ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έλενα Ακρίτα: Ο Λιγνάδης, ο Νικήτας Τσακίρογλου και η «δεν τον ξέρω αυτόν» Χρυσούλα Διαβάτη

Papadakis Press

Η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη πρόκειται να ξεκινήσει να εκδικάζεται την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και η είδηση αυτή δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει το 17ο επεισόδιο του Podcast που υπογράφει η Έλενα Ακρίτα για το NEWS24/7. H Έλενα Ακρίτα σχολίασε την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά στάθηκε και στις δηλώσεις που πραγματοποίησε πρόσφατα ο Νικήτας Τσακίρογλου για τους υπόδικους συναδέλφους του, Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο Νικήτας Τσακίρογλου είχε μιλήσει πρόσφατα στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι για το ρόλο του στη νέα σειρά του Mega Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον ουρανό, για τη σύζυγό του, Χρυσούλα Διαβάτη και για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου που οδήγησαν τις υποθέσεις των Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη στη δικαιοσύνη.

«Έρχεται στην υπόθεση αυτή να τοποθετηθεί και ο Νικήτας Τσακίρογλου ο γνωστός, καλός ηθοποιός, ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά του Mega ο Άγιος Παΐσιος», είπε γελώντας η Έλενα Ακρίτα. Το γέλιο της δεν αφορούσε τα όσα είπε ο Νικήτας Τσακίρογλου, ούτε και την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά τη νέα προσθήκη στο πρόγραμμα του Mega. Η παρένθεση έκλεισε κι η δημοσιογράφος και συγγραφέας σχολίασε τα λεγόμενα του ηθοποιού με τον μοναδικό της τρόπο.

Ο Νικήτας Τσακίρογλου έκανε μία δήλωση για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον επίσης υπόδικο Πέτρο Φιλιππίδη. Η Έλενα Ακρίτα μοιράστηκε τη δήλωσή του αλλά και τις δικές της σκέψεις γι’ αυτήν. «Και λέει το εξής: “Για μένα είναι αγαπητοί συνάδελφοι και θα παραμείνουν αγαπητοί συνάδελφοι. Ο καθένας πράτει αυτό που νομίζει κι αυτό που επιτάσει η ηθική του. Σε αυτήν την περίπτωση πιστεύω ότι υπερέβαλαν εαυτόν έχοντας κάποια εξουσία στα χέρια τους”», είπε μεταφέροντας τη δήλωση του Νικήτα Τσακίρογλου η Έλενα Ακρίτα.

Η Έλενα Ακρίτα δεν πιστεύει αυτά που ακούει. Ούτε κι εμείς

Κι έπειτα γέλασε ξανά. Κι αυτό το γέλιο ήταν το γέλιο του «δεν πιστεύω αυτά που ακούω», όπως είπε στη συνέχεια. Κανείς μας δεν μπορεί εύκολα να πιστέψει πώς μπορούν να εξισωθούν με το να «υπερβάλεις εαυτόν» οι σεξουαλικές κακοποιήσεις, επιθέσεις, βιασμοί για τους οποίους κατηγορούνται τα εν λόγω πρόσωπα.

«Σκάνε τέτοια σκάνδαλα, μιλάμε για βιασμούς, για ενδεχόμενη σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων, για ΜΚΟ, για κρυμμένες ταυτότητες παιδιών, για προσφυγάκια και μεταναστάκια στην περίπτωση του Λιγνάδη, που υπέστησαν τα πάνδεινα. Μιλάμε για τον Φιλιππίδη που απ’ ό,τι φαίνεται αποδεδειγμένα πια… εντάξει, φερόμενος ως βιαστής, ας το πω έτσι. Μιλάμε, μιλάμε, μιλάμε κι έρχεται ο Τσακίρογλου και λέει “Α, είναι αγαπητοί συνάδελφοι και θα παραμείνουν”», σημείωσε στη συνέχεια η Έλενα Ακρίτα.

«Δηλαδή ό,τι και να γίνει, ό,τι βρώμα κι αν βγει στα δικαστήρια, θα παραμείνουν αγαπητοί συνάδελφοι του Νικήτα Τσακίρογλου. Ο καθένας, λέει, πράτει ό,τι του επιτάσει η ηθική του. Άρα η ηθική του Λιγνάδη του “επέτασε” αυτά που έκανε, η ηθική του Φιλιππίδη του “επέτασε” αυτά που έκανε, αλλά θα παραμείνουν συνάδελφοι, αγαπητοί του Νικήτα Τσακίρογλου. Να τους χαίρεστε κε Τσακίρογλου, μάλλον ζείτε σε άλλον πλανήτη. Όταν απο εκεί που είστε διακτινιστείτε στον δικό μας πλανήτη, ελάτε να το συζητήσουμε αυτό», σχολίασε η δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Η Χρυσούλα Διαβάτη κι όσοι «δεν ξέρει»

Στη συνέχεια η Έλενα Ακρίτα αναφέρθηκε στη σύζυγο του Νικήτα Τσακίρογλου, Χρυσούλα Διαβάτη και στις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς πάνω σε διάφορα ζητήματα. «Μία εξαιρετική ηθοποιός, που δυστυχώς φοβάμαι ότι η υστεροφημία της θα είναι “δεν τον ξέρω αυτόν ποιος είναι”. Αν θυμάστε καλά η κα Διαβάτη όταν κάποιος της ξίνιζε ή δεν συμφωνούσε μαζί του, εντελώς αφ υψηλού έλεγε “Δεν τον ξέρω αυτόν, ποιος είναι;”. Κα Διαβάτη δεν έχει σημασία αν τον ξέρετε ή δεν τον ξέρετε εσείς, εμείς οι υπόλοιποι τους ξέρουμε», τόνισε.

«Δεν ξέρω αν κι εσείς είστε στον ίδιο πλανήτη με τον άντρα σας και δεν ξέρετε κανέναν. Όταν κα Διαβάτη λέτε “δεν τον ξέρω τον Ρουβά”, το πρόβλημα δεν είναι του Ρουβά, είναι δικό σας, ζείτε αλλού», πρόσθεσε η Έλενα Ακρίτα ολοκληρώνοντας τον σχολιασμό της για το καλλιτεχνικό ζευγάρι.

«Θα την παρακολουθήσουμε αυτή τη δίκη στενά κι ελπίζω πραγματικά να βγει η αλήθεια στο φως. Με μία ελπίδα ζει ο άνθρωπος», κατέληξε η Έλενα Ακρίτα. Και τα μάτια όλων μας θα είναι πράγματι, στραμμένα προς τα εκεί. Με την ίδια ελπίδα.