ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eurovision 2020: Το ποσό που θα κοστίσει στην Ελλάδα η συμμετοχή στον διαγωνισμό

NDP Photo Agency

Η 17χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη ετοιμάζει τις βαλίτσες της για να διαγωνιστεί στον ημιτελικό και αν όλα πάνε καλά και στον τελικό του 65ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού “Eurovision“. Η νεαρή τραγουδίστρια θα συμμετέχει στον διαγωνισμό με το τραγούδι “Supergirl” που, σύμφωνα με τον συνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλο, θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Ο διαγωνισμός της Eurovision θα λάβει χώρα στο Alhoy Arena του Rotterdam, ενώ αναρτήθηκε στη Διαύγεια το ποσό των κονδυλίων που θα διατεθούν για την ελληνική συμμετοχή.

Το κόστος που έχει προϋπολογιστεί για την αποστολή στην Ολλανδία ανέρχεται σε 337.058 ευρώ συν ΦΠΑ και λοιπούς φόρους. Η ΕΡΤ θα είναι εκείνη που ως συνήθως θα μεταδώσει απευθείας τους δύο ημιτελικούς (θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 14 Μαΐου). Επιπλέον θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ ο τελικός της Eurovision στις 16 Μαΐου, αλλά και η εκπομπή για την παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής.

Σου θυμίζω ότι η Στεφανία Λυμπερακάκη γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2002 από Έλληνες γονείς στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Στα 9 της συμμετείχε στο ολλανδικό The Voice Kids, ενώ τραγούδησε και μπροστά στην βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας ως μέλος χορωδίας. Το 2016 κέρδισε με το συγκρότημα Kisses τον ολλανδικό εθνικό τελικό και εκπροσώπησε την Ολλανδία στην Eurovision Junior εκείνης της χρονιάς. Η συμμετοχή είχε κατακτήσει την 8η θέση.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη έκανε παράλληλα και την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση στην Ελλάδα, σε εκπομπή της ΕΡΤ και δήλωσε ενθουσιασμένη για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό τραγουδιού. Η ίδια αποκάλυψε την πρώτη της γνωριμία της με τον Δημήτρη Κοντόπουλο στα βραβεία Mad έναν χρόνο πριν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το κόστος της ελληνικής συμμετοχής

«Στην Αθήνα, σήμερα, 3 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» («ΕΡΤ ΑΕ») ζήτησε από τα υπόλοιπα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τη λήψη απόφασης επί των κατωτέρω θεμάτων διά περιφοράς του πρακτικού.

Στην πρόσκλησή του αυτή ανταποκρίθηκαν όλα ανεξαιρέτως τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ακολούθως το πρακτικό υπογράφεται από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, Πρόεδρο του ΔΣ, Γεώργιο Γαμπρίτσο, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Νικόλαο Ελματζιόγλου, Ιωάννα Στεφανάκη, Δημήτριο Παπαδημητρίου και Αριστοτέλη Μεταξά, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Του εν λόγω πρακτικού έλαβε γνώση ο κ. Βασίλειος Πατσιαντός, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών και η κα Ελισάβετ Βιδάλη Κελαγιάννη, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θέμα 1ο: Προϋπολογισμός Eurovision 2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. Το Διοικητικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη το από 24.01.2020 πρακτικό συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας EUROVISION 2020 και την εισήγηση της Διευθύντριας Διεθνών Σχέσεων με αρ. πρωτ. : 2/31.01.2020, σχετικά με τον 65 ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ από τις 12 έως τις 16 Μαΐου 2020, αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει :

– Το προϋπολογιζόμενο κόστος για την ελληνική συμμετοχή στον 65ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ύψους 337.058,00 € πλέον ΦΠΑ και φόρων, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο στην εισήγηση κοστολόγιο και τη δυνατότητα μεταφοράς ποσών από κατηγορία σε κατηγορία του εγκριθέντος προϋπολογισμού εφόσον δεν μεταβάλλεται η συνολική δαπάνη.

Η ΕΡΤ ΑΕ θα μεταδώσει απευθείας τους δύο ημιτελικούς (12 και 14 Μαΐου), τον τελικό του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού (16 Μαΐου) και την εκπομπή για την παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής. Ο Γενικός Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών ορίζεται ως δευτερεύων διατάκτης για την έκδοση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης (ΑΑΥ).

– Την ανάθεση της εκπροσώπησης της χώρας στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στην Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania Liberakakis), σύμφωνα με την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση της Ομάδας Εργασίας EUROVISION 2020 και τη συνεργασία με την εταιρία K2ID PRODUCTIONS LIMITED που εκπροσωπεί την καλλιτέχνιδα. Εξουσιοδοτείται ο Διευθύνων Σύμβουλος να διαπραγματευτεί τους ειδικότερους όρους της συμφωνίας και να υπογράψει τη σύμβαση με την ανωτέρω καλλιτέχνιδα ή τους εκπροσώπους της».