ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημήτρης Λιγνάδης σε Λίνα Μενδώνη: «Εάν είμαι επικίνδυνος, να το αφήσουμε να το αποφασίσει η ιστορία»

Papadakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

Την απάντησή του σε όσα του καταλόγισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έδωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσω της εκπομπής “Live News” του Mega. O ίδιος δεν απάντησε στις καταγγελίες που του αποδίδονται το τελευταίο διάστημα.

Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, η Λίνα Μενδώνη παραχώρησε συνέντευξή Τύπου στην οποία μίλησε για τον Δημήτρη Λιγνάδη χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο άνθρωπο». Όπως ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού «αυτό προέκυψε τώρα», τονίζοντας ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είναι προσωπικός της φίλος και πως δεν γνώριζε για τις φήμες που υπήρχαν σχετικά με την προσωπική του ζωή. Η Λίνα Μενδώνη σημείωσε ότι «είμαστε κράτος δικαίου και γι’ αυτό προχωρούμε δια της θεσμικής οδού, της δικαιοσύνης», καθώς νωρίτερα είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο.

Η Λίνα Μενδώνη τόνισε επίσης ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης όταν πιέστηκε να απαντήσει για τις φήμες που κυκλοφορούσαν για καταγγελίες εις βάρος του, την «εξαπάτησε με βαθιά υποκριτική τέχνη».

«Ήρθε η ώρα να σπάσει η σιωπή. Να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό. Να μην ανεχτούμε να υπάρξουν άλλα θύματα. Στο υπουργείο Πολιτισμού είναι δεδομένο ότι όπου χρειαστεί θα ανανεωθεί το θεσμικό πλαίσιο και θα μπουν κανόνες που θα καθορίζουν με ακρίβεια τις διευθυντικές θέσεις. Δεν έχει κανείς το ελευθέρας να κατακεραυνώνει κανενός την προσωπικότητα. Έχω προτείνει να υπάρξει αναγνώριση των καλλιτεχνικών σχολών. Πρέπει να δούμε με έναν διαφορετικό τρόπο τις εργασιακές σχέσεις» ανέφερε η υπουργός σε σχέση με τις καταγγελίες κάθε είδους βίας που έρχονται στην επιφάνεια τις τελευταίες εβδομάδες.

Στη δικαιοσύνη αναφέρθηκε έμμεσα κατά την απάντησή του στην υπουργό Πολιτισμού και ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και μέχρι πρόσφατα Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου σημείωσε ότι θεωρεί τη Λίνα Μενδώνη «επαρκέστατη υπουργό» ενώ υποστήριξε ότι η ιστορία και οι «άλλοι θεσμοί» θα τον κρίνουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης στο Mega

«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου… Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».