ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γεωργία Μπίκα: Παραδεκτή η προσφυγή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Παραδεκτή σε πρώτο στάδιο κρίθηκε η προσφυγή που είχε καταθέσει η Γεωργία Μπίκα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στις 22 Σεπτεμβρίου 2022. Η Γεωργία Μπίκα, ήταν τότε αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε νομική οδό προκειμένου να δικαιωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το thesstoday, η υπόθεση που αφορά τη Γεωργία Μπίκα, παίρνει τον δρόμο του εξωτερικού. Αφού εξάντλησε όλα τα εγχώρια ένδικα μέσα, η Γεωργία Μπίκα κατέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που σύμφωνα με το δημοσίευμα προτείνει στην ίδια και την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν σε διακανονισμό για να αποζημιωθεί.

«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης», σημείωσε μιλώντας στο thesstoday, ο δικηγόρος της, Νίκος Διαλυνάς.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος δεν τίθεται θέμα αποδοχής της αποζημίωσης καθώς πρόκειται για θέμα δικαίωσης της Γεωργίας, κυρίως ηθικής. «Από κει και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών», τόνισε ο δικηγόρος της.

Η Γεωργία Μπίκα προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, έπειτα από την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης του απαλλακτικού βουλεύματος για την υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε, από τον Άρειο Πάγο κι όταν ο αρμόδιος εισαγγελέας ζήτησε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Η πλευρά της 24χρονης που κατήγγειλε ότι υπέστη βιασμό, είχε ζητήσει την αναίρεση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο απαλλασόταν ο 27χρονος που κατηγορήθηκε για το περιστατικό.

Σύμφωνα με όσα είχε ισχυριστεί η Γεωργία Μπίκα το περιστατικό του καταγγελόμενου βιασμού είχε λάβει χώρα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης και ο 27χρονος είχε κατηγορηθεί για «γενετήσιες πράξεις χωρίς της συναίνεση του θύματος», κατηγορία από την οποία απαλλάχθηκε με βάση το επίμαχο βούλευμα.

«Όπως σας είπα από την πρώτη στιγμή το δίκαιο ποτέ δεν χάνεται και από την πρώτη στιγμή υποστηρίζω ότι θα πάω μέχρι τέλους. Τα στοιχεία τα έχω, έχουμε όλοι οι άνθρωποι τα ίδια δικαιώματα», είχε αναφέρει εκείνη την περίοδο σε δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους, η Γεωργία Μπίκα.

«Ήρθα να καταθέσω αίτηση αναίρεσης κατά του απαλλακτικού βουλεύματος. Πιστεύω ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα το δει όλο αυτό. Εάν δεν το δει η ελληνική Δικαιοσύνη, τότε θα προσφύγω και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με όσα μέσα έχω, μέχρι τέλους», σημείωνε τότε.

«Το βούλευμα αναφέρει ότι λόγω του ότι εκείνη την ημέρα φορούσα ψηλοτάκουνα, δεν μπορούσα να περπατήσω. Στα βίντεο που υπάρχουν και αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, δείχνουν ότι τη στιγμή που πηγαίνω περπατάω μια χαρά με τα ίδια τα παπούτσια και τη στιγμή που επιστρέφω και ψάχνω το αυτοκίνητό μου παραπατάω. Πράγμα, που πάει να πει ότι δεν φταίνε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Είναι καθαρά λόγω της κατάστασης μου», τόνιζε η Γεωργία Μπίκα που τελικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις άνοιξε μία νέα οδό για τη δικαίωσή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.