ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κλέλια Ρένεση ξεσπά για τις φωτιές: «Ντροπή και αηδία»

Papadakis Press Εξωτερικός συνεργάτης

Η Κλέλια Ρένεση καταφεύγει συχνά στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media, όχι μόνο για να προβάλλει τη δουλειά της ή να μοιραστεί στιγμές από την καθημερινότητά της, αλλά και για να τοποθετηθεί χωρίς να «μασήσει τα λόγια της» σε θέματα που μας αφορούν όλους. Καθώς παρακολουθούμε για μία ακόμα φορά τη χώρα μας να είναι αφημένη στο έλεος της φωτιάς, το ζήτημα για το οποίο μιλάμε όλοι είναι οι ψυχές που χάθηκαν στο καταστροφικό της πέρασμα, η καμένη φύση και γη μας και η αγωνία όλων όσοι απειλούνται ακόμα από τις πυρκαγιές. Η Κλέλια Ρένεση μίλησε για όλη την τραγωδία που βιώνουμε.

Η Κλέλια Ρένεση μέσα από μία μακροσκελή της ανάρτηση στο Instagram, αναφέρθηκε σε όσα τραγικά βιώνουμε στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες και κατέθεσε την άποψή της γι’ αυτά. Με τα λόγια της στηλίτευσε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της χαρακτηρίζοντάς τη μεταξύ άλλων «χυδαία», τα ΜΜΕ για τη σιωπή τους, αλλά και τον λαό που απέτυχε να γίνει αλληλέγγυος ως τώρα, που απέτυχε να γίνει ομάδα, «συμμορία» που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά του.

«Όταν όλη η χώρα καίγεται , έχουμε νεκρούς, χιλιάδες στρέμματα στάχτη, παρθένα δάση, άπειρα ζώα, δηλητήριο και καπνός πάνω απ’ όλη την χώρα και τα ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ παίζουν κανονικά το πρόγραμμα τους, τότε ξέρεις στα σίγουρα ότι έχει γίνει πραξικόπημα και έχουμε κανονική ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ», έγραψε αρχικά η Κλέλια Ρένεση.

Η ηθοποιός μίλησε για το πώς κατά την άποψή τους θα αντιδρούσαν οι πολίτες της χώρας σε «καιρούς αφύπνισης». «Σε καιρούς αφύπνισης τώρα θα καιγόταν η Ελλάδα απ’ τον θυμό και την αγανάκτηση. Έχετε ρημάξει ότι άφησαν οι παππούδες μας για μας. Απ’ τα δέντρα που φύτεψαν, απ’ τα χωριά που γέννησαν, απ’ τα χωράφια που θέρισαν, απ’ τις αξίες που μας πέρασαν, απ’ τα όνειρα που μας μπόλιασαν», επεσήμανε η Κλέλια Ρένεση.

Με σκληρή γλώσσα η ηθοποιός μίλησε για τους κυβερνώντες της χώρας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «είναι υπό κατάληψη μίας συμμορίας ανεύθυνων, επικίνδυνων αλαζόνων που στέκονται μόνο στη μόστρα, τσιμεντώνουν μνημεία και ζωές και ευλογούν με ανάπτυξη των 500 ευρώ το μήνα και πολύ σας».

«Είμαστε πιο μόνοι και αβοήθητοι από ποτέ», συμπέρανε η Κλέλια Ρένεση και σημείωσε πώς φταίμε και οι ίδιοι γι’ αυτό. «Και φταίμε. Γιατί δεν έχουμε κοινότητα, δεν έχουμε φωνή, αλληλεγγύη, γιατί δεν είμαστε ομάδα, γιατί δεν γίναμε κι εμείς συμμορία. Συμμορία δικαίου και αγάπης», σημείωσε.

«Ντροπή και αηδία τα λόγια τους πως δεν φταίνε για τους νεκρούς. Φταίνε αυτοί που δεν είχαν κινητό», σημείωσε για τον τρόπο που από τον Υπουργό Ασύλου και Μετανάστευσης, Δημήτρη Καιρίδη, ο θάνατος των 18 μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς, συνδέθηκε με «τους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης», όπως είπε σε δήλωσή του.

«Από πότε πολίτης της χώρας υποχρεούται να έχει κινητό για να αισθάνεται ασφαλής; Ποιος αναίσχυντος κατεβάζει τέτοιες γελοίες δικαιολογίες; Θα μας τα δίνετε απ’ το μαιευτήριο τα κινητά να είστε καλυμμένοι; Η πιο άνανδρη, χυδαία κυβέρνηση που πέρασε απ’ την χώρα. Ο πιο άνανδρος και φοβισμένος λαός που γνώρισε η ψυχή μου», κατέληξε στην ανάρτησή της η Κλέλια Ρένεση.