CELEBRITIES

Χάρις Αλεξίου: Θυμάται τον εαυτό της κοριτσάκι μέσα από την παιδική της φωτογραφία

Πάνος Γιαννακόπουλος/ 24Media

Η Χάρις Αλεξίου γύρισε τον χρόνο πίσω στα παιδικά της χρόνια, τότε που μεγάλωνε στη Θήβα, χωρίς μάλλον να μπορεί να φανταστεί ότι κάποτε θα γινόταν η Χαρούλα όλων μας. Η ερμηνεύτρια και ηθοποιός, μοιράστηκε μία δική της, ασπρόμαυρη φωτογραφία, ενθύμιο από κάποια βάφτιση και μας χάρισε μία ματιά στο παρελθόν της μαζί με έναν από τους αγαπημένους στίχους που έχει τραγουδήσει.

«Κάποτε στη Θήβα, “το κοριτσάκι αυτό που αγάπησες τυχαία”», έγραψε η Χάρις Αλεξίου, αναφερόμενη σε έναν από τους στίχους του τραγουδιού Πανσέληνος. Που μόνο τυχαία δεν αγαπήθηκε απ’ όλους μας. Μοιραία, μπορεί, τυχαία όμως όχι. Είναι τόσο το ταλέντο της σε ό,τι κι αν καταπιαστεί, που μάλλον δεν γίνεται να μην αγαπηθεί.

Όσο για τον χρόνο που μεσολάβησε από τη στιγμή που έγινε το φωτογραφικό κλικ μέχρι το κλικ της δημοσίευσής της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αυτός έχει αφήσει ίδια στο πέρασμά του τα μεγάλα, εκφραστικά χαρακτηριστικά του προσώπου της ερμηνεύτριας. Τα πύρινα μάτια και τα χαρακτηριστικά χείλη της Χαρούλας Αλεξίου ήταν εκεί από τότε, στη Θήβα.

«Ήρθαμε από τη Θήβα το ’59 με τον πατέρα μου άρρωστο, τη μητέρα μου και τον αδελφό μου. Υποχρεωθήκαμε να έρθουμε εδώ, γιατί ζούσε η γιαγιά μου εδώ, η μητέρα της μητέρας μου. Και δεν ξαναγυρίσαμε ποτέ στη Θήβα», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή της για τη ζωή μετά τη Θήβα η Χάρις Αλεξίου που μετοίκησε στην Αθήνα όταν ήταν 9 ετών.

«Ήρθαμε σε μία νέα κατάσταση εδώ. Η μητέρα μου άνοιξε ένα μπακάλικο. Πήρε ένα δωμάτιο, το χώρισε στη μέση, στο μισό δωμάτιο μέναμε και στο άλλο μισό ήταν μπακάλικο να φανταστείς. Είχε δύο παιδιά να μεγαλώσει, έπρεπε να αποδείξει στην οικογένεια του πατέρα μου ότι μπορεί να τα καταφέρει, γιατί το πρώτο πράγμα που της είπαν ήταν: πού πας χωρίς δουλειά στην Αθήνα;», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Mega Stories.

Όσο για την ίδια, εκείνη αναγκάστηκε να εργαστεί από μικρή. «Αναγκάστηκα να δουλέψω από πολύ μικρή, πήγαινα σχολείο ακόμα. Αυτό σε βγάζει στη ζωή, ξεθαρρεύεις. Σου κλέβει κομμάτια της ανέμελης ζωής σου και σου μαθαίνει να διαχειρίζεσαι τη ζωή μου. Δεν ξέρω τι θα ήταν καλύτερο αλλά χρειάστηκε να τη διαχειριστώ τη ζωή μου από πολύ μικρή», είχε πει στην ίδια συνέντευξη.

Η Χάρις Αλεξίου έχασε πρώτα τον πατέρα της σε παιδική ηλικία κι αργότερα στα 28 της τη μητέρα της. «Βεβαίως και χαίρομαι όταν βλέπω να γεμίζει ένα ολόκληρο ΟΑΚΑ στα τριάντα μου αλλά ταυτόχρονα μου έρχονται και δάκρυα στα μάτια όταν σκέφτομαι τον μπαμπά και τη μαμά μου που δεν πρόλαβαν να με δουν να μεγαλώνω», είχε πει κάποτε στην εκπομπή Σημείο Συνάντησης.

Η ίδια δημιούργησε τη δική της οικογένεια μεγαλώνοντας, όταν απέκτησε με τον πρώτο της σύζυγο, Αχιλλέα Θεοφίλου, μέσω υιοθεσίας, τον γιο της, Μάνο. Για τη σχέση του μαζί του είχε μιλήσει σε συνέντευξή της στα sites της 24 Media.

«Υπάρχει αυτή η καψούρα της μάνας στον γιο. Δεν θα είμαι εγώ η εξαίρεση», είχε πει χαρακτηριστικά η Χάρις Αλεξίου που είχε μιλήσει στους δημοσιογράφους της 24 Media με αφορμή την κυκλοφορία του αλμπουμ Reworks.

Η ίδια δήλωσε ότι θα ήθελε να είναι μία πιο καλή μαμά και μοιράστηκε τις σκέψεις της για τις σύγχρονες εργαζόμενες μαμάδες και τις τύψεις που αντιμετωπίζουν: «Κι εγώ νιώθω αυτό που νιώθουν αυτές, δεν μπορώ να κάνω τη δασκάλα και να τους πω “μην νιώθεις τύψεις”. Τις καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά. Χρειάζεται ποιοτικός χρόνος. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι ειδικοί.

Και να μην λέμε μόνο για τη μαμά. Γιατί είμαστε σε μία εποχή που αναγνωρίζεται η ισότητα και οι υποχρεώσεις και των 2 φύλων. Εγώ έζησα σε μία εποχή που οι άνθρωποι ήταν πολύ σκληροί. Ποτέ δεν συζητούσαν τα προβλήματά του. Οι κουβέντες δεν ίσχυαν μέσα στο σπίτι. Η μάνα μαγείρευε, έπλενε, σιγύριζε, τάιζε κι έδερνε. Η διαχείριση της επικοινωνίας των ανθρώπων ήταν κάτι το άγνωστο», έλεγε η ερμηνεύτρια.

Η Χάρις Αλεξίου αυτό το διάστημα ετοιμάζεται για την επιστροφή της σειράς Maestro στη μικρή οθόνη. Υποδύεται τη γιαγιά Χάρις και στον Β’ Κύκλο της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.