CELEBRITIES

O Χάρης Χριστόπουλος επιβεβαιώνει την Ιωάννα Τούνη για το «ροζ» video: «Είχε καταρρεύσει»

Instagram.com/j.touni

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου, η Ιωάννα Τούνη δημοσίευσε ένα διαφορετικό βίντεο στο κανάλι της στο YouTube. Σε αυτό αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά για τις γυμνές φωτογραφίες της και το video που είχε δημοσιευθεί από προσωπικές της στιγμές εν αγνοία της και χωρίς τη συναίνεση της. Εμφανώς φορτισμένη, η Ιωάννα Τούνη εξήγησε πως το video τραβήχτηκε 3 χρόνια πριν από έναν άνθρωπο με τον οποίο έκανε παρέα χρόνια, σημείωσε ότι δεν περίμενε ποτέ να της συμβεί κάτι τέτοιο από το συγκεκριμένο πρόσωπο και επεσήμανε ότι την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησαν οι γυμνές φωτογραφίες της, διαγωνιζόταν στο “My Style Rocks“. Όπως είπε η ίδια οι συμπαίκτριες της μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ότι ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση εκείνη την εποχή.

Σύμφωνα με όσα είπε η Ιωάννα Τούνη εκείνο το βράδυ πριν από 3 χρόνια, μετά από μια βραδιά διασκέδασης και κατανάλωσης αλκοόλ, συνευρέθηκε με έναν φίλο της με τον οποίο γνωρίζονταν από την ηλικία των 18 ετών. Εκείνος τράβηξε εν αγνοία της το επίμαχο video και φωτογραφίες της καθώς κοιμόταν στο αυτοκίνητο, τις οποίες αργότερα διέρρευσε στο διαδίκτυο. Εκείνη την εποχή η Ιωάννα Τούνη διαγωνιζόταν στο “My Style Rocks” του ΣΚΑΪ και βίωνε ένα πρωτόγνωρο κύμα θετικής αλλά και αρνητικής δημοσιότητας.

«Νομίζω πως το να μιλήσω για αυτό το θέμα, ήταν ότι πιο δύσκολο έχω κάνει μέχρι σήμερα. Ήταν κάτι που απέφευγα με κάθε τρόπο -για χρόνια- μέχρι σήμερα. Πλέον το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και αναγκάζομαι να τοποθετηθώ δημόσια, καθώς δεν μπορώ να επιτρέψω στο εξής όλοι να μιλάνε για εμένα και εγώ να σκύβω το κεφάλι. Πριν με κρίνεις προσπάθησε να ακούσεις με την καρδιά σου και να νιώσεις με την ψυχή σου», είπε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Τούνη.

«Είναι πολύ άσχημο που ζούμε σε μια κοινωνία που θέλουν να διασύρουν κάποιον έτσι. Έχω δεχτεί εξευτελιστικά μηνύματα. Πώς γίνεται να στέλνουν τέτοια μηνύματα σε μια κοπέλα; Είναι πολύ εύκολο να βρεθεί κάποιος σε μια τέτοια θέση. Να προσέχετε με ποιους κοιμάστε. Ο κόσμος είναι πολύ κακός. Δεν θέλω να ξανασυζητήσω αυτό το θέμα», επεσήμανε μεταξύ άλλων σε ένα video ειλικρινές και συναισθηματικό.

H επιβεβαίωση του Χάρη Χριστόπουλου για την Ιωάννα Τούνη

Το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου, η εξομολόγησή της στο YouTube σχολιάστηκε από την εκπομπή “Happy Day” στον Alpha. Μέλος της ομάδας της εκπομπής είναι και ο Χάρης Χριστόπουλος, που την εποχή στην οποία αναφερόταν η Ιωάννα Τούνη ήταν κριτής στο “My Style Rocks”.

«Εσύ που την ξέρεις Χάρη, ήξερες ότι περνάει δύσκολα; Γιατί είπε ότι από την περίοδο του My Style Rocks, ενώ όλοι έβλεπαν ένα κορίτσι πολύ λαμπερό, εκείνη στα παρασκήνια έκλαιγε γιατί μόλις είχαν πρωτοδιαρρεύσει αυτές οι προσωπικές της στιγμές. Ήταν κάτι που το ξέρατε αυτό;», ρώτησε η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Ο Χάρης Χριστόπουλος επιβεβαίωσε όσα είπε στο video για την ψυχολογική κατάστασή της, η Ιωάννα Τούνη.

«Αυτό είναι αλήθεια! Εγώ δεν έχω δει το βίντεο, αλλά κυκλοφορούσε μέσα στα παρασκήνια. Και μία-δύο φορές είχε καταρρεύσει. Έκλαιγε όντως», είπε ο Χάρης Χριστόπουλος. «Θέλω να πω κάτι ως φωτογράφος», είπε στη συνέχεια ο Χάρης Χριστόπουλος. «Ο νόμος υπάρχει αλλά όπως πολλοί νόμοι στην Ελλάδα έτσι κι αυτός δεν εφαρμόζεται. Ο κόσμος τον αγνοεί. Δηλαδη, μπορώ να τραβήξω μία φωτογραφία από έναν άγνωστο άνθρωπο σε έναν δημόσιο χώρο. Αλλά απαγορεύεται χωρίς την έγγραφη κατάθεσή του να την δημοσιεύσω» τόνισε ο Χάρης Χριστόπουλος.

Sextortion: Ένα φαινόμενο με ανησυχητικές διαστάσεις

Η εξομολόγηση της Ιωάννας Τούνη στο YouTube, έφερε κύμα συμπαράστασης στην Ιωάννα Τούνη. «Θέλω να σου πω σε κάθε κοπέλα που περνάει το ίδιο να είναι γενναία και δυνατή», είπε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Τούνη. Κι αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό μήνυμα. Δεν είστε μόνες και δεν είστε οι μόνες. Και όλα με τη γενναιότητά σας και με την κατάλληλη δράση, μπορούν να γίνουν διαχειρίσιμα.

Σε σχετικό αφιέρωμα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε ότι το φαινόμενο του sextortion, η δημοσιοποίηση δηλαδή προσωπικών στιγμών των γυναικών εν αγνοία τους από πρώην συντρόφους τους για λόγους εκβιασμού ή εκδίκησης, παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι καταγγελίες για τέτοια περιστατικά ανήλθαν το 2018 στις 492.