ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γεωργία Μπίκα: Οι δηλώσεις του δικηγόρου της και η ψυχολογία της μετά τις τελευταίες εξελίξεις

Eurokinissi ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η Γεωργία Μπίκα έγινε η Γεωργία όλων μας, όταν έγινε γνωστή η καταγγελία της για ομαδικό βιασμό που ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί την παραμονή Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη. Όλοι παρακολουθήσαμε την 24χρονη που μοιράστηκε τη δική της αλήθεια σε συνέντευξή της και παράλληλα περιέγραψε πώς διαχειρίστηκαν οι Αρχές την υπόθεσή της.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε η Γεωργία Μπίκα με καθυστέρηση 18 ωρών βγήκαν έναν μήνα μετά την καταγγελία της. Στα ευρήματα των εξετάσεων είχε βρεθεί μικρή ποσότητα αλκοόλ. Η ανάκριση ολοκληρώθηκε και ο φάκελός της προχωρά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα αποφασίσει αν η υπόθεση θα μπει στο αρχείο ή θα παραπεμφθεί στο ακροατήριο.

Ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας, μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα για τις τελευταίες αυτές εξελίξεις μεταφέροντας επίσης και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Γεωργία Μπίκα. Η Γεωργία, παρόλο που η ανακρίτρια θεωρεί ότι δεν στοιχειοθετείται ομαδικός βιασμός, συνεχίζει να υποστηρίζει την κατηγορία που διατύπωσε από την πρώτη στιγμή. Μία λέξη, ωστόσο, παραμένει ατόφια καθώς εξελίσσεται η υπόθεσή της. Κι αυτή η φράση είναι η πιο σημαντική. Βιασμός.

«Δεν αποδείχθηκε ομαδικός βιασμός στην ανάκριση. Η ανάκριση κλείνει και η υπόθεση πάει στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφασιστεί η ποινή που θα επιβληθεί», σημείωσε ο δικηγόρος της 24χρονης.

«Αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει αν ο φάκελος θα πάει στο ακροατήριο ή θα μπει στο αρχείο. Τα αιτήματα για εξέταση τρίχας και περαιτέρω διερεύνησης του DNA απερρίφθησαν από την ανάκριση», συμπλήρωσε ο Θανάσης Ζιώγας. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος «Η υπόθεση θα πάει στο ακροατήριο όχι ως ομαδικός βιασμός, αλλά ως βιασμός ενός κατηγορουμένου».

Η Γεωργία Μπίκα παραμένει ψύχραιμη, αλλά «η ψυχολογία της δεν είναι και η καλύτερη», όπως επεσήμανε ο δικηγόρος της. «Η ψυχολογία της Γεωργίας αυτή τη στιγμή, είναι αυτή που θα μπορούσε να έχει ο οποιοσδήποτε στη θέση της. Το πρόβλημά της συνεχίζεται, δεν επιλύεται. Θα επιλυθεί όταν βγει η οριστική απόφαση», σημείωσε ο δικηγόρος χαρακτηρισικά.

Η Γεωργία Μπίκα συνεχίζει να υποστηρίζει ότι: «Έχει υποστεί έναν ομαδικό βιασμό κατά την άποψή της. Η ψυχολογία δεν είναι η καλύτερη». Όπως ανέφερε η Γεωργία Μπίκα θεωρεί ότι τα ευρήματα στο σώμα της αποδεικνύουν τον ισχυρισμό της.

«Η Γεωργία ισχυρίζεται ότι έχει υποστεί έναν ομαδικό βιασμό, αυτό αποδεικνύουν τα ευρήματα πάνω στο σώμα της μετά την κλινική εξέταση την οποία υπέστη. Είναι κάποια θέματα στα οποία ο κάθε αρμόδιος να αποφανθεί έχει τη δική του άποψη. Είναι λογικό να μην ταυτίζονται οι απόψεις όλων. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο», κατέληξε ο δικηγόρος της μιλώντας στην εκπομπή Super Κατερίνα.