ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Έλενα Ακρίτα παίρνει θέση για τον Κανάκη και τον Μουτσινά

Papadakis Press

Για την τραγωδία της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη στοιχίζοντας τη ζωή δεκάδων νέων ανθρώπων, που βύθισε στο πένθος ολόκληρη την χώρα, μίλησε η Έλενα Ακρίτα στο νέο επεισόδιο του Podcast της για το NEWS24/7.

Ένα πένθος που δεν περιορίζεται και δεν ξεπερνιέται στις τρεις ημέρες που κυρήχθηκε επίσημα. Ένα πένθος που παραμένει μαζί με την οργή των παιδιών, η γενιά των οποίων μέτρησε τα περισσότερα θύματα. «Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού μπήκαν στο τρένο, όχι αυτά που σπουδάζουν στο Harvard», σχολίασε η Έλενα Ακρίτα.

«Όταν σκοτώνεται η γενιά τους από εγκληματικά λάθη, βγαίνουν στον δρόμο να φωνάξουν για το δίκιο τους, και ο Μητσοτάκης που ζήτησε “συγγνώμη”, τα δέρνει αυτά τα παιδιά», σημείωσε η δημοσιογράφος και συγγραφέας.

«Γεμίσαμε πάλι ξύλο, ξύλο, ξύλο. Δέρνει τα παιδιά που κλαίνε τα παιδιά της γενιάς τους και που δεν φταίγανε σε τίποτα. Δεν ξέρω αν η οργή μου είναι μεγαλύτερη από τον πόνο, την αγωνία. Γιατί το ξέρω ότι θα ήταν και το δικό μου παιδί εκεί μέσα και το οποιοδήποτε παιδί», σημείωσε η Έλενα Ακρίτα και θέλησε στη συνέχεια να βάλει τέλος στην αντίληψη ότι αν δεν είσαι γονιός δεν καταλαβαίνεις αυτόν τον πόνο.

«Όλοι καταλαβαίνουν, όλοι πονάνε, όλοι πενθούνε, όλων οι ψυχές είναι μαυροντυμένες αυτή τη στιγμή, είτε έχουν παιδιά είτε δεν έχουν. Αυτό που μας ενώνει είναι η ευαισθησία, είναι η καλοσύνη, είναι η ενσυναίσθηση, είναι η τσίπα, είναι ο λυγμός, ο Εθνικός Λυγμός των Τεμπών. Αυτό ενώνει έναν λαό ολόκληρο», τόνισε η δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Στο ίδιο επεισόδιο του Podcast της, η Έλενα Ακρίτα μίλησε για τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα και πήρε θέση υπέρ των τοποθετήσεων που πραγματοποίησαν ο Αντώνης Κανάκης και ο Νίκος Μουτσινάς στις εκπομπές που παρουσιάζουν, αναγνωρίζοντας παράλληλα και το αυτονόητο στην ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις της Ράνιας Τζίμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

«Ως δημοσιογράφος νιώθω την ανάγκη να ζητήσω εγώ συγγνώμη», σημείωσε η Έλενα Ακρίτα, αναφερόμενη και στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, που χαρακτήρισε «γενναία» μέσω της οποίας οι δημοσιογράφοι ζήτησαν τη δική τους συγγνώμη για τη μη επαρκή κάλυψη των ελλείψεων του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελλάδα.

«Τι κάνουν λοιπόν, όλοι αυτοί, γιατί εγώ λέω ότι υπάρχουν οι συνάδερφοι αλλά υπάρχουν και οι πληνάδερφοι; Παίρνουν ένα non paper που τους στέλνει το Μαξίμου και το βάζουν copy paste σε 10 κυβερνητικά έντυπα», σημείωσε η Έλενα Ακρίτα. «Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί μας απαξιώνουν. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε στην θέση 108 στη διεθνή ενημέρωση. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχει καταντήσει ντροπή να σε ρωτούν τι δουλειά κάνεις και να λες είμαι δημοσιογράφος», συμπλήρωσε.

Η Έλενα Ακρίτα υπέρ του Αντώνη Κανάκη και της Ράνιας Τζίμα

Μιλώντας για τις περιπτώσεις του Αντώνη Κανάκη, του Νίκου Μουτσινά και της Ράνιας Τζίμα, η Έλενα Ακρίτα ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Συνέχεια με τους δημοσιογράφους λοιπόν. Συνέχεια με τους συναδέρφους που τιμούν το επάγγελμά μας. Συνέχεια με τους πληναδέρφους που το έχουν κάνει σφουγγαρόπανο και πατάνε τα βρώμικα, λασπωμένα, παπούτσια τους επάνω.

Όταν φτάνουμε σε σημείο να είναι τέτοια η σήψη, τέτοια η διαφθορά, τέτοια η αθλιότητα, το αυτονόητο πια το αποθεώνουμε. Δεν υπάρχει στην Ελλάδα τίποτα πιο σπάνιο από το αυτονόητο. Τι είπε η Ράνια Τζίμα; Το αυτονόητο. Την αποθεώσαμε ξέρετε γιατί, γιατί έκανε το καθήκον της, γιατί είπε το αυτονόητο αυτό που λέμε όλοι. Ο Κανάκης και το Ράδιο Αρβύλα τι έκαναν; Είπαν το αυτονόητο και τους αποθεώσαμε γι’ αυτό γιατί το αυτονόητο είναι σπάνιο. Μίλησαν όπως μίλησαν, τα είπαν μέσα από την καρδιά τους και μπράβο τους».

Στη συνέχεια των λεγομένων της αναφέρθηκε στο σκάνδαλο του revenge porn που οδήγησε στην απομάκρυνση του Στάθη Παναγιωτόπουλου από την εκπομπή Ράδιο Αρβύλα. «Όταν είχε γίνει εκείνο το τεράστιο σκάνδαλο με τον συνεργάτη τους, είχα πει ότι μπορεί το Ράδιο Αρβύλα να μην επιβιώσει. Επιβίωσε και καλά έκανε. Καλά κάνουν τη δουλειά τους, τίμια κάνουν τη δουλειά τους και χθες το απέδειξαν γιατί είπαν το αυτονόητο».

«Ο Νίκος Μουτσινάς είπε το αυτονόητο και μείναμε άναυδοι»

Στη συνέχεια η Έλενα Ακρίτα υπερασπίστηκε και τον Νίκο Μουτσινά, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τι έκανε ο Νίκος Μουτσινάς; Είπε το αυτονόητο και μείναμε άναυδοι».

«Οι φωνές πια υψώνονται από παντού. Το αυτονόητο επιτέλους μπαίνει στην πρώτη γραμμή και όλοι μαζί μιλάμε, όλοι μαζί φωνάζουμε, όλοι μαζί διεκδικούμε. Τι διεκδικούμε; Το αυτονόητο», συμπλήρωσε η Έλενα Ακρίτα.