CELEBRITIES

Γιάννης Μπέζος- Ναταλία Τσαλίκη: Σπάνια οικογενειακή εμφάνιση με την κόρη τους

NDP PHOTO/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ

Ο Γιάννης Μπέζος φέτος επιδεικνύει τα υποκριτικά του χαρίσματα στο δράμα μέσα από τη σειρά του Mega Famagusta. Η σύζυγός του, Ναταλία Τσαλίκη, συνυπήρξε θεατρικά με τον Άρη Λεμπεσόπουλο στην παράσταση Μικρά συζυγικά εγκλήματα. Η κόρη τους, Ηρώ Μπέζου μαζί με τον ξάδερφό της, Χρήστο Θάνο, δημιούργησαν την παράσταση Απόγονοι. Η τέχνη είναι οικογενειακή υπόθεση, όπως έχεις καταλάβει.

3 καλλιτέχνες αποτελούν τα μέλη αυτής της οικογένειας. 3 καλλιτέχνες που ο καθένας χαράζει τον δικό του, αυθύπαρκτο δρόμο. Οι Γιάννης Μπέζος, Ναταλία Τσαλίκη και Ηρώ Μπέζου δεν έχουν βρεθεί ακόμα και οι 3 μαζί σε μία θεατρική σκηνή, ωστόσο ο φωτογραφικός φακός τους εντόπισε σε μία κοινή τους έξοδο στο κέντρο της Αθήνας.

Έχεις ίσως συνηθίσει οι λιγοστές κοινές τους φωτογραφίες να προέρχονται από θεατρικές πρεμιέρες. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο φακός τους εντόπισε να απολαμβάνουν τον κοινό τους χρόνο διαφορετικά. Ο Γιάννης Μπέζος, η Ναταλία Τσαλίκη και η κόρη τους, Ηρώ Μπέζου απαθανατίστηκαν πριν από λίγες εβδομάδες. καθώς περπατούσαν στη Βουκουρεστίου στο κέντρο της πόλης.

Μπέζος Τσαλίκη κόρη Γιάννης Νταρίλας/ Papadakis Press
Γιάννης Νταρίλας/ Papadakis Press
Μπέζος Τσαλίκη κόρη Γιάννης Νταρίλας/ Papadakis Press
Μπέζος Τσαλίκη κόρη Γιάννης Νταρίλας/ Papadakis Press

Ο Γιάννης Μπέζος και η Ναταλία Τσαλίκη συμπορεύονται στη ζωή εδώ και περίπου 40 χρόνια. Κι αυτά τα 40 χρόνια μιλούν σπάνια για την προσωπική τους ζωή και τη σχέση τους.

«Με τον Γιάννη γνωριστήκαμε στη δουλειά ως συνεργάτες. Προηγήθηκε η καλλιτεχνική συνεργασία και μετά ήρθε η σχέση. Στην πορεία επιδιώξαμε να συνεργαζόμαστε. Όταν εκτιμάς τη δουλειά του άλλου και τον θαυμάζεις σαν καλλιτέχνη, βεβαίως επιδιώκεις να δουλεύεις μαζί του. Εύχομαι να γίνει και πάλι», είχε πει στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω η Ναταλία Τσαλίκη.

«Ο Γιάννης δεν έχει απωθημένα, νομίζω πως κάνει πάντα αυτό που θέλει. Αγαπά τη δουλειά, δεν είναι φυγόπονος. Δεν γκρινιάζει. Βλέπεις άλλους ανθρώπους νέους που κουράζονται, ταλαιπωρούνται, παραπονιούνται. Θα πάει πρώτος στη δουλειά, δεν θα παραπονεθεί ποτέ», πρόσθετε η ίδια.

Στην ίδια συνέντευξη είχε απαντήσει για το αν συμβουλεύουν ως ηθοποιοί της παλιότερης γενιάς την κόρη τους, Ηρώ, στα δικά της βήματα. «Κατά τη γνώμη μας τα παιδιά δεν χρειάζονται νουθεσίες. Τα παιδιά χρειάζονται αγάπη, στήριξη και ξέρουν αυτά. Δεν χρειάζεται ποτέ να πούμε τίποτα στην Ηρώ. Εκείνη ήξερε από πάντα ότι θα γίνει ηθοποιός και απλά κάποια στιγμή μας το ξεφούρνισε», έλεγε η Ναταλία Τσαλίκη.

Πιο πρόσφατα ο Γιάννης Μπέζος είχε δηλώσει σε δική του συνέντευξη ότι δεν κάνει κριτική σε κανέναν, ούτε και στην κόρη του. «Αυτή η δουλειά δεν γίνεται στο όνομα του πατρός και της μητρός. Δεν κάνω κριτική σε κανέναν, ούτε στην κόρη μου. Η υποκριτική είναι ένας χαώδης χώρος που δεν μπορείς να κάνεις κριτική και να πεις να εάν είναι σωστό ή λάθος κάτι. Η κριτική που γίνεται κατ΄ επάγγελμα είναι αστείο. Πρέπει να αφήνουμε τον χρόνο», σημείωνε στην εκπομπή Ακόμα δεν είδες τίποτα.

Ο ηθοποιός πριν από λίγους μήνες είχε κάνει τη δική του σκληρή παραδοχή για τη σχέση του με την κόρη του, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να την ακούει περισσότερο καθώς μεγάλωνε.

«Μέχρι τα 18 της χρόνια δεν άκουγα την κόρη μου. Έκανα την αυτοκριτική μου, γι’ αυτό και απολογήθηκα και σε εκείνη, διότι με πήρε από κάτω ένας τρόπος ζωής και η δουλειά. Και δεν την άκουγα, όχι γιατί δεν ήθελα να την ακούσω, όσο και αν φανεί περίεργο, δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ μαζί της και είναι βέβαια η ευθύνη δική μου. Θα μπορούσα να τον έχω, δεν είναι δικαιολογία αυτή.

Όταν έχεις ένα παιδί στην εφηβεία, μέσα του γίνεται ένας σεισμός, με πολλές αναζητήσεις, πολλές ανασφάλειες. Πρέπει το παιδί κάπου να αναφέρεται, στον γονιό. Δεν πιστεύω ότι οι γονείς πρέπει να είναι φίλοι με τα παιδιά, πρέπει να είναι γονείς. Δεν το αφουγκράστηκα όταν έπρεπε εκείνη την ώρα. Βεβαίως αργότερα υπήρξα πολύ μαζί της, της μίλησα και προσπάθησα κατά κάποιο τρόπο να βελτιώσω αυτήν την κατάσταση και νομίζω ότι τη βελτίωσα», είχε εξομολογηθεί ο Γιάννης Μπέζος στο Πρωινό.

Όσο για την Ηρώ Μπέζου, εκείνη σε συνέντευξή της στο LadyLike και τη Ζωή Δημητρίου, απάντησε αν η αφορμή για την παράσταση Απόγονοι ήταν οι δικοί της (πολύ διάσημοι και πολύ καταξιωμένοι καλλιτέχνες) γονείς.

«Συνειδητά, όχι. Δεν το σκέφτηκα έτσι. Δεν βλέπω τους γονείς μου ως 2 καλλιτέχνες. Τους βλέπω ως γονείς μου. Υποσυνείδητα και ψυχαναλυτικά, μπορεί», σημείωνε η Ηρώ Μπέζου που μέσα από την παράστασή της ήθελε να μιλήσει για τα προγονικά βάρη που καθορίζουν πολλά πράγματα μέσα μας.

«Συζητούσαμε πολλές φορές με τον Χρήστο για πολλά πράγματα τα κάνουμε, άσχετα από τις προθέσεις μας, συνειδητοποίησα την έννοια των αυτοματισμών. Και αναρωτώμενοι τι φορτίο κουβαλά (θετικό, καλλιτεχνικό, αρνητικό) και το δικό μας γενεαλογικό δέντρο, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την παράσταση. Κι όχι, δεν εννοώ αποκλειστικά το φορτίο των γονιών μας, αλλά κυρίως παγιωμένες συμπεριφορές και μοτίβα από παλαιότερες γενιές. Όσο κι αν προσπαθείς να διαφοροποιηθείς, δεν μπορείς να απαλλαγείς ολοκληρωτικά», έλεγε η ηθοποιός.