ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έλενα Ακρίτα: «Όχι, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είναι μαγκάκι, συγγνώμη που σας χαλάω την υπεράσπιση»

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Η Έλενα Ακρίτα σχολιάζει την επικαιρόητητα με τον δικό της μοναδικό τρόπο στο νέο επεισόδιο του podcast της για το NEWS24/7. Εδώ και 30 επεισόδια, με χιούμορ, αλλά και με πάθος, μιλά για όλα όσα μας απασχολούν. Αυτή η εβδομάδα δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ανάμεσα στα θέματα της επικαιρότητας που σχολίασε στο 30ο επεισόδιο του podcast της η δημοσιογράφος και συγγραφέας, ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις του δικηγόρου Όθωνα Παπαδόπουλου για την εντολέα του, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει προφυλακισμένη, κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9 ετών κόρης της, Τζωρτζίνας. Κι ενώ για τον υπόλοιπο κόσμο είναι αυτό, μία κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τον συνήγορο υπεράσπισής της κατά τις τελευταίες του δηλώσεις είναι «μαγκάκι» και «γυναίκα της διπλανής πόρτας». Η Έλενα Ακρίτα διάβασε την ακριβή δήλωση, μίλησε για τις γυναίκες της διπλανής, από τη δική της, πόρτας και εξήγησε τι είναι «μαγκάκι» για εκείνη και πόσο αυτός ο χαρακτηρισμός απέχει από τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Η Πισπιρίγκου είναι άνθρωπος της έποχης του. Δεν βλέπω εγκληματικό προφίλ ή παρελθόν ή είναι συγκεκαλυμμένο. Δεν έχουμε να κάνουμε με μία εγκληματία, θα μπορούσε να είναι η κοπέλα της διπλανής πόρτας. Είναι λίγο μαγκάκι η Πισπιρίγκου», δήλωσε ο Όθωνας Παπαδόπουλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον σταθμό Status 107,7.

«Ο Θεός να σε λυπηθεί να μην έχεις κοπέλα της διπλανής πόρτας τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Δεν λέω αν σκότωσε, δεν λέω αν δεν σκότωσε, αυτό θα το κρίνουν τα ευρήματα, οι ανακριτικές και οι δικαστικές αρχές. Όμως σκέφτεσαι τώρα που έχουν βγει στη φόρα όλα αυτά τα φρικτά μηνύματα με τον άντρα της, τα φρικτά μηνύματα με την αδερφή της, να έχεις στη διπλανή σου πόρτα αυτή τη γυναίκα; Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας, σοβαρά;», αναρωτήθηκε αρχικά η Έλενα Ακρίτα.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας αναφέρθηκε στις αληθινές γυναίκες της διπλανής πόρτας που εκείνη έχει συναναστραφεί κι εξακολουθεί να συναναστρέφεται στη ζωή της. «Γιατί εγώ στη διπλανή μου πόρτα έχω τη Χριστίνα, που είναι πολύ καλό κορίτσι και καμιά φορά επειδή ταΐζουμε τα περιστέρια λέει “Ρε παιδιά, μου κουτσουλάνε το αμάξι, κάπου αλλού να τα ταΐζετε”. Έχω την Ιωάννα από την αριστερή πλευρά, έχω την Εύα, την κυρία Μαρία που έφυγε από τη ζωή και πάντα ήταν η αγαπημένη γειτόνισσα της μαμάς, που θα έδινε μία κούπα ρύζι και δύο λεμόνια η μία στην άλλη όταν ξέμεναν», σημείωσε χαρακτηριστικα.

Η Έλενα Ακρίτα έπειτα έθεσε το δικό της ερώτημα προς τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αναφερόμενη παράλληλα και στα sms μεταξύ της κατηγορουμένης, του συζύγου της, Μάνου Δασκαλάκη και της αδερφής της, Δήμητρας Πισπιρίγκου, που έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

«Και μας λέει ότι είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας και ότι είναι μαγκάκι. Θέλω να ρωτήσω τον κο Παπαδόπουλο, γιατί είναι μαγκάκι η Ρούλα Πισπιρίγκου; Γιατί είναι μαγκάκι μία γυναίκα η οποία μονίμως απειλεί τον άνδρα της με φριχτούς τρόπους και του λέει ότι κάθε φορά που με εγκαταλείπεις θα έχουμε άλλη μία απώλεια; Η αδερφή της που της έλεγε ότι θα πάει στον εισαγγελέα, γιατί δεν πήγε; Γιατί δεν πήγαν όλοι τους στον Εισαγγελέα, τι κάθονταν κι έκαναν;», ανέφερε η Έλενα Ακρίτα.

Το δικαίωμα του κατηγορούμενου στην υπεράσπισή του είναι ιερό, όπως επεσήμανε άλλωστε η Έλενα Ακρίτα στη συνέχεια. Αλλά στο πλαίσιο αυτού του δικαιώματος καμιά φορά ακούγονται και πράγματα που κάνουν κι εκείνη κι εμάς να αναρωτιόμαστε για τον τρόπο που έχουμε νοηματοδοτήσει κάποιες λέξεις.

«Είναι ιερό το δικαίωμα του κατηγορούμενου στην υπεράσπισή του κι αυτό ισχύει για όλους, για τα μεγαλύτερα αποβράσματα, για τους ναρκέμπορους, για τους παιδεραστές, για τους βιαστές για όλους. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι το να λέμε τέτοιες διαταραγμένες (δεν είμαι ψυχίατρος, ερωτηματικό βάζω) προσωπικότητες μαγκάκια, όχι κε Παπαδόπουλε. Δεν είναι έτσι τα μαγκάκια», υποστήριξε η Έλενα Ακρίτα και στη συνέχεια έδωσε τα χαρακτηριστικά που κατά τη δική της λογική συνάδουν με τον χαρακτηρισμό «μαγκάκι».

«Τα μαγκάκια έχουν μπέσα, έχουν ανθρωπιά, έχουν τσαγανό, μιλάνε καθαρά και κάνουν αυτό που πρέπει όταν πρέπει. Όχι, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είναι μαγκάκι, συγγνώμη που σας χαλάω την υπεράσπιση», κατέληξε η Έλενα Ακρίτα.