ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Harvey Weinstein: Αποζημίωση, σχεδόν, 19 εκατομμύρια δολάρια στα θύματά του

AP Photo Seth Wenig

Τη συμφωνία που υπογράφηκε για την αποζημίωση των θυμάτων του Harvey Weinstein ανακοίνωσε η Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης. Το ύψος της αποζημίωσης για τις γυναίκες που υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώην μεγιστάνα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, φτάνει στα 19 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Harvey Weinstein έχει καταδικαστεί σε 23 χρόνια φυλάκισης για τα εγκλήματά του και τώρα ήρθε η ώρα να αποδοθεί και κάποια ελάχιστη δικαιοσύνη με την μορφή της οικονομικής αποζημίωσης στα θύματα του.

«Ο Harvey Weinstein και η Weinstein Company απογοήτευσαν τις γυναίκες υπαλλήλους τους. Μετά από όλη την κακοποίηση, τις απειλές και τις διακρίσεις, αποδόθηκε επιτέλους κάποια δικαιοσύνη στα θύματα» ανέφερε η εισαγγελέας Leticia James σε σχετική ανακοίνωση.

Η αποζημίωση ανέρχεται ακριβώς σε 18.875.000 δολάρια και θα μοιραστεί ανάμεσα στις «γυναίκες που βίωσαν εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις με βάση το φύλο τους ενώ δούλευαν στην εταιρία του Weinstein, καθώς επίσης και σεξουαλική παρενόχληση από τον Harvey Weinstein», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επιπλέον όπως γίνεται γνωστό, μέσα από την ανακοίνωση της εισαγγελίας, τα θύματα απαλλάσσονται παράλληλα από τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας που είχαν συνάψει στο παρελθόν με την εταιρεία του Weinstein κι έτσι μπορούν πλέον να μιλήσουν ελεύθερα για τις ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης που βίωσαν. Κι αυτό χωρίς να φοβούνται για αντίποινα από την πλευρά του Weinstein. Εξάλλου η δύναμή του στην βιομηχανία χάρη στην οποία είχε την ευκαιρία να απειλεί τις γυναίκες και να εξασφαλίζει τη σιωπή τους, ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από άλλα δικαστικά σώματα της Νέας Υόρκης προτού τα χρήματα αποδοθούν τελικά στα θύματα του Harvey Weinstein.