ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φώφη Γεννηματά: Ο σύζυγος και τα παιδιά της μίλησαν για τον ένα χρόνο χωρίς εκείνη

Instagram.com/fofigennimata

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 χωρίς τη Φώφη Γεννηματά στη ζωή. Ο θάνατός της είχε καταφέρει κάτι που μοιάζει αδιανόητο στους καιρούς του ζούμε όπου μοιάζουμε να διχαζόμαστε με το παραμικρό. Για λίγο μας ένωσε η θλίψη για την απώλειά της. Και μετά η ζωή συνεχίστηκε για όλους μας. Μπορεί στον δικό μας μικρόκοσμο τίποτα να μην άλλαξε, αλλά στον κόσμο των συγγενών της Φώφης Γεννηματά όλα είναι διαφορετικά.

Ο σύζυγος και τα παιδιά της πολιτικού που έφυγε από τη ζωή στις 25 Οκτωβρίου 2021, μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα και τον Κώστα Τσουρό για τη δική τους Φώφη Γεννηματά και τη ζωή τους χωρίς εκείνη.

«Η Φώφη λείπει σε όλους μας. Ήταν ένας πολύ δύσκολος χρόνος, προσπαθούμε να το διαχειριστούμε. Δεν πιστεύω ότι ο χρόνος είναι γιατρός, μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι καλύτερα, αλλά η πληγή πάντα υπάρχει», σημείωσε αρχικά ο Ανδρέας Τσούνης, ο σύζυγος της πολιτικού που παρέμεινε στο πλευρό της μέχρι τέλους.

Μιλώντας για τη Φώφη Γεννηματά και τη σχέση τους, ο ίδιος πρόσθεσε: «Η Φώφη είχε πολλαπλούς ρόλους και τα κατάφερνε τέλεια, ήταν ο συνδετικός κρίκος. Είχαμε πολύ δεμένη σχέση, ο ένας έδινε δύναμη στον άλλον. Στις τελευταίες της στιγμές πιο πολύ κουράγιο μάς έδινε η Φώφη παρά εμείς, πίστευε ότι θα τα καταφέρει. Υήρχαν στιγμές στεναχώριας, ένιωθε ότι την αδικούσαν, αλλά ήταν μαχήτρια, είχε φοβερή, ψυχική δύναμη. Η Φώφη ήταν αληθινή, ήταν αυτό που έβλεπε ο κόσμος».

Ο Ανδρέας Τσούνης μίλησε για την αρχή της σχέσης του με την σύζυγό του που αποχωρίστηκε πριν από έναν χρόνο, αλλά και για τη δύναμή που έδειχνε απέναντι στο καρκίνο με τον οποίο αναμετρήθηκε για καιρό.

«Είχαμε γνωριστεί σε ένα μπαρ, της είπα “σας έχω ψηφίσει” κι έφυγα. Πήρα το θάρρος και ξαναπήγα, αλλάξαμε τηλέφωνα και ήρθαμε πιο κοντά. Το 2008 ήρθε ο καρκίνος, δεν ξέραμε τη βαρύτητα της κατάστασης, πήγε πολύ καλά γιατί είχε τη δύναμη και τη θέληση να το νικήσει. Μου έλεγε “μη φοβάσαι τίποτα, όσο νικάω τον καρκίνο, δεν φοβάμαι τίποτα”. Μέχρι την τελευταία μέρα πίστευε ότι θα τα καταφέρει, μου το έλεγε μέχρι την τελευταία μέρα, αυτή ήταν η Φώφη», εξήγησε ο Ανδρέας Τσούνης για τη Φώφη Γεννηματά.

Τέλος συγκινημένος σημείωσε ότι αν μπορούσε τώρα να της πει κάτι αυτό θα ήταν ένα απλό «Γύρνα πίσω». Κι αυτό τα λέει όλα για τον χρόνο που πέρασε μακριά από τη Φώφη Γεννηματά ο σύζυγός του.

Τη σκυτάλη πήραν οι κόρες της πολιτικού, Αιμιλία Ντέκα, την οποία είχε αποκτήσει με τον πρώτο συζυγό της, Αλέκο Ντέκα, και Κατερίνα Τσούνη, οι οποίες μίλησαν επίσης με συγκίνηση για τη μητέρα τους, Φώφη Γεννηματά.

 

«Αυτός ο χρόνος έχει πολλές ελλείψεις, λείπει η περηφάνια που έχει η μάνα, που σε κοιτάει και σε καμαρώνει. Μου είχε στείλει ένα γράμμα ένα Πάσχα, που δεν είχα γυρίσει και στο τέλος έγραφε να κοιτάω μακριά. Επέμενε πολύ να αποκτήσει παιδιά, το πίστεψε πολύ και τα κατάφερε η μητέρα μου. Για εμάς είναι η μητέρα μας, δεν έχει αόριστο αυτή η σχέση», εξήγησε η Αιμιλία Ντέκα.

«Αυτός ο χρόνος χωρίς την μητέρα μου ήταν πολύ δύσκολος, η μαμά μας έμαθε να έχουμε το κεφάλι ψηλά και να είμαστε δυνατοί. Η αγκαλιά της μαμάς μού λείπει, ήμουν πάντα στην αγκαλιά της. Η μητέρα μου ήταν πολύ τρυφερή, πολύ γλυκιά, μας στήριζε, μας έδινε συμβουλές και την είχα πρότυπο γυναίκας και μητέρας. Είχα καταλάβει ποια είναι η μαμά μου και την θαύμαζα πάρα πολύ», πρόσθεσε η Κατερίνα Τσούνη.

Ο γιος της, Γιώργος Γεννηματάς, σημείωσε μεταξύ άλλων για τον ένα χρόνο από την απώλεια της μητέρας του: «Όπως σε όλα τα σπίτια, έτσι κι εμείς είχαμε, ο γιος με την μητέρα είχαμε δεμένη σχέση, με λάτρευε. Ο ένας χρόνος που λείπει από κοντά μας είναι μία περιπέτεια που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Κατάφερε μας έζησε και την ζήσαμε, μας έμαθε και πώς να αντιμετωπίσουμε το πένθος, μας δίδαξε. Ένα μήνα πριν φύγει από την ζωή, ήρθε να δούμε μία ταινία μαζί και μου δίδασκε πως πρέπει να αντιμετωπίσω μία τόσο οδυνηρή κατάσταση. Η μητέρα μου είπε ότι πρέπει να θυμάμαι ότι η ζωή είναι όμορφη και να την ζω, σαν να με προετοίμαζε».

Ο Γιώργος Γεννηματάς έκλεισε αναφερόμενος σε αυτό που όλοι θυμόμαστε πιο χαρακτηριστικά από τη Φώφη Γεννηματά, το χαμόγελό της. «Η μητέρα μου άφησε ένα τόσο δυνατό χαμόγελο που το κρατάς σε όλη σου τη ζωή σαν φυλακτό. Όποτε θυμάμαι τη μητέρα χαμογελάω κι εγώ, σαν να την βλέπω μπροστά μου. Από την μητέρα μου αν θυμάμαι ένα πράγμα είναι το “Σ’ αγαπώ” και το χαμόγελο που το συνοδεύει», σημείωσε ο γιος της πολιτικού.