ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Οι ηθοποιοί που βρέθηκαν στο δικαστήριο

Papadakis Press

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη, ημέρα πρώτη. Το πρωί της 18ης Μαρτίου, πέρασαν το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας οι μάρτυρες κατηγορίας και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας. Οι πρωταγωνίστριες του ελληνικού #metoo, έδωσαν το «παρών». Ο κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και 2 απόπειρες βιασμού, από την άλλη, ήταν απών.

Οι Ζέτα Δούκα, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη, Εβελίνα Παπούλια ήταν εκεί στην έναρξη της δίκης Φιλιππίδη. Επέλεξαν να μην κάνουν δηλώσεις στις κάμερες.

δίκη Φιλιππίδη Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας / Papadakis Press

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας

δίκη Φιλιππίδη ηθοποιοί Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. / Papadakis Press

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

δίκη Φιλιππίδη ηθοποιοί Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης συνοδεύει τη Λένα Δροσάκη και τη Ζέτα Δούκα. / Papadakis Press
Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης συνοδεύει τη Λένα Δροσάκη και τη Ζέτα Δούκα.

Δίκη Φιλιππίδη: Πού βρίσκεται ο κατηγορούμενος;

Ο κατηγορούμενος Πέτρος Φιλιππίδης έχει ήδη μεταχθεί από τις φυλακές Τρικάλων, όπου κρατείτο μετά την προφυλάκισή του, στον Κορυδαλλό, ωστόσο δεν είναι και τόσο βέβαιο αν τελικά θα βρεθεί στη δικαστική αίθουσα.Οι φήμες θέλουν τον ηθοποιό να κρατείται ασθενής με την κατάσταση της υγείας του αρκετά επιβαρυμένη. Αυτός είναι και ο λόγος πο ο συνήγορος υπεράσπισής του, έχει εκφράσει την πρόθεση να υποβάλλει αίτημα ολιγοήμερης διακοπής της δίκης. «Από τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής μίας δίκης δεν είναι σε θέση να είναι εκεί, δεν θα ξεκινήσει η δίκη. Θα ζητήσω διακοπή της δίκης. Και μετά, αν δε μπορεί να έρθει, θα τον παρακαλέσω να έρθει έστω και με καροτσάκι. Διότι η δίκη χωρίς να είναι παρών ο Φιλιππίδης, όπως καταλαβαίνετε, δεν θα είναι δίκη, θα είναι παρωδία», σημείωσε τις προηγούμενες μιλώντας για τις εξελίξεις σε σχέση με την υγεία του εντολέα του, ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί ακόμα με την Έδρα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, έπειτα από τις καταγγελίες των 3 συναδέλφων του εις βάρος του. Αφού απολογήθηκε στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος μέχρι τώρα που η ώρα της δικαιοσύνης έχει πλέον φτάσει.