ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γεωργία Μπίκα: Η αντίδρασή της μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την προσφυγή της

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται του Alpha μίλησε για πρώτη φορά η Γεωργία Μπίκα μετά την προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έγινε παραδεκτή πριν από λίγες ημέρες. Η Γεωργία Μπίκα είχε καταγγείλει ότι υπέστη βιασμό την Πρωτοχρονιά του 2022, σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Η Γεωργία Μπίκα παραδέχτηκε ότι το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε παραδεκτή την προσφυγή της ήταν μία αναπνοή για εκείνη.

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ερεύνησε όλες τις παραλείψεις, όλα τα στοιχεία που δώσαμε και έκανε παραδεκτή την προσφυγή μου, δηλαδή έκρινε πως όλα όσα λέμε από την αρχή έχουν βάση και ότι έγιναν πολλές παραλείψεις από την πρώτη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά η Γεωργία Μπίκα.

«Μου πρότειναν μια αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο λόγω ηθικής βλάβης, αλλά δεν την έχω δεχτεί γιατί θέλω να πάω δικαστικά», πρόσθεσε η 24χρονη.

«Σκοπός μου είναι να μην χάνουμε ποτέ την αλήθεια μας και το δίκιο μας, να συνεχίσουμε μέχρι τέλος τον αγώνα. Αδικήθηκα πάρα πολύ, νιώθω ότι έχω πάρει μια αναπνοή. Μακάρι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για μια φορά», κατέληξε σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή η Γεωργία Μπίκα.

Η 24χρονη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μετά την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση που είχε καταθέσει η πλευρά της για την αναίρεση του απαλλαχτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για τον 27χρονο που κατηγορούνταν με βάση την καταγγελία της. Ταυτόχρονα προτάθηκε να αρχειοθετηθεί η υπόθεσή της.