ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Harvey Weinstein: Τα «ερωτικά mails» που θέλουν να πείσουν για συναίνεση των θυμάτων

AP IMAGES Mary Altaffer)

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Harvey Weinstein παρουσίασαν mails με στόχο να αποδείξουν ότι τα φερόμενα ως θύματα του παραγωγού τα ‘θελαν και τα ‘παθαν.

Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για νέα τροπή στη δικαστική πλέον υπόθεση του Harvey Weinstein. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του άλλοτε κραταιού άνδρα του Χόλιγουντ έχουν ξεκάθαρη επιδίωξη να πείσουν το δικαστήριο- και το ευρύ κοινό- πως οι γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση, είχαν συναινέσει πλήρως και άρα δεν τίθεται ζήτημα εξαναγκασμού, πόσω μάλλον βιασμού.

Τα mails- πειστήρια υπέρ του Harvey Weinstein

Η ομάδα δικηγόρων του Weistein με πρώτο και καλύτερο τον Damon Cheronis παρουσίασαν στο δικαστήριο δεκάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ του παραγωγού και των θυμάτων του, τα οποία, όπως ισχυρίζεται η υπερασπιστική του γραμμή, αποδεικνύουν πως οι γυναίκες αυτές συναίνεσαν. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Cheronis σε κάποιες περιπτώσεις «καυχήθηκαν ότι είχαν ερωτική σχέση με τον Weinstein». Μεταξύ των μηνυμάτων, ένα «μήνυμα αγάπης» προς τον Weinstein από μία εκ των μαρτύρων κατηγορίας μετά από ερωτική τους συνάντηση και ένα ακόμα στο οποίο του ζητάει να τον γνωρίσει στη μητέρα.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να κατέχεις τα νομικά για να προβλέψεις την εν λόγω τακτική υπεράσπισης. Ο δικαστής της υπόθεσης, ναι μεν απέκλεισε τα ηλεκτρονικά μηνύματα ως πειστήρια, ωστόσο έδωσε τη συγκατάθεσή του ώστε να γίνει χρήση τους «ως προς την ουσία και το περιεχόμενο».

Όπως φαίνεται η υπόθεση θα εξελιχθεί ως δικαστικό σίριαλ. Ελπίζουμε όχι και σε θρίλερ αμφισβήτησης του κινήματος #metoo.