ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελένη Γερασιμίδου: Ο άντρας και η κόρη της βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ επειδή ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία. Όσα μάς είπε

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ/Papadakis Press

Μιλήσαμε με την Ελένη Γερασιμίδου με αφορμή ένα post του Σπύρου Μπιμπίλα που μας πληροφόρησε για την προσαγωγή του συζύγου της και της κόρης της στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκαν ο ηθοποιός Αντώνης Ξένος και η κόρη του Αγγελική, επειδή είχαν κρεμασμένη στο αυτοκίνητό τους μια παλαιστινιακή σημαία.

«Ναι, συνέβη. Χθες το μεσημέρι. Πήγαιναν, ο Αντώνης (Ξένος) και η Αγγελική (Ξένου) για πρόβα. Είχαν τη σημαία της Παλαιστίνης στο αυτοκίνητο και πέρασαν έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ και τα καρακόλια* ειδοποίησαν και εκεί στο ύψος της Πανόρμου τους σταμάτησαν για εξακρίβωση στοιχείων. Στα πλαίσια της τρομοκρατίας. Οι λαοί είναι στο πλευρό της Παλαιστίνης και κατά των εγκλημάτων του Ισραήλ. Με πήρε ο σύζυγός μου και με ενημέρωσε ότι τους παίρνουν και τα κινητά. Κινητοποίησα εννοείται το ΚΚΕ. Μίλησα και με κάποιον από το γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή και μου είπαν ότι δεν θα τους κρατήσουν γιατί δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο. Πήγαν στο θέατρο μας («Από Κοινού Θέατρο») με μια ώρα καθυστέρηση» μας είπε η Ελένη Γερασιμίδου.

 

Η Ελένη Γερασιμίδου δεν φοβάται εύκολα 

«Εδώ έχουμε δει κακοποιοί να χρησιμοποιούν από τη φυλακή τα κινητά και να συστήνουν κόμμα. Πήγε ο δικηγόρος μας στη ΓΑΔΑ αλλά ήδη τους είχαν αφήσει. Βρήκαν στη ΓΑΔΑ και κάτι νεαρούς Παλαιστίνιους που είχαν υψώσει τη σημαία στο Καλλιμάρμαρο. Τους κρατούσαν μέχρι να τελειώσει ο Μαραθώνιος. Δεν είμαστε τρομοκράτες. Διαμαρτυρόμαστε. Ξέρετε, εγώ έχω ζήσει τη Χούντα, από τα 17 μου μέχρι τα 24 μου χρόνια. Μας σταματούσαν και τότε ασφαλίτες για εξακρίβωση στοιχείων. Είχαμε και τότε παρακολουθήσεις».  

Να σημειωθεί ότι χθες υπήρξαν κι αρκετές καταγγελίες στα social media για 32 προσαγωγές για παλαιστινιακά κασκόλ και σημαίες. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν πολίτες μέσω του Facebook, η αστυνομία κράτησε για 5 ολόκληρες ώρες 32 άτομα επειδή κάποιοι φορούσαν παλαιστινιακό κασκόλ, ενώ μερικοί τους είχαν πάνω τους παλαιστινιακή σημαία.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του «καταδικάζει το πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει από το πρωί κυβέρνηση και αστυνομία εναντίον των πολύμορφων και συμβολικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα, κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου Αγώνα Δρόμου, με αποτέλεσμα την προσαγωγή δεκάδων Παλαιστινίων».

*Καρακόλι: Άμεσο δάνειο από την τουρκική λέξη karakol. Στη στρατιωτική αργκό σημαίνει τον στρατονόμο, μεταφορικά στα κρητικά σημαίνει την αστυνομική περίπολο, ενώ λαϊκά χρησιμοποιούνταν ως λέξη που περιγράφει τον χωροφύλακα στο παρελθόν.