ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ανατριχιαστική αποκάλυψη του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη με αφορμή τη γυναικοκτονία της 28χρονης

Eurokinissi Μπόλαρη Τατιάνα

Η 28χρονη Κυριακή δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας, 1 Απριλίου. Βρέθηκε εκεί για να ζητήσει βοήθεια, αλλά καμία βοήθεια δεν της δόθηκε. Ο διάλογός της με την άμεσο δράση αφού είχε αποχωρήσει αβοήθητη από το τμήμα, εξοργίζει. Εκείνο το «κυρία μου το περιπολικό δεν είναι ταξί», που ακούστηκε εκείνο το βράδυ ως απάντηση στην έκκλησή της να τη συνοδεύσει ένα περιπολικό στο σπίτι της επειδή φοβόταν τον άντρα που είχε εμφανιστεί στη ζωή της για να την τελειώσει, είναι μία ακόμα υπενθύμιση ότι ζούμε από τύχη σε αυτή τη χώρα τελικά. Η αστυνομία που έχει σκοπό της την προστασία του πολίτη, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σηκώνει τα χέρια ψηλά και οι γυναίκες μένουν στο έλεος των κακοποιητών τους. Δεν είναι τωρινό φαινόμενο, δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη το επιβεβαιώνει με την πικρή του εμπειρία.

Πρόσφατα έγινε viral μία επιστολή που αφέθηκε στο σημείο όπου έγινε η γυναικοκτονία της Κυριακής. Εκεί έξω από το αστυνομικό τμήμα μία γυναίκα εξομολογήθηκε ότι κι εκείνη κόντεψε να πεθάνει από το χέρι του συζύγου της και ζήτησε βοήθεια από τις Αρχές. «Το ίδιο μου φέρθηκε η αστυνομία Αγίας Παρασκευής», έγραφε η γυναίκα. Η αδερφή της 43χρονης Γεωργίας που δολοφονήθηκε από τον 70χρονο σύντροφό της στη Σαλαμίνα είπε με αφορμή τη γυναικοκτονία της Κυριακής ότι κι η αδερφή της είχε απευθυνθεί στην ΕΛ.ΑΣ μετά τον ξυλοδαρμό της και δεν πήρε την απαραίτητη βοήθεια. Έρχεται τώρα και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη να προσθέσει ένα άγνωστο περιστατικό που είχε συμβεί στην κόρη του έναν χρόνο πριν από τη δολοφονία της και στο οποίο η αστυνομία δεν είχε καταφέρει να δώσει τη λύση και την προστασία που η νέα γυναίκα ζητούσε.

Έναν χρόνο πριν δολοφονηθεί στη Ρόδο, η Ελένη Τοπαλούδη και 3 ακόμα συμφοιτήτριές της είχαν βρεθεί στο αστυνομικό τμήμα του νησιού για να καταγγείλει τον βιασμό της. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας της, δεν της έδειξαν τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουν σε κάθε πολίτη που τους έχει ανάγκη, πόσο μάλλον σε κάθε θύμα βίας, ιδιαίτερα σε θύματα έμφυλης βίας, περιστατικά για τα οποία υποτίθεται ότι υπάρχει ειδική εκπαίδευση σε αρκετές χιλιάδες αστυνομικούς. Για τον πατέρα του κοριτσιού ο χαμός του οποίου συγκλόνισε την Ελλάδα το 2018, αυτοί οι αστυνομικοί στους οποίους απευθύνθηκε ήταν «οι πρώτοι δολοφόνοι της».

«Εγώ θέλω να σταθώ σε ό,τι αφορά το δικό μας περιστατικό με την Ελένη μας, ότι είχε πάει την προηγούμενη χρονιά, όπου είχε βιαστεί, ήταν 20 χρονών και βρήκε το θάρρος και πήγε με τρεις συμφοιτήτριές της στο αστυνομικό τμήμα της Ρόδου», είπε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης στην εκπομπή Ζήνα το βράδυ.

«Κι εκεί τι της είπαν ένας αστυνομικός και ένας αξιωματικός; “Να πας να βρεις το βίντεο και να μας το φέρεις”. Αυτοί οι δύο ήταν οι πρώτοι δολοφόνοι του παιδιού. Και δυστυχώς, την επόμενη χρονιά, όταν έγινε το συμβάν της δολοφονίας της κόρης μου, πήγαν στην ανακρίτρια, αυτοβούλως, και έδωσαν κατάθεση γι’ αυτό το… περσινό συμβάν. Ίσως γιατί είχαν τη φωλιά τους λερωμένη», πρόσθεσε.

Η Ελένη Τοπαλούδη, φοιτήτρια στη Ρόδο, βρέθηκε νεκρή στις 28 Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο. Το προηγούμενο βράδυ, οι 2 καταδικασθέντες για τον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία της, τής είχαν ζητήσει να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός εκ των 2. Η Ελένη Τοπαλούδη αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή κι αυτό οδήγησε στη δολοφονία της.