ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δημήτρης Λιγνάδης παραιτήθηκε από τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου. Τι αναφέρει στην επιστολή του

Papadakis Press

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, δήλωσε την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, όπου διορίστηκε τον Αύγουστο του 2019. Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη την έκανε δεκτή. Στην επιστολή του κάνει λόγο για «σκοπιμότητες» και προσωπικές υποθέσεις.

Δημήτρης Λιγνάδης: «Οι επιθέσεις είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ όρθιος απέναντί τους»

Στην επιστολή του, ο- πρώην πια- καλλιτεχνικός διευθυντής, Δημήτρης Λιγνάδης, αναφέρει:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μού υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου.
Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.
Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω από όλα, και να προστατέψω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα.
Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στην κουίντα του Εθνικού Θεάτρου.
Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μου επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα.
Σας ευχαριστώ, από καρδιάς, για την συνεργασία.
Με τιμή
Δημήτρης Λιγνάδης»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης παραιτήθηκε από τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου. Τι αναφέρει η επιστολή του

Η δήλωση Λιγνάδη στο News 24/7 μετά την είδηση της παραίτησης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κάνει λόγο για «τοξικό κλίμα» που «δεν κάνει καλό σε κανέναν» και παραπέμπει στην επιστολή παραίτησής του. “Δεν έχει φτάσει καμία καταγγελία σε εμένα, απλώς, δεν μπορώ, όπως περιγράφω και στο κείμενό μου, αυτό το τοξικό κλίμα. Δεν κάνει καλό σε κανέναν μας. Είναι θέμα δικών μου αρχών η παραίτηση μου” είπε χαρακτηριστικά.