ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Η Θάλεια Ματίκα διέψευσε την Ελπίδα Νίνου

Αγγελίκη Καλαμαρά/24Media

Συνεχίστηκε και την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού. Η διαδικασία συνεχίστηκε με την εξέταση της στενής συνεργάτιδάς του ηθοποιού και σκηνοθέτη, ενώ εξετάστηκαν ως μάρτυρες η Θάλεια Ματίκα και η Αλίνα Κοτσοβούλου. Η Θάλεια Ματίκα διέψευσε τους ισχυρισμούς της Ελπίδας Νίνου για την πρώτη καταγγέλουσα.

Η Θάλεια Ματίκα κλήθηκε για κατάθεση στο δικαστήριο μετά από όσα είχε καταθέσει η Ελπίδα Νίνου σε σχέση με την πρώτη καταγγέλουσα και την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση που βαραίνει τον Πέτρο Φιλιππίδη. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, η Θάλεια Ματίκα είχε συναντήσει την πρώτη καταγγέλουσα σε μία βάπτιση όπου φέρεται να την είδε να κλαίει και να της εκμυστηρεύτηκε ότι αγαπά τον Πέτρο Φιλιππίδη «κι εκείνος δεν της μιλάει».

«Δεν τη θυμάμαι καθόλου. Μου τη θύμισε ένας συνάδελφος», ανέφερε για τη βάφτιση εκείνη η Θάλεια Ματίκα. Η ίδια δεν θυμάται κάποια στιχομυθία της με την πρώτη καταγγέλουσα και σημείωσε ότι «Ήταν ένα κορίτσι που ήξερα ελάχιστα».

«Διάβασα στον Τύπο ότι εγώ είπα στην κ. Νίνου ότι η καταγγέλουσα μου είπε τη φράση “Εγώ αγαπώ τον Πέτρο κι εκείνος δεν μου μιλάει”. Εγώ αυτή τη φράση δεν την είπα ποτέ στην κ. Νίνου», σημείωσε η Θάλεια Ματίκα.

«Δεν είπα ποτέ αυτά που διαβάζω στον τύπο, δεν είναι στη φύση μου να έλεγα κάτι. Αποκλείεται να ρώτησα την καταγγέλλουσα για τον Πέτρο γιατί δεν είχα ιδέα αν είχαν κάποιου είδους σχέση», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων η ηθοποιός.

Αναφερόμενη στα όσα υποστήριξε η Ελπίδα Νίνου, η Θάλεια Ματίκα σημείωσε: «Δεν θα πήγαινα ποτέ στη γυναίκα του εργοδότη μου να μιλήσω έτσι για το παιδί ενός συναδέλφου. Εσείς δε με γνωρίζετε ή ίσως γνωρίζετε το όνομα μου, αλλά είμαι ένας άνθρωπος αποτραβηγμένος από το χώρο μου, ασχολούμαι μόνο με την τέχνη μου, τον άντρα μου και τα δυο μου παιδιά».

Η Θάλεια Ματίκα απάντησε επίσης στον ισχυρισμό της Ελπίδας Νίνου ότι η πρώτη καταγγέλουσα «περιφερόταν στα καμαρίνια» και πως «Είχα συζητήσει με τη Θάλεια Ματίκα και την Αλίνα Κωτσοβούλου ότι αυτό ήταν ενοχλητικό». Η απάντησή της ηθοποιού ήταν: «Όχι δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Είναι ένα πρόσωπο που δεν έχω να πω κάτι. Σε αυτή τη θεατρική παράσταση ήταν ένας δεμένος θίασος δεν υπήρχαν ίντριγκες».

Η Θάλεια Ματίκα ερωτήθηκε επίσης σε σχέση για το ότι παρότι κουμπάροι με τον Πέτρο Φιλιππίδη η ίδια και ο σύζυγός της, Τάσος Ιορδανίδης δεν έχουν εδώ και χρόνια προσωπικές σχέσεις μαζί του.

«Δε θα αναφερθώ σε αυτό. Όταν συναντιέσαι με ανθρώπους στη δουλειά είναι και άνθρωποι που συναναστρέφεσαι κοινωνικά. Οι λόγοι που χώρισαν οι δρόμοι μας ήταν καθαρά επαγγελματικοί», είπε η Θάλεια Ματίκα. Όταν της ζητήθηκε να σκιαγραφήσει τον χαρακτήρα του Πέτρου Φιλιππίδη η ηθοποιός απάντησε: «Με φέρνετε σε δύσκολη θέση. Θέλω να είμαι ακριβής. Είναι ένας άνθρωπος που θαύμασα για το ταλέντο του, το οποίο ήταν αστείρευτο. Κάποιες φορές ήταν σαν μικρό παιδί, γεμάτο χαρά και κάποιες φορές είχε ακραίες αντιδράσεις και οργής και θυμού και ζήλιας. Μέχρι να συμβούν αυτά που συνέβησαν, δεν είχε περάσει από μυαλό μου ότι θα φτάναμε εδώ».

Τέλος αναφέρθηκε και στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής. «Στο ΣΕΗ είχατε καταθέσει για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου;», ρωτήθηκε η Θάλεια Ματίκα και απάντησε: «Ναι. Έχουμε μεγαλώσει από 4-5 χρόνων στην ίδια γειτονιά. Εγώ ξεκίνησα στο Θέατρο Τέχνης πιο νωρίς, εκείνη το αποφάσισε αργότερα. Ήθελα αν μπορώ να βοηθώ κάπου. Με πήρε τηλέφωνο η Πηνελόπη ότι την πήρε ο Φιλιππιδης για μια παράσταση και με ρώτησε πώς είναι τα πράγματα γιατί υπήρχε περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Της είπα “πήγαινε είναι μια χαρά εδώ τα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μην χάσεις τη δουλειά”».

Σε ό,τι αφορά την Αλίνα Κοτσοβούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε εκείνη στήριξε με τα λεγόμενά της όσα είχε αναφέρει στην κατάθεσή της επικαλούμενη το όνομά της, η Ελπίδα Νίνου.