ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έλενα Ακρίτα κατά GNTM: «Όλα έχουν ένα όριο»

Papadakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

Η Έλενα Ακρίτα συνεχίζει να σχολιάζει ζητήματα της επικαιρότητας στο Podcast της για το NEWS24/7. Η επικαιρότητα είναι και τηλεοπτική σε μία εβδομάδα κατά την οποία τα κανάλια έχουν γεμίσει με τηλεοπτικά προγράμματα. Ανάμεσα στα προγράμματα αυτά είναι και το GNTM, οι auditions του οποίου προκαλούν το ενδιαφέρον του κοινού και προκαλούν «ταραχές» στα social media.

Η Έλενα Ακρίτα με αφορμή το γεγονός ότι το GNTM 5 δεν έχει ηλικιακό όριο που να περιορίζει τις συμμετοχές των υποψήφιων μοντέλων, και την audition της 79χρονης Τίτσας η οποία εμφανίστηκε στην πρεμιέρα του GNTM για να σηματοδοτήσει αυτή ακριβώς την αλλαγή στον ηλικιακό περιορισμό, εξέφρασε την αντίθεσή της στην χρήση του «διαφορετικού» μόνο και μόνο για λόγους τηλεθέασης.

«Δεν τα βλέπω εγώ αυτά τα reality και δεν το λέω έτσι που το λένε όλοι “Α, εγώ βλέπω μόνο ντοκιμαντέρ”. Απλά δεν τυχαίνει, τα βρίσκω και λίγο βαρετά, κάθονται όλη μέρα σε ένα σπίτι και μετράνε τα πλακάκια του μπάνιου, κοιτάνε τα ταβάνια. Δεν τα βλέπω, αλλά δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι έχουν τεράστια απήχηση. Δεν ξέρω σε ποιον κόσμο, αλλά φαντάζομαι σε πάρα πολλούς ανθρώπους που είναι και μία χαρά άνθρωποι», εξήγησε αρχικά η Έλενα Ακρίτα και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συμμετοχή της 79χρονης Παναγιώτας Λάβδα, ή αλλιώς Τίτσα, που αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της στο modeling.

«Θεωρώ πάρα πολύ επικίνδυνο το μήνυμα που υπάρχει κάτω από όλα αυτά τα γεγονότα τα οποία είναι αμιγώς κακοποιητικά. Δηλαδή: Εμφανίζεται μία γυναίκα 80 ετών για να λάβει μέρος σε αυτό το reality μόδας. Για όνομα του Θεού και της Παναγίας. Αν δεν μπορεί κάποιος να την προστατεύσει από το σπίτι της ή δεν μπορεί να προστατευτεί μόνη της, τότε ίσως χρήζει κάποιας βοηθείας. Μήπως χρειάζεται κάποιος να τη στηρίξει. Αν δεν υπάρχει κανένας τότε νομίζω ότι οφείλει νομίζω η παραγωγή του reality να προστατέψει αυτόν που θυματοποιείται μέσα από την εκπομπή αυτή», σημείωσε η Έλενα Ακρίτα.

Μπορεί η επιτροπή του GNTM 5 να αποθέωσε την 79χρονη υποψήφια που έστειλε μάλιστα να βάλει και μαγιό που εκείνη έβαλε με κάποια συστολή, αλλά η Έλενα Ακρίτα δεν μοιάζει να μιλά για τη συγκεκριμένη περίσταση αλλά για όλες τις περιστάσεις στις οποίες το διαφορετικό μοιάζει να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την τηλεθέαση.

«Εγώ δεν λέω να έχουν ένα ψυχίατρο αυτές οι εκπομπές και να συζητάνε πριν να δούνε τι είναι ο καθένας. Όμως κι αυτός ο κανιβαλισμός, όπου ό,τι είναι περίεργο, ό,τι είναι αλλόκοτο, ό,τι είναι με τρία κεφάλια και δεν ξέρω τι, το βγάζουμε για να κάνουμε νούμερα, να το γελοιοποιήσουμε, να το χλευάσουμε, για να κάνουμε ρεζίλι έναν άνθρωπο γιατί η τηλεθέαση θα εκτοξευτεί πρέπει κάποτε να πάρει ένα τέλος. Δεν γίνεται στον βωμό της τηλεθέασης να συμβαίνουν όλα αυτά», εξήγησε η Έλενα Ακρίτα.

«Βγάλαν τη γυναίκα αυτή με μαγιό για να την κοροϊδέψουν σε όλη την Ελλάδα, αδιαφορώντας προφανώς αν έχει οικογένεια, παιδιά εγγόνια και να την κάνουμε σούργελο. Καλά εκείνη δεν μπορεί να προστατευτεί, οκ! Πρέπει κάτι να κάνουμε να πούμε “όχι παιδιά. Βάζουμε κάποια όρια”. Το όριο πρέπει να μπει στο ότι δεν κακοποιούμε κοινωνικές ομάδες, είτε είναι η τρίτη ηλικία είτε κάποιος άλλος. Πολύ μεγάλη ντροπή», πρόσθεσε η δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Η Έλενα Ακρίτα «αγριεύτηκε» με αυτή την ιστορία και ένιωσε ότι όφειλε να καταθέσει αυτή την άποψή της. «Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε τη ζωή μας σε ένα τσίρκο από εκείνα τα παλιά όπου έβγαζαν όλα αυτά τα η γυναίκα με δύο κεφάλια, για να κόψουν εισιτήρια. Όλα έχουν ένα όριο και το όριο είναι αυτό και κάποτε πρέπει να μπει, λυπάμαι», κατέληξε.