφοπλίσουμε αυτή την πανδημία, το επίκεντρο θα μετατεθεί στην υγεία και την εκπαίδευση των κοριτσιών και στο παγκόσμιο βασικό εισόδημα» επισήμανε ο Dorsey. Πρόκειται δηλαδή για μία δωρεά με πολλαπλούς αποδέκτες.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του CEO του Twitter ανέρχεται στα 3,3 δις δολάρια. Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας συγκαταλέγεται ως πρώτος στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο που έχουν συνεισφέρει κατά του κορονοϊού. Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, έχει δεσμευτεί ότι θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια στον οργανισμό Feeding America.

Το ίδρυμα του Bill και της Μelinda Gates έχει δώσει 100 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη εμβολίου και άλλων θεραπειών. Αντίστοιχα χρήματα έχει υποσχεθεί και ο ιδρυτής της Dell, Μichael Dell. Αν δεν βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη οι πραγματικά έχοντες, τότε ποιος;