ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Γεωργούλης: Η άρση ασυλίας και οι διφορούμενες δηλώσεις της Nia Vardalos

@2023 Dan Steinberg/AP Images

Ο Αλέξης Γεωργούλης κατηγορήθηκε για σωματική κακοποίηση και βιασμό σε βάρος δικηγόρου το 2021. Η υπόθεση έφτασε να εξετάζεται από τις βελγικές αρχές το προηγούμενο διάστημα και η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή θα εξεταζόταν από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου. Εντωμεταξύ, στην Ελλάδα, η Nia Vardalos όπως πολλοί ακόμα πρώην συνεργάτες, φίλοι και συνάδελφοί του, κλήθηκε να σχολιάσει τη σοβαρή υπόθεση που τον βαραίνει. Η Nia Vardalos, θέλω να πιστεύω λόγω άγνοιας, μιλούσε για τον Αλέξη Γεωργούλη και δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει.

Η υπόθεση έφτασε στην αρμόδια επιτροπή Νομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, που αποφάσισε την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή με 19 ψήφους υπέρ, καμία κατά και καμία αποχή. Ο Αλέξης Γεωργούλης που κατηγορείται για βιασμό και σωματική κακοποίηση εις βάρος δικηγόρου και υποψήφιας βουλευτή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου περιμένει πλέον την απόφαση για την άρση της ασυλίας του από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στη συνεδρίαση που κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 1 Ιουνίου.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε μια επιστολή με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2023 με το αίτημα της εισαγγελίας του Βελγίου για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας που έγινε στις 24 Ιουνίου 2021 κατά του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση, εγκλήματα που φέρονται να έχουν διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2020», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνήθηκε το δικαίωμά του να γίνει ακρόαση από την επιτροπή JURI και μετέφερε την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα της δικαιοσύνης», σημειώνεται στη συνέχεια.

Εντωμεταξύ στον «αέρα» παρέμενε ως τώρα το θέμα της συμμετοχής του ευρωβουλευτή με την ιδιότητα του ηθοποιού στην ταινία Γάμος αλά ελληνικά 3, που υπογράφει η Nia Vardalos. Η ίδια, ωστόσο, κλήθηκε να απαντήσει για τη συμμετοχή του στην ταινία, αλλά και να δώσει το δικό της σχόλιο για την καταγγελία που εκκρεμεί εις βάρος του.

Η Nia Vardalos βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο συμποσίου που διοργανώνει το περιοδικό Marie Claire. Εκεί τη συνάντησε η κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και το όνομα Αλέξης Γεωργούλης μπήκε κατευθείαν στη συζήτηση. «Με τον Αλέξη Γεωργούλη είμαστε φίλοι 15 χρόνια», είπε αρχικά η Nia Vardalos, ενώ απάντησε στο αν στενοχωρήθηκε με τις καταγγελίες σε βάρος του. «Πρέπει να διαβάσω για να μάθω τι έγινε, δεν τα ξέρω όλα».

Μπορεί το «δεν τα ξέρω όλα» να μη σημαίνει απαραίτητα και «δεν ξέρω τίποτα» αλλά η στάση της ηθοποιού μοιάζει με στάση ανθρώπου που δεν ξέρει για ποιο θέμα πραγματοποιεί δηλώσεις. Η Nia Vardalos έμοιαζε να καταλαβαίνει για τι πράγμα της μιλά η ρεπόρτερ της εκπομπής Happy Day, αλλά το γεγονός ότι απάντησε γελώντας σε κάθε ερώτηση που της έγινε για τον Αλέξη Γεωργούλη καταδεικνύει ότι μάλλον δεν ξέρει ότι μιλά για μια υπόθεση βιασμού. Όλο αυτό, ένα μεγάλο μπέρδεμα. Γι’ αυτό και οι δηλώσεις της μοιάζουν το λιγότερο διφορούμενες.

Στο αν θα συμμετέχει τελικά στη νέα ταινία της ο Αλέξης Γεωργούλης, η Nia Vardalos απάντησε καταφατικά με μία μόνο λέξη. «Ναι», είπε χαρακτηριστικά πριν μιλήσει για την Ελλάδα που λατρεύει. «Όταν κάνουμε γυρίσματα εδώ αναρωτιέμαι γιατί μένω εκεί, στην Αμερική. Όλοι όσοι μένουμε στο εξωτερικό μας αρέσει πάρα πολύ να είμαστε εδώ, όχι μόνο για διακοπές. Λατρεύουμε την Ελλάδα μας», εξήγησε.