ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Η Εβελίνα Παπούλια μοιράστηκε για πρώτη φορά σοκαριστικά περιστατικά

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται στο Μικτό Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022. Στο πλαίσιο της κατάθεσης μαρτύρων προς υποστήριξη της κατηγορίας, βρέθηκε στο βήμα του μάρτυρα η Εβελίνα Παπούλια, η οποία μοιράστηκε δικά της, βιωματικά περιστατικά από τη συνεργασία της προ εικοσιπενταετίας με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Για πρώτη φορά η Εβελίνα Παπούλια από το βήμα του μάρτυρα έκανε γνωστό κάτι που ποτέ, όπως είπε η ίδια, δεν είχε εξομολογηθεί σε κανέναν και δεν είχε πει ποτέ σε συνεντεύξεις της», μετέφερε ο δημοσιογράφος Θάνος Βάγιος στον «αέρα» του Πρωινού του ΑΝΤ1, αναφερόμενος στην κατάθεση που πραγματοποίησε η Εβελίνα Παπούλια στη δίκη Φιλιππίδη.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος αποκάλυψε τα περιστατικά που μοιράστηκε η Εβελίνα Παπούλια στη δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη τον οποίο βαραίνουν μία κατηγορία βιασμού και δύο κατηγορίες απόπειρας βιασμού.

«Περίπου 25 χρόνια πίσω, όταν κλήθηκε να συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, αντικαθιστώντας μία φίλη της που θα γεννούσε, δέχθηκε να συνεργαστεί μαζί του», είπε ο Θάνος Βάγιος, διευκρινίζοντας ότι «Μιλάμε για μία περίοδο πριν κι από τους Δύο Ξένους, όπως είπε η ίδια, δεν ήταν δηλαδή ότι είχε γίνει γνωστή ηθοποιός όπως έγινε μετά». Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας, προέκυψαν τα περιστατικά που μοιράστηκε με το δικαστήριο η Εβελίνα Παπούλια.

«Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, ο Πέτρος Φιλιππίδης κρυβόταν όπως είπε πίσω από την κουίντα του θεάτρου και τουλάχιστον δύο φορές είχε κατεβάσει τα ρούχα του, τα εσώρουχά του και της επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα. Όπως είπε, μπορεί να έγινε και τρίτη φορά. Εκείνη τότε δεν αντέδρασε κάπως, παρά μόνο κατάλαβε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο τον οποίο χαρακτηρίζει η χυδαιότητα», ανέφερε για την κατάθεση που πραγματοποίησε η Εβελίνα Παπούλια στη δίκη Φιλιππίδη.

«Άλλο ένα περιστατικό το οποίο έγινε μέσα στο καμαρίνι του, όπου τη φώναξε και προσπάθησε να την αρπάξει, να της επιτεθεί σεξουαλικά. Κατάλαβε, όπως είπε η Εβελίνα Παπούλια ότι τα όρια της είναι συγκεκριμένα και δεν υπήρχε περίπτωση να ενδώσει σε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Η δίκη και η εξέταση της Εβελίνας Παπούλια ως μάρτυρα στη δίκη Φιλιππίδη συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα.