ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Η συμπληρωματική απολογία, οι έντονες αντιδράσεις και η νέα μήνυση

Papadakis Press Βαγγέλης Γκικόπουλος

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 συνεχίστηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού από τρεις συναδέλφους του. Ο κατηγορούμενος, άλλοτε κραταιός ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε απολογηθεί τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και την Παρασκευή αναμενόταν να ξεκινήσει η εισαγγελική αγόρευση που θα κατέληγε στην πρότασή της περί της ενοχής του ή μη για τις καταγγελόμενες πράξεις.

 

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Πακιρτζίδου, υπέβαλε αίτημα για να απολογηθεί συμπληρωματικά ο Πέτρος Φιλιππίδης και να προσκομίσει κάποια έγγραφα. Το αίτημα έγινε δεκτό και ο κατηγορούμενος προχώρησε στη συμπληρωματική απολογία του, παραθέτοντας στοιχεία ισχυριζόμενος πώς όλη η υπόθεση σε βάρος του είναι ένα οργανωμένο και ενορχηστρωμένο σχέδιο με οικονομικό κίνητρο και αναφερόμενος σε εταιρία διαχείρισης καλλιτεχνών που διατηρεί ο δικηγόρος των δύο εκ των τριών καταγγελουσών στην υπόθεσή του..

«Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο σας θέλω να συμπληρώσω ότι ήρθαν στα χέρια μου έγγραφα από τα αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλεξανδρος Μιντζιας συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Αννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί τις κύριες Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κορη της Εβελίνας Παπούλια, Αφροδίτη Λιάντου», ανέφερε μεταξύ άλλων ονομάτων από τον καλλιτεχνικό χώρο, που επίσης εκπροσωπούνται από την εταιρία, ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η συνήγορός του, Κική Πακιρτζίδου, που διάβασε κείμενα από το site της εταιρείας σχετικά με τον σκοπό και το πελατολόγιο της εν λόγω εταιρείας. «Έχει πελάτες στο site το mega, alpha, star. Ποιος έχει τη δύναμη στα Mέσα;» σημείωσε η συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου στη συνέχεια απηύθυνε στον Πέτρο Φιλιππίδη ερώτηση σχετικά με τη δική του τοποθέτηση επί των εγγράφων που κατέθεσε. «Είναι υποκινούμενο, το κίνητρο είναι το χρήμα, είναι οικονομικό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Πρόεδρος: Τα έγγραφα αφορούν το συνήγορο κ. Μιντζια. Θεωρείτε ότι πίσω από το οργανωμένο σχέδιο είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος;

Φιλιππίδης: Δεν έχω να προσθέσω κάτι περαιτέρω.

Οργισμένος ο Αλέξανδρος Μίντζιας πήρε τον λόγο και τοποθετήθηκε επί όσων ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου.

«Κάθομαι και ακούω τους 8 τελευταίους μήνες να εφευρίσκει ο κατηγορούμενος κίνητρα στον αέρα. Ο κατηγορούμενος δεν έχει το θάρρος να πει το όνομα μου. Είναι δειλός. Απαιτώ να πει ευθέως ότι εννοεί πως εγώ κατέστρωσα το σχέδιο που επικαλείται Αυτός ειναι ο κατηγορούμενος, αυτός ηταν πάντα. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος επι 23 χρόνια. Η οικογένεια μου είναι νομική οικογένεια. Όλοι έχουν να λένε για το ήθος και την αξιοπρέπεια μου. Με λυπεί το γεγονός ότι το δικαστήριο επιτρέπει αυτές τις τοποθετήσεις. Έρχεται ένας κατηγορούμενος δειλός που δεν τολμάει να πει το όνομά του. Ζητάω διακοπή για να καταθέσω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον Πέτρο Φιλιππίδη», σημείωσε.

Το δικαστήριο διεκόπη για να εκτονωθεί η ένταση που προέκυψε μεταξύ των δύο δικηγόρων, ενώ τα λόγια του Αλέξανδρου Μίντζια έφεραν χειροκροτήματα στο ακροατήριο. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κ. Μίτζια για διακοπή ώστε να συντάξει τη μήνυση σε βάρος του κατηγορούμενου και η εισαγγελική αγόρευση ξεκίνησε. Σύμφωνα με το NEWS24/7 νωρίτερα η Πρόεδρος του δικαστηρίου είπε στους συνηγόρους των δύο πλευρών: «Θεωρώ ότι πρέπει να βοηθήσετε όλοι οι παράγοντες. Εδώ έχω δει πρωτόγνωρα πράγματα,που δεν τα έχω ξαναδεί στα 16 χρόνια που υπηρετώ σε αυτόν τον χώρο. Θέλετε να εκτονώσετε το θυμικό σας; Δεν θα το κάνετε παρουσία μου».