ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ετοιμάζεται ένταλμα σύλληψης για σεξουαλική κακοποίηση και για άλλον ηθοποιό;

Unsplash

Ταραγμένες ημέρες περνά ο καλλιτεχνικός και τηλεοπτικός χώρος, καθώς οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις για περιστατικά σεξουαλικής βίας (και όχι μόνο) διαδέχονται η μία την άλλη. Έντονη φημολογία επικρατεί τις τελευταίες ώρες, αναφορικά με μία ακόμα υπόθεση που παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Στο Πρωινό, ο Γιώργος Λιάγκας αναφέρθηκε στις φήμες που θέλουν νέο ένταλμα σύλληψης να ετοιμάζεται για κάποιον άλλο γνωστό ηθοποιό και η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, Λία Κοντοπούλου, εξήγησε τι έχει συμβεί.

«Υπάρχει μία φημολογία γιατί τις προηγούμενες μέρες κατατέθηκε μία μήνυση από έναν άνδρα, ο οποίος κατήγγειλε γνωστό ηθοποιό για βιασμό, στα όρια της παραγραφής, περίπου πριν από 15 χρόνια», σημείωσε η δημοσιογράφος. Να σημειώσουμε πώς ήδη εκτελέστηκε από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου το ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Λιγνάδη που αναμένει να απολογηθεί για τις κατηγορίες εις βάρος του την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

Οι αποκαλύψεις στο Πρωινό για τη νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

«Αυτή την υπόθεση τη διερευνά με ιδιαίτερη προσοχή η Εισαγγελία, θα την τρέξει γρήγορα. Μάλιστα έχει αναθέσει στην κρατική ασφάλεια να την ερευνήσει. Δεν αποκλείεται αν υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες που να δείχνουν ότι έχει υπάρξει το αδίκημα του βιασμού να έχουμε κι εκεί μια γρήγορη εξέλιξη με εντάλματα. Είναι πολύ σύντομο το όριο της παραγραφής», συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Μίχας πήρε το λόγο στη συνέχεια και σημείωσε ότι ο ηθοποιός ο οποίος κατηγορείται για την πράξη, είχε συμμετάσχει σε δύο σειρές στο παρελθόν.

«Συνάδελφοί του έχουν ενημερωθεί για τη φημολογία των τελευταίων ημερών, είναι σοκαρισμένοι. Κάνουν λόγο για έναν ευγενή, αλλά παράλληλα εσωστρεφή και κλειστό χαρακτήρα που μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Σοκαρισμένα είναι και τα στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού από το οποίο προβλήθηκε η συγκεκριμένη σειρά», είπε ο δημοσιογράφος.

Το Open για την υπόθεση που φημολογείται ότι θα οδηγήσει σε νέο ένταλμα σύλληψης

Με την συγκεκριμένη είδηση ασχολήθηκε και το Open. Όπως σημείωσε η Μίνα Καραμήτρου «Οι αστυνομικοί από σήμερα το πρωί, έχουν αναλάβει να πάρουν κατάθεση και από τον 36χρονο ο οποίος έχει μηνύσει συνομήλικό του ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση και συγκεκριμένα για βιασμό. Θα πάρουν κατάθεση και από τους δύο, θα πάρουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν, με την καθοδήγηση των δικαστικών αρχών. Όταν συγκεντρώσουν τα στοιχεία, θα τα δώσουν στον εισαγγελέα για να αποφασίσει εκείνος τι θα γίνει από εκεί και κάτω», τόνισε η δημοσιογράφος.

Όπως ειπώθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open πρόκειται για καταγγελία η οποία έχει δει το φως της δημοσιότητας και «το θύμα έχει περιγράψει τι είναι όλο αυτό που έχει συμβεί, αλλά και πώς βρήκε το θάρρος να βρεθεί στην Εισαγγελία και να καταθέσει τη μήνυσή του».

Η απάντηση του δικηγόρου του ηθοποιού

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο δικηγόρος του ηθοποιού ο οποίος κατηγορείται, Εμμανουήλ Ροδουσάκης, επιβεβαίωσε ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τον εντολέα του. «Επισήμως δεν έχει γνωστοποιηθεί τίποτα. Σήμερα συνεργάτες μου μίλησαν με το γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα όπου μας είπαν ότι έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση σε αστυνομικό τμήμα. Περιμένουμε θεσμικά την κλήση του για να απαντήσουμε ανάλογα με το τι θα δούμε στο κείμενο της μήνυσης γιατί δεν έχουμε κάτι στα χέρια μας ώστε να τοποθετηθούμε», είπε χαρακτηριστικά.