ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γεωργία Μπίκα: «Δεν έχω να χάσω κάτι άλλο, τα έχασα όλα»

Instagram.com/georgia_mpika

Την απαλλάγη του 27χρονου που κατήγγειλε για τον βιασμό της η Γεωργία Μπίκα, την παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη, πρότεινε την Παρασκευή 13 Μαΐου η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση. Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να επιβαρυνθεί η 24 ετών Γεωργία Μπίκα τα δικαστικά έξοδα.

Εις βάρος του 27χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για «γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος». Η εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καταγγελία της 24χρονης ήταν ψευδής και το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσεων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας», δεν θεμελιώνεται. Η Γεωργία Μπίκα, που βρήκε το θάρρος να μιλήσει για το βίωμά της και και να περιγράψει δημόσια κάθε διαδικασία που ακολούθησε μετά την καταγγελία της, θέλησε να μιλήσει για μία φορά ακόμα δημόσια για τις τελευταίες αυτές εξελίξεις.

Η Γεωργία Μπίκα περίμενε υπομονετικά να υποβληθεί σε εξετάσεις μετά την καταγγελία της, περίμενε να βγουν τα αποτελέσματα αφού είχε περάσει ένας μήνας από την καταγγελία της. Περίμενε υπομονετικά να προχωρήσει η υπόθεση ακόμα περισσότερο και να αποφασιστεί αν θα μπει στο αρχείο ή θα παραπεμφθεί στο ακροατήριο.

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου, η Γεωργία Μπίκα τοποθετήθηκε δημόσια για την εξέλιξη αυτή στην υπόθεσή της, μέσα από μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Γεωργία Μπίκα Instagram.com/ georgia_mpika

«Έπειτα από μια πρόταση εισαγγελέως όπου κατονομάζει ψεύδη την τόσο σοβαρή μου καταγγελία, θέλοντας να υπερασπιστώ την ηθική και την αξιοπρέπειά μου δηλώνω την απογοήτευση και τη λύπη μου στη μέχρι τώρα δικαιοσύνη, μιας και διαπιστώνω ότι τα χρήματα και η δόξα μπορούν να καλύψουν την όποια “βρωμιά” της κοινωνίας, χωρίς όμως να μπορούν να καλύψουν τη φωνή και την αλήθεια μου. Δεν έχω να χάσω κάτι άλλο, τα έχασα όλα», σημείωσε αρχικά η Γεωργία Μπίκα.

«Υπάρχει κάτι, όμως, που παλεύω να πάρω πίσω, είναι το σώμα και η ψυχή μου που εγκλωβίστηκαν την ημέρα εκείνη! Είναι όλη μου η ζωή, έχω στόχους και όνειρα, θα παλέψω γι’ αυτά και θα τα καταφέρω, γιατί πάντα η αλήθεια και το καλό πρέπει να νικάνε, δεν έχω χρήματα για να είναι εύκολη υπόθεση, όμως, έχω όλους εσάς και είναι το πιο δυνατό όπλο για να φανεί η αλήθεια», σημείωσε η Γεωργία Μπίκα.

Η 24χρονη κατέληξε σε ευχαριστίες προς τους διαδικτυακούς της φίλους, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να της δείχνουν την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια της εξέτασης της υπόθεσής της. «Ευχαριστώ για την αγάπη και τη στήριξή σας», τόνισε η 24χρονη.