ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κατερίνα Καινούργιου απαντά στις αιχμές του Αλέξη Κούγια

Instagram.com/katken85

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας βρέθηκε ο Αλέξης Κούγιας την Παρασκευή 18 Μαρτίου, όπου συνεχίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες βιασμού κατά συρροή. Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου που έχει καταγγελθεί για βιασμό από ανήλικους (στον χρόνο τέλεσης της πράξης) και ενήλικους, μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο του δικαστηρίου. Εκεί, ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε μεταξύ άλλων για την εκπομπή που παρουσιάζει η Κατερίνα Καινούργιου στον Alpha.

Ο Αλέξης Κούγιας με λόγο αιχμηρό αναφέρθηκε στην εκπομπή Super Κατερίνα που παρουσιάζει η Κατερίνα Καινούργιου, κατηγορώντας την δημοσιογράφο στην οποία είχε παραχωρήσει συνέντευξη, για «διαστρέβλωση» των λεγομένων του.

«Θέλω να πω το εξής, χωρίς να θέλω να κάνω σύσταση γιατί σχεδόν πενήντα χρόνια συνεργαζόμαστε με τους δημοσιογράφους στο δικαστικό ρεπορτάζ σε όλες αυτές τις δίκες. Θέλω να κάνω μια καταγγελία», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε για την εκπομπή που παρουσιάζει η Κατερίνα Καινούργιου.

«Για μένα είναι αδιανόητο να με περιμένει μια κυρία χθες έξω από τις φυλακές που είχα ένα δικαστήριο, να της κάνω την τιμή και να της δίνω μια συνέντευξη και να διαστρεβλώνει την συνέντευξη μου. Να την κόβει και να της δίνει άλλο νόημα. Αυτό έγινε στην εκπομπή της κυρίας Καινούργιου. Λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά είναι μια φέρελπις δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, αλλά σε μια τόσο σπουδαία δίκη θα πρέπει να υπάρχει μια αντικειμενικότητα», ανέφερε έπειτα.

«Καλό θα είναι να ενημερώνεστε από αυτούς που είναι μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου γιατί υπάρχουν ένορκοι, οι οποίοι έχουν κοινωνικό περιβάλλον και στο τέλος θα βγει μια απόφαση και ενώ θα έχουν δηλητηριαστεί οι τηλεθεατές των εκπομπών, οι ακροατές και οι αναγνώστες των sites από μία διαφορετικότητα, όταν θα έρθει μια αθωωτική απόφαση θα κλονιστεί το αίσθημα ασφαλείας και το αίσθημα της κοινωνικής ειρήνης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας», συμπλήρωσε ο δικηγόρος. Η Κατερίνα Καινούργιου τοποθετήθηκε για την καταγγελία του Αλέξη Κούγια μέσα από την εκπομπή της Super Κατερίνα.

Η απάντηση που έδωσε η Κατερίνα Καινούργιου στις αιχμές που άφησε ο Αλέξης Κούγιας

«Η Άννα Ζηρδέλη έκανε την συνέντευξη στον Αλέξη Κούγια για την εκπομπή μας. Εντωμεταξύ και στις πρωινές δηλώσεις, πάλι η Άννα ήταν και την έβλεπε. Να πούμε ότι η συνέντευξη που μας έδωσε προχθές ο κ. Κούγιας ήταν 17 λεπτά. Είπε δήλωση, δεν ήταν δήλωση, αλλά συνέντευξη και πραγματικά τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό», είπε αρχικά η Κατερίνα Καινούργιου.

«Στη 17λεπτη αυτή συνέντευξη μίλησε για πολλά ενδιαφέροντα θέματα, όπως η δίκη Λιγνάδη και η υπόθεση Τοπαλούδη. Ο κ. Κούγιας γνωρίζει καλύτερα από όλους εμάς, ότι μια 17λεπτη συνέντευξη δεν μπορεί να παίξει σε μια εκπομπή. Πρέπει να μονταριστεί», πρόσθεσε η παρουσιάστρια.

«Τι σημαίνει αυτό; Να κόψουμε κάποιο απόσπασμα. Εμείς κόψαμε ένα απόσπασμα τρεισήμισι λεπτών που αφορούσε στην υπόθεση του Αλί και τα υπόλοιπα τα έχουμε κρατήσει για να τα παίξουμε τις υπόλοιπες μέρες. Από κει και πέρα, δεν διαστρεβλώσαμε τίποτα από αυτά κύριε Κούγια! Απλά παίξαμε ένα απόσπασμα τρεισήμισι λεπτών», ξεκαθάρισε στη συνέχεια η Κατερίνα Καινούργιου απαντώντας στα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Αν θέλετε να παίξουμε και τα υπόλοιπα, με χαρά, τις υπόλοιπες μέρες θα τα σπάσουμε σταδιακά γιατί υπάρχει και χρόνος σε μια εκπομπή. Το ξέρετε πολύ καλά. Επίσης με πολλή χαρά να έρθει εδώ αν θέλει ο κ. Κούγιας να έχει μισή ώρα, ένα ολόκληρο μέρος, να τα συζητήσουμε όλα. Δεν προσπαθήσαμε να διαστρεβλώσουμε τίποτα και ειδικά σε τόσο σοβαρές υποθέσεις», κατέληξε η παρουσιάστρια του Alpha.