CELEBRITIES

Χάρις Αλεξίου: Η επική αντίδραση για τον ρόλο της γιαγιάς και η υποστήριξη του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Δημήτρης Πελέκης/Papadakis Press

Το Maestro που έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο μέσα από τη συχνότητα του Mega και τον Δεκέμβριο έγινε μέρος του Netflix σε Ελλάδα και Κύπρο, κατάφερε να ενταχθεί στην streaming υπηρεσία παγκοσμίως στις 17 Μαρτίου ως Maestro In Blue. Την Κυριακή, 19 Μαρτίου, μάλιστα, η σειρά βρέθηκε στην 8η θέση των προτιμήσεων στο Netflix σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει το Flixpatrol.

Οπως δημοσίευσε και ο ίδιος ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το Maestro in Blue καταλαμβάνει μια θέση στη λίστα με τις 10 μη αγγλόφωνες σειρές που προβλήθηκαν περισσότερο από τις 13 έως τις 19 Μαρτίου του 2023. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πλατφόρμας, η σειρά έφτασε τις 7,3 εκατομμύρια ώρες προβολής.

Τα μηνύματα αγάπης μεταξύ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και της Χάρις Αλεξίου

Εν όψει αυτής της επιτυχίας, πολλά ήταν τα σχόλια απ’ όλο τον κόσμο στο Twitter και πολλοί ήταν αυτοί που έδωσαν τα συγχαρητήριά τους, τόσο στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, όσο και σε αυτούς που πήραν μέρος στη σειρά και έκαναν το όνειρο, πραγματικότητα.

Ανάμεσά τους ήταν και η Χάρις Αλεξίου, η οποία ξεδίπλωσε -και- τις υποκριτικές της ικανότητες μέσα από τη συμμετοχή της στο Maestro, κάνοντας το κοινό της σειράς να υποκληθεί στο ταλέντο της πολλές φορές.

Η ερμηνεύτρια, λοιπόν, θέλησε να ευχαριστήσει τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη που την εμπιστεύτηκε και της έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει τόσο σπουδαίους ανθρώπους. Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο με το οποίο αποκάλυψε τις σκέψεις της.

«Φίλοι και γνωστοί μού τηλεφωνούν και μου στέλνουν μηνύματα από τα τέσσερα σημεία του πλανήτη για να μου εκφράσουν τη χαρά τους για το Maestro. Και θυμάμαι το πρώτο τηλεφώνημα που μου έκανε ο Χριστόφορος, τον αιφνιδιασμό μου, όταν μου πρότεινε να συμμετέχω στο έργο αυτό, και λίγο το δικό του… σαν να με περίμενε ότι θα δεχτώ. Το τόλμησε», ανέφερε στην αρχή η Χάρις Αλεξίου και αποκάλυψε τις σκέψεις της, όταν ο Χριστόφορς Παπακαλιάτης τής πρότεινε να υποδυθεί τη γιαγιά.

«Του είπα να μου στείλει το σενάριο και μου είπε “θέλω να κάνεις τη γιαγιά”. Μμμ.. τη γιαγιά! Δεν περίμενα βέβαια να κάνω την κόρη, ούτε την εγγονή. Αλλά τη γιαγιά … μμμ. Σκέφτηκα, λοιπόν, όχι πολύ, 1-2 δευτερόλεπτα, ότι θα την κάνω. Θα ξεκινήσω από γιαγιά και βλέπουμε», είπε η ίδια χιουμοριστικά.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι με έναν άνθρωπο που δεν έχει σχέση με τη μουσική και ο Χριστόφορος έχει. Εύχομαι να μπορέσουμε να νιώσουμε και εμείς αυτή τη χαρά. Τη χαρά τη δική του γιατί τη χαρά την πήραμε από τον Maestro και εξακολουθούμε να την παίρνουμε. Αυτόν τον σπόρο που έβαλε και ανοίχτηκε η χώρα σε όλο τον πλανήτη να την εισπράξει, να τη χαρεί γιατί είναι σαν μωρό παιδί που θέλει να τα κάνει όλα από την αρχή. Δεν ικανοποιείται με τίποτα και του αξίζουν πάρα πολλά μπράβο. Ευχαριστώ Χριστόφορε που μπήκα και μπήκες στην καρδιά μου», ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων η Χάρις Αλεξίου, αποδίδοντας έναν μικρό φόρο τιμής στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.

Προς απάντησή της, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος αναδημοσίευσε το βίντεο της Χάρις Αλεξίου και στην περιγραφή του, έλαβε χώρα η αποθέωσή της.

«Όταν ακούς την Χάρις Αλεξίου να μιλάει έτσι για σένα, ε τότε σκέφτεσαι πως τελικά κάτι έκανες καλά! Εγώ το μόνο που θα πω είναι πως αυτό το έργο δεν θα ήταν αυτό που είναι χωρίς εσένα. Είσαι η ψυχή, το μυαλό και η ουσία όλων μας.. Και είναι τιμή μου και χαρά που σε λίγες μέρες ξεκινάμε πάλι μαζί τα γυρίσματα μας! H Χάρις Αλεξίου είναι ένας ελληνικός θρύλος. Είναι η ψυχική του ελληνικού έθνους και το Maestro in Blue δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς εκείνη. Είναι μια κυρία και πέρα από το γεγονός πως είναι μια σπουδαία ερμηνεύτρια είναι και μια μοναδική ηθοποιός. Ανυπομονώ για τη δεύτερη σεζόν του Maestro in Blue», έγραψε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Άντε παιδί μου έλα σπίτι. Φτάνει η Αμερική έχουμε δουλειά», έγραψε στα σχόλια η Χάρις Αλεξίου κι εμείς ανυπομονούμε για τη δεύτερη σεζόν!