CELEBRITIES

Χριστίνα Κοντοβά- Τζώνη Καλημέρης: Οικογενειακή βόλτα στην πόλη με τη μικρή Ada και το ποδήλατό της

Papadakis Press/Γιώργος Παπαδάκης

Ήταν 2 Απριλίου του 2021 όταν η Χριστίνα Κοντοβά μοιράστηκε μαζί μας την πιο σημαντική στιγμή της ζωής της. Οι διαδικασίες για την υιοθεσία της μικρής Ada από την Ουγκάντα είχαν ξεκινήσει ήδη. «Τους τελευταίους μήνες ζω στην Ουγκάντα, εκτός απο λίγες εβδομάδες που έχω επιστρέψει στην Ελλάδα κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Ζω στην Καμπάλα για το κοριτσάκι που κρατώ στην αγκαλιά μου, για την οποία αυτή τη στιγμή είμαι ανάδοχη μητέρα έως ότου την υιοθετήσω. Είναι ένα ταξίδι που έχει ξεκινήσει πριν περίπου ένα χρόνο και είναι το ταξίδι της ζωής μου», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων σε αυτήν την πρώτη δημοσίευση που είχε κάνει στην αγκαλιά της μικρής Ada.

Από τότε ο καιρός έχει περάσει, οι διαδικασίες υιοθεσίας έχουν ολοκληρωθεί (ή βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο) και η Χριστίνα Κοντοβά μαζί με τον Τζώνη Καλημέρη και την μικρή Ada κάνουν βόλτες στην ηλιόλουστη Αθήνα, λίγο πριν την έναρξη των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που όπως φαίνεται θα τους βρει μαζί.

Η οικογενειακή βόλτα με την μικρή Ada στο κέντρο της Αθήνας

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, οι οικογενειακές έξοδοι αυξάνονται όσο ο καιρός περνάει, με την τελευταία, μάλιστα, να έχει πραγματοποιηθεί στους δρόμους της Ουγκάντα. Αυτήν τη φορά, η σχεδιάστρια μόδας, ο σύντροφός της και η μικρή Ada βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για βόλτες και παιχνίδι.

Papadakis Press/Μιχάλης Αρχοντίδης

Αθλητικά ντυμένοι και με το χαμόγελο χαραγμένο στα χείλη τους, η Χριστίνα Κοντοβά και ο Τζώνη Καλημέρης πήραν τη μικρή Ada και ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας.

Χριστίνα Κοντοβά Papadakis Press/Μιχάλης Αρχοντίδης

Χριστίνα Κοντοβά Papadakis Press/Μιχάλης Αρχοντίδης
Papadakis Press/Μιχάλης Αρχοντίδης

«Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς γεννήθηκε η επιθυμία μου να υιοθετήσω και δεν έχει σημασία. Έγινε όμως σκοπός μέσα από τα ταξίδια μου στην Αφρική με την ActionAid (που δεν έχει καμία σχέση με υιοθεσίες. Αλλά έτσι ήρθα σε επαφή με την Αφρική και την αγάπησα). Μετά από μια σειρά γεγονότων τον Φεβρουάριο του 2020 βρέθηκα στα γραφεία της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για να ξεκινήσω τον φάκελο μου και την διαδικασία αξιολόγησης μου για υιοθεσία.

Ο φάκελος έφτασε στην Ουγκάντα το περασμένο καλοκαίρι. Μπήκα σε λίστα ως υποψήφια θετή μητέρα. Λίγο καιρό μετά μπήκε στην ζωή μου η Έιντα. Η διαδικασία της αναδοχής στην Ουγκάντα διαρκεί περίπου 12 μήνες. Αυτούς τους μήνες θα πρέπει να μένω κυρίως στη χώρα. Αφού συμπληρωθεί ο χρόνος αναδοχής θα προχωρήσω σε επίσημη υιοθεσία.

Είναι δύσκολη διαδικασία και ταυτόχρονα μαγική. Χρειάστηκα αποθέματα δύναμης που δεν ήξερα ότι έχω. Μου γεννήθηκαν πρωτόγνωρα συναισθήματα. Έχω λυγίσει πολλές φορές αλλά έχω αυτή την αγκαλιά! Και τους δικούς μου ανθρώπους που είναι πάντα εκεί… στην άλλη άκρη της γραμμής… Μακριά αλλά πάντα κοντά! Και τους επόμενους μήνες θα ζω στην Ουγκάντα. Στην Ουγκάντα αυτή την στιγμή βρίσκονται στην ίδια διαδικασία περίπου 20 οικογένειες Ελλήνων. Σε αυτό το «ταξίδι», από την αρχή, είναι δίπλα μας ο Τζώνη», είχε γράψει μεταξύ άλλων στην περιγραφή της πρώτης και πολύ σπουδαίας φωτογραφίας η Χριστίνα Κοντοβά, με την μικρή Ada στην αγκαλιά της.

Η Χριστίνα Κοντοβά μοιράζεται τις εμπειρίες από το ταξίδι στην Αφρική με την ActionAid στο LadyLike

Μιλώντας στη Δέσποινα Δημά και το LadyLike, η Χριστίνα Κοντοβά αναφέρθηκε στη γνωριμία με την ομάδα της ActionAid Hellas, τα δύο ταξίδια στην Αφρική, τις τρεις αναδοχές και την έμπρακτη στήριξη στον γυναικείο συνεταιρισμό στη Ρουάντα. Όλα όσα, δηλαδή, την οδήγησαν στην απόφαση να ξεκινήσει τη διαδικασία υιοθεσίας της μικρής Ada.

«Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως θα ήθελα πολύ να κάνω ένα ταξίδι που να μην έχει καμία απολύτως σχέση με εμένα. Να κάνω κάτι που θα έχει μία ουσία. Θα έχει έναν άλλο εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Τα ταξίδια είναι η ζωή μου κι αυτή η επίσκεψη στην Αφρική ήταν κάτι πέρα από το να δω ένα μουσείο. Να βάλω ωραία ρούχα και να βγάλω φωτογραφίες. Θέλησα να ζήσω πώς ζουν στην πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι», ανέφερε στην αρχή η σχεδιάστρια, εξηγώντας την απόφασή της να ενταχθεί στην ομάδα της ActionAid Hellas.

«Η πρώτη μου επαφή με την ActionAid ήταν βλέποντας αποτελέσματα. Αυτό που λέμε «ψάχνω τον σκοπό της ζωής μου» βρήκε νόημα. Συνδέθηκα πολύ με όλο αυτό. Η επαφή μου με την ActionAid Hellas με βοήθησε να είμαι πιο ευαισθητοποιημένη. Να λειτουργώ κι έξω από εμένα», πρόσθεσε στη συνέχεια η Χριστίνα Κοντοβά.

«Δεν ήταν τυχαίο που η ActionAid Hellas ήρθε στη ζωή μου τη δεδομένη χρονική στιγμή»

«Δεν ήταν τυχαίο που η ActionAid Hellas ήρθε στη ζωή μου τη δεδομένη χρονική στιγμή. Τα τελευταία χρόνια κάνω ψυχοθεραπεία και με βοήθησε να ανοιχτώ. Να καταλάβω γιατί θέλω να προσφέρω και πώς να το διαχειριστώ. Δεν αισθάνομαι πως κάνω καλό μόνο σε κάποιον άλλο. Το κάνω και για μένα και συνδέομαι και με τους ανθρώπους. Μετά από δύο χρόνια αισθάνομαι μέρος της ομάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων η Χριστίνα Κοντοβά και της ευχόμαστε να πάνε όλα όπως τα έχει ονειρευτεί με την υιοθεσία της μικρής Ada.