ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

17 γυναίκες καταγγέλλουν πολύ γνωστό πρωταγωνιστή για σεξουαλική παρενόχληση. Όσα αποκάλυψε το «Πρωινό»

Papadakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

Σε ομαδική καταγγελία φαίνεται ότι θα προχωρήσουν 17 γυναίκες ηθοποιοί, εναντίον πολύ γνωστού πρωταγωνιστή για σεξουαλική παρενόχληση. Το Πρωινό και οι παρουσιαστές του, Φαίη Σκορδά και Γιώργος Λιάγκας μετέφεραν τις εξελίξεις για την υπόθεση. Σύμφωνα με όσα είπαν, είναι θέμα ωρών πριν τα στοιχεία της υπόθεσης φτάσουν στον εισαγγελέα.

«Μία ομάδα 17 γυναικών ηθοποιών, πήγαν την προηγούμενη εβδομάδα σε πολύ γνωστό δικηγορικό γραφείο για να καταγγείλουν πολύ γνωστό πρωταγωνιστή του θεάτρου για σεξουαλική παρενόχληση», αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας. «Είναι ζήτημα ωρών να φτάσουν στον εισαγγελέα. Είναι κάποια κακουργήματα τα οποία δεν έχουν παραγραφεί, μπορεί να στηριχτεί κατηγορία», σημείωσε στη συνέχεια ο Τάσος Τεργιάκης. Οι καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, φαίνεται να συνεχίζονται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και βαρύτητα, όπως δείχνει το νούμερο των γυναικών που συγκεντρώνονται για την ομαδική αυτή καταγγελία.

«Σε μισή ώρα το πολύ θα υπάρξει μία εξέλιξη πολύ σημαντική» τόνισε η Φαίη Σκορδά στο Πρωινό. « Εγώ γνωρίζω ότι σε λίγη ώρα αυτή η καταγγελία θα είναι στα χέρια του ΣΕΗ», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια.

«Δεν υπάρχει μια δημόσια δήλωση η οποία αναπαράγεται από τα ΜΜΕ. Υπάρχει μια νομική προσέγγιση. Θα υπάρξει η οδός της δικαιοσύνης με καταγγελία στην αστυνομία και κατόπιν στον εισαγγελέα, γιατί κάποια αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Μιλάμε για 17 γυναίκες κι έναν άνθρωπο. Κι επειδή κάνουμε ρεπορτάζ το όνομα του ανθρώπου εμπλέκεται και σε μία άλλη υπόθεση», είπε ο Γιώργος Λιάγκας, απευθυνόμενος για τη συνέχεια στον δημοσιογράφο Αλέξη Μίχα.

Το άγνωστο περιστατικό με πρωταγωνιστή το πρόσωπο που θα καταγγείλουν οι 17 γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Αλέξης Μίχας ανέφερε κι ένα άγνωστο περιστατικό παρενόχλησης σε κεντρική θεατρική σκηνή της Αθήνας, το οποίο συνδέεται με τον εν λόγω ηθοποιό. «Μιλάμε για ένα πολύκροτο θεατρικό διαζύγιο που συνέβη πριν μερικές σεζόν σε κεντρική σκηνή στην Αθήνα. Η αγαπητή πρωταγωνίστρια είχε αποφασίσει να συνεργαστεί στην σκηνοθεσία με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Ο άνθρωπος αυτός παρενόχλησε σεξουαλικά μια ηθοποιό που έπαιρνε μέρος στην παράσταση. Χωρίς δεύτερη σκέψη, η πολύ αγαπητή και μεγάλη κυρία του θεάτρου που είχε συνεργαστεί μαζί του στη σκηνοθεσία, τον απέλυσε. Προς τα έξω τότε βγήκε ως συναινετικό διαζύγιο, αλλά ήταν ξεκάθαρα απόλυση», τόνισε ο Αλέξης Μίχας.

Τα στόματα ανοίγουν κι ακόμα κι αν δεν ανοίγουν για να μιλήσουν στα ΜΜΕ, ανοίγουν για να μιλήσουν στις αρμόδιες αρχές. Κι αυτό είναι ελπιδοφόρο για την επόμενη ημέρα του θεάτρου αλλά και της κοινωνίας μας.