ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Αριάδνη Γερασιμίδου έφυγε απο τη ζωή, αλλά άφησε ένα σημείωμα για όσους μείναμε πίσω

Facebook.com/Ariadni Gerasimidou

Όταν ένας νέος άνθρωπος φεύγει, αφήνει πίσω του μια πληγή στο συλλογικό σώμα μας, που θα μένει μόνιμα σχεδόν ανοιχτή. Η Αριάδνη Γερασιμίδου ήταν μία νέα γυναίκα, μία νέα δημοσιογράφος που χάραζε την πορεία της σε έναν χώρο παραδοσιακά ανδροκρατούμενο, αυτόν του αυτοκινήτου. Ήταν μία νέα γυναίκα μαθημένη στις μάχες, όπως αποκάλυψε δημόσια πολύ πρόσφατα. Η Αριάδνη Γερασιμίδου έφυγε απο τη ζωή, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου.

Πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή ένα επεισόδιο του GNTM και όσα είχε πει, σε μία υποψήφια που αποκάλυψε τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία, η Ζενεβιέβ Μαζαρί, η Αριάδνη Γερασιμίδου αποφάσισε να μιλήσει για τη δική της μάχη. «Ήμουν στο νοσοκομείο την προηγούμενη εβδομάδα και έβλεπα στο GNTM τη Ζενεβιέβ να λέει ότι η ειλικρίνεια είναι δύναμη, με αφορμή μία κοπέλα που είχε χάσει τα μαλλιά της. Άρχισα να κλαίω και αποφάσισα να κάνω αυτό το βίντεο», έλεγε τότε η δημοσιογράφος.

«Έχω καρκίνο εδώ και τέσσερα χρόνια παρά κάτι. Δεν φαίνεται τόσο εμφανισιακά. Επί τέσσερα χρόνια είναι κάτι το οποίο ο οργανισμός μου ανταπεξέρχεται πολύ καλά. Πριν λίγες μέρες όμως, μετά από σειρά χημειοθεραπειών, μου ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει άλλη χημειοθεραπεία, δηλαδή δεν υπάρχει τρόπος να σωθώ», σημείωνε στη συνέχεια.

Η δημοσιογράφος εξήγησε ότι δεν υπάρχει παρενέργεια από τις θεραπείες που δεν έχει βιώσει ενώ αποκάλυψε ότι ο καρκίνος που είχε ήταν στο παχύ έντερο. «Ήταν επί επτά μήνες λάθος διάγνωση γιατρού με αποτέλεσμα να κάνει μεταστάσεις. Αυτό που θέλω να σας πω είναι να παίρνετε πάντα δεύτερη και τρίτη γνώμη», ανέφερε στο video με τον τίτλο «Το πιο ΔΥΣΚΟΛΟ video της ζωής μου». Η Αριάδνη Γερασιμίδου ήταν μία γυναίκα, που δεν έχασε ποτέ την αγάπη της για τη ζωή, την αισιοδοξία και το χιούμορ της μέχρι και το πιο δύσκολό της video. Μία γυναίκα που δεν «παραδέχτηκε» μέσα της ότι έχει καρκίνο μέχρι τη στιγμή που το είπε δημόσια σε όλους. Κατάφερε να φτιάξει τη ζωή της ακόμα και όσο ασθενούσε, όπως την ήθελε για να μπορεί να την αγαπά. «Θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει κάτι το οποίο να είναι πιο σημαντικό από την υγεία», είπε μεταξύ άλλων εξηγώντας πως και η ίδια με δύσκολο τρόπο, έμαθε αυτό το μάθημα και ήθελε να το μεταδώσει. «Δεν υπάρχουν προβλήματα, κυριολεκτικά. Αν δεν είναι πρόβλημα υγείας που έχει να κάνει με τη ζωή σου, δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα».

Η Αριάδνη Γερασιμίδου παρά τον πόνο, παρά τα εμπόδια, δεν παραιτήθηκε ποτέ ως το τέλος. Ακόμα και τότε όμως, ήθελε να αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα στον κόσμο. «Εκτιμίστε ό,τι έχετε», είπε στο video της. Και το ίδιο επανέλαβε αποχαιρετώντας μας.

Λίγες ημέρες μετά η Αριάδνη Γερασιμίδου αναπαύτηκε. Πριν φύγει όμως είχε ακόμα ένα μήνυμα να στείλει, ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο προφίλ της στο Facebook από τους οικείους της. «Ουπς. Μάλλον τελικά έφυγα για κάπου καλύτερα! Όπως μου είχα υποσχεθεί έφυγα όμορφη οπότε όλα καλά! Θέλω να ξέρετε πως πάλεψα μέχρι τελευταία στιγμή 4 χρόνια και δυστυχώς νίκησε ο πόνος του καρκίνου. Δεν θέλω κανένας να λυπηθεί, θέλω να χαμογελάτε και να ζείτε την κάθε σας ημέρα ευτυχισμένοι!», ανέφερε αρχικά το αποχαιρετιστήριο μήνυμά της. Κι αυτό που σου έγραψα πριν για την αισιοδοξία και την αγάπη για ζωή θα το βρεις σε κάθε μία από τις τελευταίες λέξεις της προς όλους μας.

Κι έπειτα η Αριάδνη Γερασιμίδου, έστω κι αν πλέον δεν βρίσκεται ανάμεσά μας, μοιράστηκε μαθήματα που καλό θα ήταν να μας γίνουν βίωμα. Όπως «Δεν αξίζει τίποτα παρά οι στιγμές που έχουμε! Να τις περνάτε όμορφα, να μην δουλεύετε πολύ και να ΖΕΙΤΕ!».

«Σας ευχαριστώ πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για την τεράστια αγάπη που έχω πάρει από όλους! Γνωστούς και αγνώστους. Για όσους με θέλουν δίπλα τους εκεί θα είμαι πάντα εκεί! Και επειδή θέλω να οδηγείτε όλοι σωστά και με ασφάλεια, ψάξτε το #SafetyFirstGR, ένα πρότζεκτ οδικής ασφάλειας που το έκανα γιατί είχα πει πως ήθελα να μείνει κάτι καλό πίσω μου, για όταν φύγω. Αυτά. Να έχετε ευτυχισμένες στιγμές! Θα τα ξαναπούμε πάλι. Η ζωή συνεχίζεται!», κατέληξε στο μήνυμά της η Αριάδνη Γερασιμίδου. Και αν είναι ένα μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε αυτό είναι να ψάξουμε όντως το #SafetyFirstGR.

Πρόκειται για ένα project που «έτρεξε» η Αριάδνη Γερασιμίδου στο YouTube, μέσα από video στο κανάλι της που μας μαθαίνουν τα βασικά για την ασφάλειά μας στον δρόμο. Κι αν θες να «γνωρίσεις» αυτή τη γυναίκα, αν θες να τιμήσεις τη ζωή και το έργο της, μπορείς να τα δεις κι εσύ εδώ.

Μην ξεχνάς αυτό το «Να ΖΕΙΤΕ!» της. Ήδη αντήχησε δυνατό μέσα στις καρδιές όλων όσοι διάβασαν για εκείνη.