CELEBRITIES

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Η συγκίνηση στη βράβευση στη Νέα Υόρκη και τα λόγια του πατέρα του

Papadakis Press Εξωτερικός συνεργάτης

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του προς το αμερικανικό κοινό, καθώς το Netflix θα ξεκινήσει να προβάλλει άμεσα και στις ΗΠΑ τη σειρά Maestro. Με αυτή την αφορμή πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον Καθεδρικό Ναό της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη για να τιμήσει τον Έλληνα δημιουργό.

Η σειρά Maestro θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις ΗΠΑ από τις 17 Μαρτίου 2023. Ο πρώτος κύκλος της σειράς έχει ολοκληρωθεί, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για τον δεύτερο κύκλο της. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το προξενείο στη Νέα Υόρκη, τον όμιλο της Alter Ego Μedia και την εταιρεία Capital Link, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης παρέλαβε το βραβείο του μπροστά σε επιφανείς ομογενείς και σε αγαπημένα του πρόσωπα που ζουν στη Νέα Υόρκη.

Η βράβευση στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής Κοινωνία ώρα Mega, που συνδέθηκε ζωντανά με τον χώρο της εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ήταν εμφανώς συγκινημένος. «Ήταν η πρώτη φορά που είδα τόσο νέο κόσμο σε μία εκδήλωση της ομογένειας», ανέφερε ο ρεπόρτερ της εκπομπής Πέτρος Κασφίκης.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ισχυρίστηκε στην ομιλία του ότι «Δεν ήρθε στη Νέα Υόρκη ουρανοκατέβατος, αλλά έχει παλιούς δεσμούς καθώς η ομογένεια τον έχει στηρίξει σε όλα του τα βήματα». Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ο δημιουργός της σειράς Maestro, μοιράστηκε φωτογραφίες από τη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το Mega, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν προσωπικότητες κι από τον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για την προβολή της σειράς του από το Netflix σημείωσε: «Μία καλή ιστορία δεν γνωρίζει σύνορα».

Λίγη ώρα αργότερα μέσα από την εκπομπή Breakfast @ Star προβλήθηκαν δηλώσεις του πατέρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Μανώλη, ο οποίος εξέφρασε την περηφάνια του για όσα έχει πετύχει ο γιος του ως καλλιτέχνης.

Ο Μανώλης Παπακαλιάτης είναι περήφανος για τον γιο του

«Οποιοσδήποτε πατέρας και να ήταν στη θέση μου θα ήταν κάπως υπερήφανος για όλα όσα έχει κάνει ο γιος μου από πολύ μικρός. Από μικρός του άρεσε το θέατρο και από την πρώτη γυμνασίου είχε κατέβει με μία θεατρική ομάδα στο Ηράκλειο για να παίξει θέατρο», δήλωσε ο πατέρας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Όπως είπε, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ανακοίνωσε στους γονείς του ότι θέλει να γίνει ηθοποιός αφού εξασφάλισε τον πρώτο του τηλεοπτικό ρόλο στη σειρά Οι Φρουροί της Αχαΐας, που προβλήθηκε στο Mega τις τηλεοπτικές σεζόν 1992 και 1993.

«Όταν διάβασε μία αγγελία ότι οι Φρουροί της Αχαΐας γύρευαν κάποιον μικρό για να κάνει έναν Α ρόλο, έκανε δοκιμαστικό αλλά του είπαν ότι για παίξει έπρεπε να έχει τη συγκατάθεση των γονέων του. Αναγκαστικά μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι έπρεπε να συμφωνήσουμε. Δεν είχαμε καμία αντίρρηση και δώσαμε το πράσινο φως», εξήγησε.

To Netflix, η Κρήτη και η προσωπική ζωή

«Τον ενδιαφέρει περισσότερο να κάνει καλή δουλειά, το χρηματικό το βάζει σε δεύτερη μοίρα. Στην προκειμένη περίπτωση με το Netflix, υποθέτω ότι αποβλέπει στο να έχει ένα καλύτερο οικονομικό έσοδο», σημείωσε ο Κρητικός επιχειρηματίας, όταν ρωτήθηκε αν ο γιος του είχε στόχο τη διεθνή καριέρα μέσα από την πλατφόρμα του Netflix.

Ο ίδιος επίσης κλήθηκε να απαντήσει αν μετά τους Παξούς, απ’ όπου κατάγεται η γιαγιά του, ο γιος του σκοπεύει να συμπεριλάβει και την Κρήτη στα επόμενα τηλεοπτικά του βήματα. «Η Κρήτη είναι το μέρος που γεννήθηκε και θεωρώ ότι αν αποφασίσει να συνεχίσει, κάπου θα βάλει και την Κρήτη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο επιχειρηματίας αποκάλυψε στη συνέχεια ότι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης δοκίμασε να σπουδάσει οικονομικά, αλλά τελικά δεν τον ενδιέφερε καθόλου ένα μέλλον στις οικογενειακές επιχειρήσεις του πατέρα του. «Θυμάμαι το 1992 πήγαμε μαζί στη Βοστώνη για να δούμε τις προϋποθέσεις για να μπει στο οικονομικό πανεπιστήμιο. Πίστευα ότι είναι καλό να ακολουθήσει ο Χριστόφορος το οικονομικό κομμάτι και να έρθει μαζί με τις επιχειρήσεις της οικογένειας. Τελικά δεν νομίζω ότι είχε κάποιο ενδιαφέρον ή κάποια κλίση στα οικονομικά και στις επιχειρήσεις. Η κλίση που είχε και έχει είναι στο καλλιτεχνικό κομμάτι», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική ζωή του γιου του, ο Μανώλης Παπακαλιάτης σημείωσε: «Δεν μιλάει ο Χριστόφορος, ούτε ανακοινώνει σε κανέναν. Αποφασίζει κι ό,τι αποφασίζει το οργανώνει και το παρουσιάζει όταν είναι έτοιμο», ενώ πρόσθεσε πως θα του άρεσε πολύ αν ο γιος του συνδύαζε κάποια στιγμή την καριέρα του και με την απόκτηση οικογένειας.