ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα αναβολή της δίκης του

Eurokinissi Μιχάλης Καραγιάννης

Σήμερα είχε προγραμματιστεί να συνεχιστεί η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη που ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου και διακόπηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισής του, Αλέξη Κούγια. Ο Δημήτρης Λιγνάδης προσήχθη από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια, και η δίκη υπολογιζόταν να ξεκινήσει περίπου στις 11. Ωστόσο, για δεύτερη φορά αναβλήθηκε.

«Πριν από λίγα λεπτά η πρόεδρος του δικαστηρίου μάς ανακοίνωσε ότι λόγω της αποφάσεως του συνδικαλιστικού οργάνου των δικαστικών υπαλλήλων, η γραμματέας της έδρας θα απέχει μέχρι τις 11:00», εξήγησε στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια ο Αλέξης Κούγιας. Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Λιγνάδης θα βρεθεί πάλι στα δικαστήρια την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Μαρτίου, οπότε αναμένεται να συνεχιστεί κανονικά η δίκη του.

«Μας ανακοίνωσε επίσης ότι ανεξαρτήτως αυτού, στις 11:00 θα ανακοινωθεί και νέα διακοπή της δίκης για την Πέμπτη, όπως έχει προγραμματιστεί, λόγω κωλύματος προσώπου της συνθέσεως. Η δίκη θα ξεκινήσει κανονικά την Πέμπτη», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αντιμετωπίζει κατηγορίες για 4 βιασμούς σε βάρος τριών ανήλικων αγοριών (κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης) κι ενός ενήλικα άνδρα. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του, παρόλο που αυτές οδήγησαν στη σύλληψη και την προφυλάκισή του έναν χρόνο πριν.

Σήμερα αναμενόταν να καταθέσει στη δίκη ο πρώτος άνδρας που κατήγγειλε τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό. Ο συνήγορος του κατηγορουμένου σημείωσε επιπλέον ότι προτίθεται να καλύψει τα έξοδα μαρτύρων κατηγορίας κατά του εντολέα του, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό για να μπορέσουν να παραστούν στη δίκη.

Την είδηση για την τελική διακοπή της δίκης μετέδωσε η εκπομπή Πάμε Δανάη. «Διακόπηκε το δικαστήριο καθώς υπάρχει ένα κώλυμα σε μέλος της έδρας», ανέφερε η δημοσιογράφος του Mega, Άννα Κανδύλη.

«Στην επόμενη συνεδρίαση περιμένουμε να ξεκινήσει επί της ουσίας η διαδικασία, με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και την πρώτη τοποθέτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, που είναι το “αθώος ή ένοχος”. Όπως περιμένουμε θα είναι το “αθώος” γιατί μέχρι τώρα τουλάχιστον ο Δημήτρης Λιγνάδης ενώπιον και της ανακρίτριας που έχει απολογηθεί έχει ισχυριστεί ότι και τα 4 θύματα που λένε ότι βιάστηκαν από εκείνον, ψεύδονται», σημείωσε η δημοσιογράφος τονίζοντας ότι η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί για την Πέμπτη και την Παρασκευή.

«Μένει να το δούμε αν αλλάξει κάτι. Αν είναι τόσο σοβαρό το κώλυμα που έχει το μέλος της έδρας, μήπως πάει και παραπέρα», κατέληξε η δημοσιογράφος.