CELEBRITIES

Χριστίνα Κοντοβά-Τζώνη Καλημέρης: Η πρώτη οικογενειακή φωτογραφία με τη μικρή Ada

Instagram.com/ckontova

«Τους τελευταίους μήνες ζω στην Ουγκάντα, εκτός από λίγες εβδομάδες που έχω επιστρέψει στην Ελλάδα κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Ζω στην Καμπάλα για το κοριτσάκι που κρατώ στην αγκαλιά μου, για την οποία αυτή τη στιγμή είμαι ανάδοχη μητέρα έως ότου την υιοθετήσω. Είναι ένα ταξίδι που έχει ξεκινήσει πριν περίπου ένα χρόνο και είναι το ταξίδι της ζωής μου», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων η Χριστίνα Κοντοβά, σε μία από τις πρώτες δημοσιεύσεις που είχε κάνει στην αγκαλιά της μικρής Ada. Έτσι ανακοίνωσε ουσιαστικά και τον αγώνα που έχει ξεκινήσει για να καταφέρει τελικά να υιοθετήσει τη μικρή Ada.

Τότε, ήταν Απρίλιος και η Χριστίνα Κοντοβά έκανε τα πρώτα της ταξίδια από Ελλάδα προς Αφρική και το αντίστροφο. Πλέον, ύστερα από μισό (και παραπάνω) χρόνο, η σχεδιάστρια έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Καμπάλα, την πρωτεύουσα της Ουγκάντας, για να είναι δίπλα στην μικρή Ada, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας υιοθεσίας της.

Η Χριστίνα Κοντοβά μοιράστηκε την πρώτη οικογενειακή φωτογραφία στο πλευρό του Τζώνη Καλημέρη και της μικρής Ada

Καθώς, λοιπόν, ο καιρός περνάει, η σχεδιάστρια μόδας και ο σύντροφός της, Τζώνη Καλημέρης, προσαρμόζονται στα νέα πλαίσια ζωής της Ουγκάντας, έχοντας στο πλευρό της τη μικρή Ada. Οι καθημερινές στιγμές στο πλευρό της μικρής Ada είναι ιερές και ταυτόχρονα τόσο σημαντικές, που η Χριστίνα Κοντοβά έχει την ανάγκη να επικοινωνεί τον αγώνα της, στέλνοντας το πιο σπουδαίο μήνυμα. Αυτό της αληθινής αγάπης, που δεν γνωρίζει διακρίσεις και δεν σχετίζεται με συγγενικούς δεσμούς.

Ανάμεσα σε αυτά τα στιγμιότυπα, λοιπόν, συγκαταλέγεται και η βραδινή, οικογενειακή βόλτα, τη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, που ταυτόχρονα είναι και η πρώτη οικογενειακή φωτογραφία που η σχεδιάστρια δημοσιεύει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η Χριστίνα Κοντοβά, ο Τζώνη Καλημέρης και η μικρή Ada περπατούν στους δρόμους της Καμπάλα χέρι-χέρι και απολαμβάνουν την ησυχία της βραδιάς. Η ίδια μάλιστα, πρόσθεσε και αυτοκόλλητο που αναγράφει τη λέξη family.

Η συνέντευξη της Χριστίνας Κοντοβά στο LadyLike για την συμμετοχή της στην ActionAid και το ταξίδι της στην Αφρική

Μιλώντας στη Δέσποινα Δημά και το LadyLike, η Χριστίνα Κοντοβά αναφέρθηκε στη γνωριμία με την ομάδα της ActionAid Hellas, τα δύο ταξίδια στην Αφρική, τις τρεις αναδοχές και την έμπρακτη στήριξη στον γυναικείο συνεταιρισμό στη Ρουάντα. Όλα όσα, δηλαδή, την οδήγησαν στην απόφαση να ξεκινήσει τη διαδικασία υιοθεσίας της μικρής Ada.

«Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως θα ήθελα πολύ να κάνω ένα ταξίδι που να μην έχει καμία απολύτως σχέση με εμένα. Να κάνω κάτι που θα έχει μία ουσία. Θα έχει έναν άλλο εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Τα ταξίδια είναι η ζωή μου κι αυτή η επίσκεψη στην Αφρική ήταν κάτι πέρα από το να δω ένα μουσείο. Να βάλω ωραία ρούχα και να βγάλω φωτογραφίες. Θέλησα να ζήσω πώς ζουν στην πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι», ανέφερε στην αρχή η σχεδιάστρια, εξηγώντας την απόφασή της να ενταχθεί στην ομάδα της ActionAid Hellas.

«Η πρώτη μου επαφή με την ActionAid ήταν βλέποντας αποτελέσματα. Αυτό που λέμε «ψάχνω τον σκοπό της ζωής μου» βρήκε νόημα. Συνδέθηκα πολύ με όλο αυτό. Η επαφή μου με την ActionAid Hellas με βοήθησε να είμαι πιο ευαισθητοποιημένη. Να λειτουργώ κι έξω από εμένα», πρόσθεσε στη συνέχεια η Χριστίνα Κοντοβά.

«Δεν ήταν τυχαίο που η ActionAid Hellas ήρθε στη ζωή μου τη δεδομένη χρονική στιγμή»

«Δεν ήταν τυχαίο που η ActionAid Hellas ήρθε στη ζωή μου τη δεδομένη χρονική στιγμή. Τα τελευταία χρόνια κάνω ψυχοθεραπεία και με βοήθησε να ανοιχτώ. Να καταλάβω γιατί θέλω να προσφέρω και πώς να το διαχειριστώ. Δεν αισθάνομαι πως κάνω καλό μόνο σε κάποιον άλλο. Το κάνω και για μένα και συνδέομαι και με τους ανθρώπους. Μετά από δύο χρόνια αισθάνομαι μέρος της ομάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων η Χριστίνα Κοντοβά και της ευχόμαστε να πάνε όλα όπως τα έχει ονειρευτεί με την υιοθεσία της μικρής Ada.