ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελένη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δολοφόνοι και βιαστές της

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου. ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSΙ

Ολοκληρώθηκε η δίκη των δύο κατηγορούμενων για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, σε δεύτερο βαθμό. Η Ελένη Τοπαλούδη βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από τους δύο άνδρες, που το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε ομόφωνα ένοχους.

Η Ελένη Τοπαλούδη, φοιτήτρια στη Ρόδο, βρέθηκε νεκρή στις 28 Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο. Το προηγούμενο βράδυ, οι δύο καταδικασθέντες για τον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία της, της είχαν ζητήσει να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός εκ των δύο. Η Ελένη Τοπαλούδη αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή κι αυτό οδήγησε στη δολοφονία της.

Η Ελένη Τοπαλούδη βιάστηκε ομαδικώς κι έπειτα δέχθηκε επίθεση με σιδερένιο αντικείμενο. Οι δύο άντρες τη μετέφεραν σε παραλία και την πέταξαν στη θάλασσα. Η Ελένη Τοπαλούδη ήταν ακόμα ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα. Έχασε τις αισθήσεις της λόγω του σοβαρού τραύματός της στο κεφάλι και πνίγηκε. Οι δράστες συνελήφθησαν από τις αρχές ύστερα από εξέταση οπτικοακουστικού υλικού και DNA, που οδήγησε στον εντοπισμό τους στις 5 Δεκεμβρίου 2018.

Οι δύο άνδρες κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι από το Μικρό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη. Η απόφαση της ενοχής τους, ακολούθησε την πρωτόδικη απόφαση σύμφωνα με την οποία οι δυο τους είχαν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ομαδικό βιασμό. Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορούμενων και η υπεράσπιση ζητά μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης, στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε κλάματα φορτισμένος συναισθηματικά, ενώ η μητέρα της, Κούλα Αρμουτίδου δεν βρέθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας.

Η εισαγγελέας της έδρας πριν από λίγες ημέρες είχε ζητήσει την καταδίκη των κατηγορουμένων για τους οποίους σημείωσε ότι τέλεσαν την ανθρωποκτονία από κοινού προκειμένου η Ελένη Τοπαλούδη να σωπάσει.

«Αν η Ελένη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό οικεία βουλήσει θα ζούσε ακόμα και δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε», σημείωσε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας. «Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο», πρόσθεσε.