ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έλενα Ακρίτα: «Μας ενοχλεί η Μποφίλιου που πήγε στο Λονδίνο με τα λεφτά της»

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Στο 55ο επεισόδιο του Podcast της η Έλενα Ακρίτα μίλησε για τη Νατάσσα Μποφίλιου που «έκανε το “ειδεχθές έγκλημα” να πάει στο Λονδίνο να διαφημίσει ρούχα μίας εταιρείας». Η δημοσιογράφος και συγγραφέας κάθε εβδομάδα σχολιάζει την επικαιρότητα μέσα από το Podcast της για το NEWS24/7 κι αυτή την εβδομάδα η επικαιρότητα περιλαμβάνει και τη Νατάσσα Μποφίλιου και το επαγγελματικό της ταξίδι στην Αγγλία που σχολιάστηκε από πολλούς, ως ένα μη συμβατό ταξίδι με την ιδεολογική της ταυτότητα που ποτέ δεν έχει κρύψει.

«Έχετε καταλάβει ποιοι είναι αυτοί οι κυρ Παντελήδες, ποιοι είναι αυτοί οι δεξιούληδες που δεν έχουν να φάνε γιατί έχουν χρέη, εκκρεμότητες, δεν υπάρχουν δουλειές, είναι στην ανεργεία, και τι ψηφίζουν; Δεξιά; Κι αντί να τους ενοχλεί ότι ο άνθρωπος που είναι πένης και δεν έχει χρήματα ψηφίζει δεξιά, τους ενοχλεί αυτός που ψηφίζει αριστερά και πηγαίνει στο Λονδίνο κι έχει χρήματα», σχολίασε αρχικά η Έλενα Ακρίτα αναφερόμενη σε όσους καταδίκασαν τη Νατάσσα Μποφίλιου, επειδή δηλώνει αριστερή και ταξιδέυει στο Λονδίνο.

«Ξέρετε γιατί έχει η Νατάσσα Μποφίλιου χρήματα;», έθεσε το ερώτημα η Έλενα Ακρίτα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μία σειρά από οικονομικά σκάνδαλα τα οποία έχουν συνδεθεί με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος το τελευταίο διάστημα αναρωτόμενη επίσης αν αυτή είναι η πηγή των εσόδων της Νατάσσας Μποφίλιου. «Μπορεί, δεν αποκλείεται. Κι εγώ νομίζω η Μποφίλιου για να πάει Λονδίνο έχει κάνει κάποια βρωμιά, κάμια λαμογιά», συμπλήρωσε με χιούμορ.

«Μας ενοχλεί η Μποφίλιου που πήγε στο Λονδίνο με τα λεφτά της. Μας ενοχλεί η Ακρίτα που πήγε στο Λονδίνο με τα λεφτά της. Με τα λεφτά που δούλεψε 42 χρόνια και φέτος βγήκα πια και στη σύνταξη. Και ναι, και στο Λονδίνο θα πάω κι εγώ και η Μποφίλιου και όποιος γουστάρει. Μπράβο στη Νατάσσα Μποφίλιου που είναι οικονομικά ανεξάρτητη και ψηφίζει αριστερά. Τέτοιους ανθρώπους τους χρειαζόμαστε», πρόσθεσε η δημοσιογράφος και συγγραφέας στη συνέχεια.

Η Έλενα Ακρίτα γύρισε πίσω στα σημαίνοντα πρόσωπα που διαμόρφωσαν το οικονομικό και πολιτικό σύστημα του κομμουνισμού κι έκανε μία στάση στον Λένιν, ο οποίος ταξίδευε πάντα στην πρώτη θέση του τρένου.

«Τον ρωτούσαν “μα γιατί αν και είσαι κομμουνιστής ταξιδεύεις πάντα πρώτη θέση;” και είπε: “Οι αγώνες μας είναι για να ταξιδεύουμε όλοι πρώτη θέση. Είναι για να καταργηθεί η δεύτερη και η τρίτη θέση”», ανέφερε η Έλενα Ακρίτα. «Και ξέρετε τι είχε πει ο μεγάλος Λένιν; Τον χορτασμένο να μην τον φοβάσαι», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων στο 55ο επεισόδιο του Podcast για το NEWS24/7 η δημοσιογράφος και συγγραφέας.