ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλά από τα κρατητήρια κι ενοχοποιεί (;) τον σύζυγό της

Βασίλης Ρεμπαπής/ Eurokinissi

Στον Γιώργο Σόμπολο, τον δημοσιογράφο της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα, στον οποίο πρώτη φορά είχε παραχωρήσει συνέντευξη μαζί με τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, μίλησε μέσα από τα κρατητήρια η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, καθώς έχει συλληφθεί μετά από άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9 ετών κόρης της, Τζωρτζίνας. Μέσα από το κρατητήριο μίλησε με τον δημοσιογράφο του Star, ο οποίος τη ρώτησε αν αντέχει στο κρατητήριο, αν μίλησε με τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη κι αν εκείνος θα την υπερασπιστεί.

«Όχι, δεν αντέχω. Δεν έχουν τόσα στοιχεία, μου το λένε οι αστυνομικοί εδώ. Έγινε για να γίνει, είναι άδικο», είπε αρχικά η Ρούλα Πισπιρίγκου στον δημοσιογράφο της εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα. Στη συνέχεια ο Γιώργος Σόμπολος τη ρώτησε αν έχει μιλήσει με τον σύζυγό της.

«Μίλησα σήμερα το πρωί και μου είπε ότι θα υπερασπιστεί την κατηγορία για να τον πάρουν για δουλειά και για να μπορέσει να έχει χρήματα να μου δίνει. Από ό,τι κατάλαβα μου είπε ότι θα υπερασπιστεί ότι εγώ θα πω αυτά που είδα με τα μάτια μου και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω. Ότι για να το λέτε εσείς, εσείς θα πείτε την ποινή της και θα αποδείξετε αυτό που λέτε ότι ισχύει, όχι εγώ», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία αντιμετωπίζει μία βαρύτατη κατηγορία, αυτή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9 ετών Τζωρτζίνας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μου λέει ο Μάνος “κι εγώ τι να κάνω, να βάλουν κι εμένα και τον πατέρα μου μέσα;”»

Στη συνέχεια απαντώντας αν είναι ικανοποιημένη με τη στάση του Μάνου Δασκαλάκη, η μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών με μία φράση της «ενοχοποίησε» τον Μάνο Δασκαλάκη αλλά και τον πατέρα του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ την Πέμπτη 30 Μαρτίου, υπάρχει η πληροφορία ότι ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου δούλευε σε φαρμακαποθήκη. Αργότερα το Star μετέδωσε ότι ο ήταν ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη που εργάζεται σε φαρμακαποθήκη της Πάτρας.

Υπενθυμίζεται ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις στο 9 ετών κορίτσι που πέθανε τον Ιανουάριου του 2022, εντοπίστηκε ποσότητα κεταμίνης της τάξεως των 6,5 mg/l, που στην κλίμακα των επιδράσεων θεωρείται τεράστια ποσότητα, θανατηφόρα.

«Όχι βέβαια. Μου λέει δεν μπορώ να βγω από το σπίτι. Του λέω είσαι με τα καλά σου παιδάκι μου; Έχεις καταλάβει πού είμαι;», απάντησε στο αν είναι ικανοποιημένη από τη στάση του συζύγου της η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Έχουν πέσει όλοι να με φάνε, με έδιωξαν από τη δουλειά, σοβαρολογείς; Έχεις καταλάβει πού είμαι; Μου λέει κι εγώ τι να κάνω, να βάλουν κι εμένα και τον πατέρα μου μέσα;», πρόσθεσε. Έπειτα απάντησε καταφατικά στην ερώτηση αν το μέλημα του Μάνου Δασκαλάκη είναι να μείνει εκτός φυλακής για να συνεχίσει να εργάζεται.

«Εσένα δεν σε σκέφτεται που είσαι μέσα;», τη ρώτησε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος. «Όχι, ούτε καν. Εδώ του είπα να έρθει στην Αθήνα να με δει και μου λέει δεν είσαι με τα καλά σου που θα περάσω από όλα τα κανάλια να έρθω να σε δω. Και όταν θα καταθέσω γι’ αυτό το πράγμα, να ξέρεις ότι μετά μου απαγορεύεται να έρχομαι να σε βλέπω όπου και αν είσαι», κατέληξε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Το σχόλιο του Θανάση Κατερινόπουλου

Στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα ήταν παρών και ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος ακούγοντας τα όσα είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από το κρατητήριο σχολίασε τα όσα είπε για τον Μάνο Δασκαλάκη και τον πατέρα του. «Ενίοτε, λανθάνουσα γλώσσα τα αληθή λέγει» είπε με νόημα ενώ η Ζήνα Κουτσελίνη ζητούσε να παίξει ξανά το απόσπασμα. «Οι επόμενες μέρες θα είναι σημαντικές και μάλλον θα κρύβουμε τα ματάκια μας», πρόσθεσε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.