ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Kate Middleton απολογείται για την επεξεργασμένη φωτογραφία με τα παιδιά της. Το Παλάτι έχει θέματα ΤΑ ΤΑ ΤΑ

Brian Snyder/Pool via AP

Η Kate Middleton ρίχνει σπίρτο και βενζίνη( Μαρίνα Σάττι hooligans) στις θεωρίες συνωμοσίας με τη φωτογραφία που ανέβασε το pr team της (και μέσα σε μια ημέρα είχε 50 εκατομμύρια views στο X/Twitter) και πλέον έχει εξαφανιστεί από το Reuters, το Getty, το Associated Press και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Η φωτογραφία είναι το ίδιο εξαφανισμένη με την Kate Middleton που δεν έχει εμφανιστεί σε επίσημη εκδήλωση από την ημέρα των Χριστουγέννων. Στις 10 Μαρτίου, το παλάτι του Kensington κυκλοφόρησε μια φωτογραφία της Kate Middleton σηματοδοτώντας τη δεύτερη δημόσια εμφάνιση της μελλοντικής βασίλισσας της Αγγλίας. Και οι 2 εικόνες θεωρούνται ψεύτικες από τους συνωμοσιολόγους και αξιοσέβαστα πρακτορεία ειδήσεων. Σκάνδαλα και μυστήρια συνεχίζουν να κάνουν το γύρο του θριάμβου στα social media.

Το Παλάτι εξέδωσε στις 29 Ιανουαρίου ακόμη μια επίσημη ανακοίνωση λέγοντας ότι η Kate Middleton επέστρεψε στο σπίτι και συνεχίζει την ανάρρωσή της. Αυτή η μεγάλη παύση δημόσιων εμφανίσεων όμως συνοδεύεται από ελάχιστες πληροφορίες για την Kate Middleton κι αυτά είναι τα 2 βασικά συστατικά των θεωριών συνωμοσίας. Που φούντωσαν όταν ο πρίγκιπας William ακύρωσε στις 27 Φεβρουαρίου προγραμματισμένη εμφάνισή του επικαλούμενος προσωπικά θέματα (ΤΑ ΤΑ ΤΑ).

Η Kate Middleton παραδέχτηκε το κακό photoshop (δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς). Βέβαια, μια απλή δήλωση ανέβηκε στο X. Στη δήλωσή της στο X είπε: «Ήθελα να εκφράσω τη συγγνώμη μου για την όποια σύγχυση προκάλεσε η οικογενειακή φωτογραφία που μοιραστήκαμε χθες. Ελπίζω όλοι όσοι γιορτάζουν να είχαν μια πολύ ευτυχισμένη Ημέρα της Μητέρας. C.»

Τα σενάρια για την εξαφάνιση της Kate Middleton 

Το πιο ακίνδυνο υποστηρίζει ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας μάλλον αντιμετωπίζει μετεγχειρητικές επιπλοκές. Ή είναι νεκρή, σε κώμα, παίρνει διαζύγιο και κρύβεται. Υπάρχει και η θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι έχει ήδη αντικατασταθεί με σωσία της. Η πιο ήπια θεωρία συνωμοσίας κάνει λόγο για αισθητική επέμβαση που δεν πήγε καλά. Ανόητες ή όχι, αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας κυκλοφορούν όσο η Kate Middleton παραμένει εξαφανισμένη. Και πλέον είναι πασιφανές ότι το Παλάτι προσπαθεί να καλύψει κάτι.

Επιχείρηση photo kill

Τα πιο έγκυρα ειδησεογραφικά πρακτορεία απέσυραν την πρώτη επίσημη φωτογραφία της μελλοντικής βασίλισσας της Αγγλίας μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, υποστηρίζοντας ότι η εικόνα (και όχι φωτογραφία, επειδή μάλλον είναι AI δημιουργία) της Kate Middleton με τα 3 παιδιά τους είναι «πειραγμένη».

Το AP αναφέρει σε δήλωσή του για την επίμαχη φωτογραφία της Kate Middleton με τα 3 παιδιά της: «Το Associated Press δημοσίευσε αρχικά τη φωτογραφία, η οποία κυκλοφόρησε από το παλάτι του Kensington. Το AP αργότερα απέσυρε την εικόνα γιατί μετά από ενδελεχή εξέταση, φαίνεται ότι η πηγή είχε επεξεργαστεί την εικόνα με τρόπο που δεν πληροί τα πρότυπα της AP. Η φωτογραφία δείχνει μια ασυνέπεια στην ευθυγράμμιση του αριστερού χεριού της πριγκίπισσας Charlotte, είναι φωτοσοπαρισμένη».

Οι χρήστες των social media δίκασαν 

Στο X/ Τwitter έχει γίνει ο αναμενόμενος χαμούλης και άπειροι λογαριασμοί εντόπισαν και άλλες τέτοιες «ανωμαλίες» επισημαίνοντας το φερμουάρ της Kate Middleton, τα μαλλιά της Charlotte αλλά και τη φούστα της κόρης της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Κανείς δεν έχει δει την Kate Middleton να βγαίνει από το νοσοκομείο και να επιστρέφει στο σπίτι της στο Windsor Home Park. Και δεν έχει δημοσιεύσει καμία φωτογραφία της από την ανάρρωσή της στο σπίτι της. Για την μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Στη χώρα αυτή ζει και βασιλεύει το tabloid kingdom δεν μπορείς να ζητάς ιδιωτικότητα. Οι royals παίζουν το παιχνίδι των media, όλοι το ξέρουν αυτό.

Οι γυναίκες στο Παλάτι πρέπει να είναι χαμογελαστές, ψύχραιμες,  μακιγιαρισμένες απαλά, όμορφες, ευχάριστες, καλοχτενισμένες, διαθέσιμες στο κοινό, ευγενικές με τους paparazzi. Ακόμη κι όταν βγαίνουν από το νοσοκομείο (κάτι που έκανε η Kate Middleton και τις 3 φορές που γέννησε, ήταν η αξιόπιστη πριγκίπισσα της Αγγλίας, το ακλόνητο μητρικό είδωλο). Τώρα τι άλλαξε και η Kate Middleton δεν δείχνει το πρόσωπό της;

Κυρίως, γιατί το Παλάτι αισθάνθηκε υποχρεωμένο να κυκλοφορήσει αυτή την ψεύτικη οικογενειακή φωτογραφία; Μήπως εξαφανίστηκε και το τελευταίο πρόσωπο που χαιρόταν να είναι στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας;