ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλεξάνδρα Δουβαρά: Η δημόσια συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις

YouTube

Ένα σχόλιο που έκανε στον αέρα της ΕΡΤ σε σχέση με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και τους 18 μετανάστες που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο η Αλεξάνδρα Δουβαρά, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media. Η δημοσιογράφος ζήτησε συγγνώμη με ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι τα λεγόμενά της παρερμηνεύθηκαν.

«Το μόνο ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή, πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς», είχε πει στον αέρα της ΕΡΤ η Αλεξάνδρα Δουβαρά, ένα σχόλιο που στα social media ερμηνεύτηκε ως «διαχωρισμός» στις ανθρώπινες ζωές που θρηνούμε τελικά σε αυτή την περίοδο καταστροφής.

Ήταν η χρήση των φράσεων «ευχάριστο» και «πέρα από τους ταλαίπωρους» που κάνει το σχόλιο της Αλεξάνδρας Δουβαρά να φαίνεται το λιγότερο ατυχές. Η ίδια ωστόσο, έκανε λόγο για παρερμηνεία με «χυδαίο τρόπο» των λεγομένων της.

«25 χρόνια στο επάγγελμα και 21 στην ΕΡΤ προσπαθώ πάντα να κάνω τη δουλειά μου με ήθος και ευπρέπεια και θεωρώ τουλάχιστον άδικο να παρερμηνεύονται με χυδαίο τρόπο τα λεγόμενά μου στον τηλεοπτικό αέρα, τις ώρες που καίγεται η Ελλάδα.

Θεωρώ ανήκουστο την ώρα που σπίτια γίνονται στάχτη και που από θαύμα δεν κάηκαν άνθρωποι μέσα σε αυτά ή την ώρα που προσπαθούσαν να σώσουν τους κόπους μιας ζωής, να πιστεύει κάποιος ότι υποτιμώ την ανθρώπινη ζωή. Ότι διαχωρίζω τους μετανάστες από τους Έλληνες», ανέφερε αρχικά η Αλεξάνδρα Δουβαρά.

«Κάθε καλόπιστος τηλεθεατής κατάλαβε ότι αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι πέρα από την τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, όπου χάθηκαν 18 άνθρωποι, οι έγκαιρες εκκενώσεις οικισμών κατέστησαν επιτυχές να μην θρηνήσουμε ΑΛΛΕΣ ζωές, να μην υπάρξουν ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ανθρώπινες απώλειες. Αν ωστόσο θεωρείται αναγκαία η δημόσια συγγνώμη μου δεν έχω κανένα πρόβλημα να την δώσω, ακόμη και σε όλους εκείνους που με ενέταξαν σε ακροδεξιούς κόλπους», επεσήμανε στη συνέχεια εκφράζοντας τη δημόσια συγγνώμη της.

«Η κριτική όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά είναι και απαραίτητη πρωτίστως σε όσους εργαζόμαστε σε Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης. Η δημόσια προσβολή, όμως, και στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου για κάτι που επί της ουσίας δεν έκανε είναι το λιγότερο άδικη», κατέληξε η Αλεξάνδρα Δουβαρά στην ανακοίνωσή της.